-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 06

Eurolygoje – užuominos apie dar negreitą žalgiriečių sugrįžimą ir abejonė Rusijoje

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas su kompanija Eurolygos biure nesvarsto kraštutinio scenarijaus, tačiau žalgiriečiai dar negreitai sugrįžtų į aikštę. Vienas žinomiausių Europos krepšinio vadovų Maurizio Gherardini nurodė laukiamų naujienų orientyrą, o Rimo Kurtinaičio bosas pasėjo abejonę dėl sezono finišo.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Stambulo „Fenerbahče“ komandos vadovas M.Gherardini prasitarė, kad dar mažiausiai mėnesį greičiausiai nebus aišku, kada galima tikėtis vėl išvysti Eurolygos kovas.

„Mes dar neturime atsakymų dėl likusio sezono finišo. Turėsime naujienų gegužės pradžioje“, – Italijos feisbuko kanale „Cantieri Aperti“ sakė 64 metų specialistas.

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir atskleidė, kad atnaujintos Eurolygos kovos gali vykti birželio ar liepos mėnesiais. Taip pat svarstomas toks scenarijus, kad Eurolygos komandos užbaigtų sezoną susirinkusios į vieną miestą ir žaisdamos sutrumpinto formato turnyrą.

Anot P.Motiejūno, Eurolygos prioritetas išlieka užbaigti sezoną numatyta tvarka – su 6 paskutiniais reguliariojo sezono turais, atkrintamosiomis ir finalo ketvertu, kuris turėjo vykti birželio 22-24 dienomis Kelne.

Bet tokį optimizmą bando išlaikyti 11 Eurolygos A licencijos savininkų. Priešininkai nei kai kurie kitų klubų vadovai, kurie abejoja dėl sezono finišo.

Štai Rimo Kurtinaičio viršininkas Maskvos srities „Chimki“ ekipoje Pavelas Astachovas neįsivaizduoja, kaip Eurolyga ketina užbaigti sezoną.

„Sprendžiant iš situacijos visoje Europoje, užsikrėtusiųjų daugėja su kiekviena diena. Ir situacija tik blogėja. Anot ekspertų, pandemijos pikas dar net nepasiektas. Todėl aš neįsivaizduoju, kaip Eurolyga ketina užbaigti sezoną“, – sports.ru cituoja P.Astachovą.

bckhimki.ru nuotr./Klubo generalinis direktorius Pavelas Astachovas ir Duško Ivanovičius
bckhimki.ru nuotr./Klubo generalinis direktorius Pavelas Astachovas ir Duško Ivanovičius

„Chimki“ neturi garantuotos vietos Eurolygoje, tačiau 15min žiniomis, labai realu, kad Rimo Kurtinaičio kompanija kitą sezoną išsaugos vietą prestižiniame Europos turnyre. Nutraukus VTB lygą, „Chimki“ užtikrintai pirmavo čempionate, nors ir nebuvo paskelbta sezono nugalėtoja. Tiesa, Chimkų klubas dar gali būti karūnuotas Rusijos čempionu.

Jeigu nefinišuotų ir Eurolygos kovos, „Chimki“ vadovas logišku scenarijumi įžvelgia jam palankų sprendimą.

„Būtų logiška nekeisti turnyro dalyvių. Kaip galima ką nors pašalinti iš turnyro, jeigu sezonas nesibaigia?“ – samprotavo P.Astachovas.

Europos taurės turnyro dalyvės Kazanės UNIKS bosas Jevgenijus Bogačiovas priešingos nuomonės.

„Eurolyga bando bet kokiomis aplinkybėmis baigti sezoną, nes turi įsipareigojimų rėmėjams ir gali susidurti su rimtais finansiniais nuostoliais, – sports.ru cituoja ilgametį UNIKS šeimininką. – Jie lauks iki paskutinės akimirkos. Bet aš neatmetu scenarijaus, kad matysime tiek Eurolygos, tiek Europos taurės atnaujinimą. Tam reikia, kad pandemijos protrūkis mažėtų ir būtų atvertos sienos skrydžiams.

Tačiau dabar sunku duoti aiškią datą, kada ir kokiu būdu turnyras galėtų atsinaujinti.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Paulius Motiejūnas ir Jordi Bertomeu

Eurolygoje rungtyniaujantis Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas išleido savo žaidėjus ir trenerius namo, bet tikino, kad kai tik tam bus būtinybė, visi pasiruošę sugrįžti į komandos bazę ir pratęsti sezoną.

„Nematome problemų, jeigu birželį reikėtų tęsti sezoną“, – rusų laikraščiui „Izvestija“ tikino „Zenit“ vadovas Aleksandras Cerkovnyj.

Jam pritarė ir CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas, kurio įsitikinimu, net ir birželį atnaujinusi turnyrą, Eurolyga galėtų suorganizuoti visas likusias rungtynes.

„Prireiks laiko atnaujinti visus tuos ryšius, susigrąžinti žaidėjus, suorganizuoti stovyklas. Bet optimistiniu atveju, susispaudus tvarkaraštį galima žaisti birželį ir liepą. Juolab, dauguma nacionalinių čempionatų jau nebevyks“, – „Izvestija“ cituoja A.Vatutiną.

Eurolygos kovos nevyksta jau mėnesį. Turnyras sustabdytas neribotam laikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius