-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 18

Eurolygos dėmesio sulaukęs P.Jankūnas: „Žalgiris“ nėra darbas, tai – namai“

„Tai – viena Eurolygos ikonų“, – reportažą apie Paulių Jankūną pradeda Eurolyga. Stipriausiasis Senojo žemyno turnyras dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos sustojo, o turnyro organizatoriai siūlo prisiminti gyvą Eurolygos legendą ir ilgametį Kauno „Žalgirio“ kapitoną.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jis yra legenda. Stebiu Pauliaus žaidimą, įvairias detales ir niuansus, kuriuos bandau perkelti į savo žaidimo arsenalą“, – sakė Zachas LeDay.

„Jis – bosas. Paulius yra kapitonas, – apie P.Jankūną sakė australas Jockas Landale'as. – Rūbinėje jis įvedęs profesionalumą. Jis puikus vyrukas. Vienas geriausių, kokį kada esu sutikęs.“

36-ąjį gimtadienį už mėnesio minėsiantis kaunietis „Žalgirio“ ekipoje debiutavo 2003-aisiais šalia tokių dydžių vyrų kaip Arvydas Sabonis ir Tanoka Beardas.

P.Jankūnas Kaune žaidė ir kai komandai sekėsi, ir kai nesisekė, o tokį atsidavimą įvertino ir komandos treneris.

„Daugybę metų dalijomės rūbine Lietuvoje rinktinėje ar „Žalgiryje“. Sunku įsivaizduoti dabartinę „Žalgirio“ sėkmę be Pauliaus“, – teigė Kauno ekipos vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

VIDEO: Focus on: Paulius Jankunas, Zalgiris Kaunas

Šešioliktąjį sezoną Kauno „Žalgiryje“ pasitikęs P.Jankūnas pagal Eurolygoje sužaistas rungtynes užima antrąją vietą (341), pagal rungtynes starto penkete – pirmąją (271), jis neseniai tapo rekordininku ir pagal atkovotus kamuolius (1816), aplenkęs Madrido „Real“ veteraną Felipę Reyesą.

„Kai buvome jaunesni, dažnai susikirsdavome aikštelėje. Felipe yra žinomas kaip puikus kovotojas dėl kamuolių. Sunku su juo kovoti ir dabar, ir praeityje. Džiaugiuosi, jog esu lyginamas su tokio dydžio legenda“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas.

„Paulius yra geriausias kovotojas dėl kamuolių Eurolygos istorijoje, nes niekas nėra nusiėmęs daugiau kamuolių už jį. Jis geriausias. Statistika šiuo klausimu yra paprasta“, – sakė Šaras.

„Kai pradėjau žaisti, mano stiprybė buvo atkovoti kamuoliai. Vieni gerai kovoja dėl kamuolių, kiti renka taškus, treti dar kažką. Su laiku tai tampa natūraliu procesu“, – teigė P.Jankūnas.

Puolėjas „Žalgirio“ kapitonu tapo 2010-aisiais. Veteranas žino, kokia svarbi ši ekipa yra Kauno miestui.

„Sirgaliai yra puikūs nuo pat debiutinio mano sezono. Jie labai palaiko mus, – mintimis dalijosi P.Jankūnas. – Mes dabar žaidžiame puikioje arenoje, o sirgaliai čia skamba dar labiau. Kai arena yra pilna, labai malonu žengti į aikštelę. Tuomet sirgaliai suteikia papildomo stimulo ir energijos.“

„Tai nėra klubas ar darbas, tai – namai, aistra, šeima. Tai yra viskas. Aš čia užaugau, aš čia ir pasenau“, – užbaigė „Žalgirio“ legenda tapęs puolėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius