-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 27

Eurolygos čempionai užklimpo Sankt Peterburgo pelkėje

Eurolygos čempionai Stambulo „Anadolu Efes“ (10-11) krepšininkai ir toliau nesugeba įsibėgėti šiame sezone. Ergino Atamano auklėtiniai šį kartą užklimpo Sankt Peterburge – savo arenoje 76:67 (17:18, 20:18, 15:6, 24:25) triumfavo „Zenit“ (13-7).
Vasilije Micičius (kairėje) prieš Dmitrijų Kulaginą
Vasilije Micičius (kairėje) prieš Dmitrijų Kulaginą / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Du kėlinius komandos žaidė taškas į tašką, o įpusėjus susitikimui „Zenit“ pirmavo tik 37:36, bet savo pranašumą Xavi Pascualio vyrai įrodė po ilgosios pertraukos.

Per trečiąjį ketvirtį „Anadolu Efes“ sukrapštė tik 6 taškus, o „Zenit“ prieš lemiamą kėlinį jau turėjo dviženklę persvarą – 52:42. Per trečią rungtynių atkarpą Eurolygos čempionai pataikė tik 3 metimus iš 14 ir vienu metu taškų nepelnė net 6 minutes.

Ketvirtojo kėlinio viduryje Dmitrijus Kulaginas tritaškiu sukrovė „Zenit“ net 17 taškų persvarą (65:48), tačiau „Anadolu Efes“ dar bandė pakovoti dėl pergalės.

Vasilije Micičiaus užkurta čempionų mašina per kelias minutes priartėjo iki 59:65, bet tuomet vėl iššovė D.Kulaginas, smeigęs tritaškį, ir „Zenit“ sugebėjo išsaugoti pranašumą bei laimėti.

Nugalėtojams Mindaugas Kuzminskas per beveik 9 minutes taškų nepelnė (0/2 trit.), atkovojo kamuolį, prasižengė du kartus ir surinko -1 naudingumo balą.

Artūras Gudaitis dėl traumos nerungtyniavo. Tiesa, „Zenit“ jo nelabai pasigedo, nes geriausias karjeros rungtynes sužaidė kitas komandos centras Alexas Poythressas – jo sąskaitoje 21 taškas, 9 atkovoti kamuoliai ir 27 naudingumo balai.

„Anadolu Efes“ šiose rungtynėse vertėsi be traumuoto Shane'o Larkino. Stambulo klubas Sankt Peterburge pakartojo sezono rezultatyvumo antirekordą – 67 taškus E.Atamano komanda buvo įmetusi ir Kazanėje.

13-ą kartą laimėjęs „Zenit“ Eurolygoje užima ketvirtąją vietą, o „Anadolu Efes“, niekaip nesugebantis pasiekti teigiamo pergalių ir pralaimėjimų balanso, lieka tik aštuntas bei šią poziciją dar dalinasi su „Monaco“ ir Miuncheno „Bayern“ klubais.

„Zenit“: Alexas Poythressas 21 (9/11 dvit., 9 atk. kam., 27 naud. bal.), Jordanas Mickey 15, Billy Baronas 13.

„Anadolu Efes“: Vasilije Micičius 22 (6 atk. kam., 7 kld.), Krunoslavas Simonas 17 (8/10 dvit.), Adrienas Moermanas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius