-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 01

Eurolygos intrigos: A.Gudaičio vizitas Stambule ir Šaras prieš CSKA

Eurolygos krepšinis grįžo! Jau šį vakarą startuos 2020–2021 metų sezonas, o „Eurolyga.lt“ pristato didžiausias šių dvikovų intrigas.

Sezonas prasidės praėjusio sezono lyderės Stambulo „Anadolu Efes“ akistata namuose prieš Artūro Gudaičio atstovaujamą Sankt Peterburgo „Zenit“.

Martino Schillerio Eurolygos krikštas įvyks Pirėjuje, Šarūnas Jasikevičius startuos rungtynėmis su Maskvos CSKA, o Berlyno ALBA ir Vilerbano ASVEL pasitinka mūšius atitinkamai Tel Avive ir Valensijoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Shane'as Larkinas

Stambulo „Anadolu Efes“ – Sankt Peterburgo „Zenit“

Erginas Atamanas grįžta su ta pačia kompanija žaidėjų, su kuria prieš COVID-19 pandemiją nuskynė 24 pergales per 28 rungtynes.

Shane'as Larkinas, Vasilije Micičius, Krunoslavas Simonas, Adrienas Moermanas, Bryantas Dunstonas ir Tiboras Pleissas trečią sezoną iš eilės ves komandą į priekį.

„Zenit“ klubui tai bus vos antrasis sezonas Eurolygoje apskritai. Komandoje daug naujų veidų, lyginant su pernykščiu sezonu – Kevinas Pangosas, lietuvis Artūras Gudaitis, snaiperiai Billy Baronas ir KC Riversas, atletiškasis aukštaūgis Alexas Poythressas.

Tai antrasis šių ekipų mūšis Eurolygos istorijoje. Praėjusį lapkritį „Anadolu Efes“ išvykoje įspūdingame trileryje laimėjo 90:88. Tuomet „Zenit“ per paskutinį ketvirtį pelnė 38 taškus bei ištirpdė 25 taškų deficitą, bet pergalei to nepakako.

„Esame laimingi dėl naujo Eurolygos sezono, – sakė „Zenit“ treneris Xavi Pascualis. – Gaila, kad negalėjome užbaigti praėjusio sezono, bet turime didžiulę motyvaciją dėl būsimo sezono. Žaisime prieš geriausią praeito sezono komandą, kuri išsaugojo visus žaidėjus. Jie kartu žaidžia jau trejus metus. Tai vienas sunkiausių varžovų turnyre. Jie bandys laimėti titulą.“

Pagrindinė mikrodvikova: Willas Thomasas dėl savo gebėjimo pataikyti iš vidutinio nuotolio, žaidimo nugara ir geros kovos dėl kamuolių išlieka vienu iš pavojingiausių „Zenit“ žaidėjų. Kitoje aikštelės pusėje amerikiečio lauks puikų metimą iš toli turintis prancūzas Adrienas Moermanas bei gynybinis monstras Chrisas Singletonas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kostas Sloukas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kostas Sloukas

Pirėjo „Olympiakos“ – Kauno „Žalgiris“

Lietuvos čempionai „Olympiakos“ skalpą yra nuėmę daugybėje svarbių mūšių, tarp kurių – Eurolygos pusfinalis Miunchene 1999-aisiais ar nepamirštama ketvirtfinalio serija 2018-aisiais.

Praėjusį sezoną komandos apsikeitė skambiais laimėjimais – Graikijoje šeimininkai laimėjo 93:74, o Kaune 94:69 triumfavo „Žalgiris“.

Pagrindinėmis „Olympiakos“ rūbinėmis kolonomis išliks graikiškas Vassilio Spanoulio, Kosto Papanikolaou ir Georgios Printezio branduolys, prie kurio prisidėjo ir šią vasarą į komandą sugrįžęs Kostas Sloukas.

Didžiausias pokytis „Žalgirio“ komandoje – Kauną į Barseloną po šešerių metų iškeitęs treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Smagu, kad Eurolyga grįžo, – sakė naujasis „Žalgirio“ vedlys Martinas Schilleris. – „Olympiakos“ yra stipri ir fiziška komanda. Atkovoti kamuoliai bus labai svarbus mačo akcentas. Svarbi bus ir gynyba prieš Kostą Slouką. Jis puikus žaidėjas, daug atakų vyksta per jį, tad turime būti pasiruošę.“

VIDEO: Eurolygos diena: pirmosios rungtynės, galvosūkiai, skylės ir pranašumai

Pagrindinė mikrodvikova: Du veteranai, kurie akis į akį kovoja jau daugiau nei dešimtmetį – 35-erių Georgios Printezis prieš 36-erių Paulių Jankūną. Graikas išlieka svarbia „Olympiakos“ žaidimo dalimi – universalumas, patirtis, neįtikėtinas judesių arsenalas bei puikiai išlavinti metimai aukšta trajektorija. Tuo metu lietuvio žvaigždė jau leidžiasi, nors jis ir yra visų laikų Eurolygos lyderis pagal atkovotus kamuolius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Omri Casspi ir Tel Avivo Maccabi
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Omri Casspi ir Tel Avivo Maccabi

Tel Avivo „Maccabi“ – Berlyno ALBA

Dvi žaibiškos Eurolygos komandos, kuriose demonstruoja uraganinį puolimą. „Maccabi“ sustiprino priekinę liniją įsigydama Draganą Benderį ir Antę Žižičių, o ALBA didino pajėgas gynėjų grandyje – į Berlyną atvyko Maodo Lo ir Jaysonas Grangeris.

Abi komandos išlaikė trenerius ir nemažai žaidėjų, tad galime tikėtis atkaklaus mūšio „Menora Mivtachim“ arenoje.

Šioje arenoje ALBA per septynis mačus iškovojo vos vieną pergalę, tačiau šįkart „Maccabi“ nejus įprastai įspūdingo sirgalių kuriamo užnugario.

„Komandoje tiek daug naujų žaidėjų, jog mūsų pirmasis tikslas yra geriau pažinti vienas kitą bei tobulėti kiekvieną dieną, – sakė ALBA treneris A.G.Renesesas. – „Maccabi“ buvo geresnė ekipa pernai, tokia bus ir šiemet. Jie įsigijo puikių žaidėjų, išlaikė branduolį, tad Eurolygoje gali versti kalnus.“

Pagrindinė mikrodvikova: Aito Garcia Renesesas privalo rasti būdą, kaip sustabdyti Scottie Wilbekiną. Šiai „Maccabi“ puolimo mašinai pernai dvikovoje Tel Avive užteko 18 minučių, kad surinktų 16 taškų. S.Wilbekiną išjungti galėtų fiziška, kamuolį spaudžianti gynyba. Tokią užduotį A.G.Renesesas gali patikėti Jaysonui Grangeriui arba Peytonui Sivai. Pastarasis yra nedidukas žaidėjas, bet turi gerą uoslę perimtiems kamuoliams bei gerą krepšinio IQ.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Barcelona“ – Maskvos CSKA

Eurolygos klasika, trauksianti visų sirgalių akis. „Barcelona“ treneriu tapęs Šarūnas Jasikevičius priims Dimitrį Itoudį, su kuriuo kartu dirbo Atėnų „Panathinaikos“ klube.

Aikštelėje susidurs įžaidėjai Nickas Calathesas ir Mike'as Jamesas, tai du buvę komandos draugai tame pačiame Graikijos klube.

Žvaigždėmis perpildytos komandos žada aukšto lygio dramą, tačiau pastarieji rezultatai sufleruoja kitokią dvikovos eigą. Praėjusį sezoną komandos pasidalino po pergalę, iškovotą išvykoje. CSKA šiame amžiuje Barselonoje yra laimėjusi septynis kartus, o triskart persvara viršijo 20 taškų ribą.

„Mes esame maždaug tokie, kokie ir turėtume būti šioje sezono stadijoje, – sakė Šarūnas Jasikevičius. – Mūsų žaidimas gerėja, bandome integruoti žaidėjus į naują sistemą. Atvyksta Europos čempionė, o solidžią žaidėjų grupę papildė Tornikė Šengelija. Laukia super sunkios rungtynės, kaip ir visada būna su CSKA. Jei norime laimėti, privalome žaisti gerą krepšinį bei suprasti, ką mes sau galime leisti ir ko ne. CSKA į priekį veda M.Jamesas, W.Clyburnas ir T.Šengelija, o likę žaidėjai gerai žino savo vaidmenis. Tai puikiai treniruota komanda.“

Šioje dvikovoje Maskvos CSKA versis be dviejų svarbių žaidėjų – serbo Nikolos Milutinovo ir latvio Janio Sterlnieko.

Pagrindinė mikrodvikova: 2019-ųjų metų Eurolygos finalo ketverto MVP Willas Clyburnas yra vienas alkaniausių žaidėjų šiuo metu. CSKA lyderis praėjusio sezono pradžioje patyrė sunkią kelio raiščių traumą, o šį vakarą stos į kovą prieš Nikolą Mirotičių. „Barcelona“ lyderis pernai buvo puikus, o panašaus žaidimo Šarūnas Jasikevičius iš savo auklėtinio tikisi ir šįmet.

Euroleague.net nuotr./„Valencia“
Euroleague.net nuotr./„Valencia“

„Valencia“ – Vilerbano ASVEL

Šios komandos susikibo „La Fonteta“ arenoje vos prieš dvi savaites, kai draugiškame Eurolygos turnyre „Valencia“ laimėjo 77:66. Komandos susipažino, o dabar laukia oficialus mūšis.

Pastaruosius keturis šių ekipų susitikimus Eurolygoje laimėjo namuose žaidusi komanda. Įdomu tai, kad „Valencia“ ir ASVEL šiame amžiuje šešiskart susikibo Europos taurėje bei irgi pasidalino po pergalę.

Ar tai yra tendencija ir „Valencia“ šį vakarą triumfuos?

„Žinome, kokia fiziška lyga yra Eurolyga. ASVEL stipri komanda, kurioje yra daug individualiai stiprių žaidėjų. Turėsime rodyti geriausią savo žaidimą. Mes vis dar statome puolimą, bet turime gynybą. Darbai turi prasidėti nuo gynybos. Mūsų tikslas yra patekti į atkrintamąsias, bet pirmiausia turime mokytis, kaip reikia žaisti puolime. Žinoma, privalome turėti ambicijų būti sėkmingais“, – sakė „Valencia“ treneris Jaume Ponsernau.

Pagrindinė mikrodvikova: Kevarriusas Hayesas į Vilerbaną atvyko kaip elitinis metimų blokuotojas bei puikus kovotojas dėl kamuolių. Kitoje aikštelės pusėje jo lauks juodkalnietis Bojanas Dubljevičius. Centras pasižymi universalumu ir fizine jėga, tad ASVEL aukštaūgio laukia puikus pirmasis testas. Jei K.Hayesui pavyks apginti baudos aikštelę, tai gali stipriai stumti komandą link pergalės Ispanijoje.

VIDEO: „urBONUSas“: prognozė „Žalgiriui“, Šaro kantrybė ir Eurolygos sezono įdomybės

Ketvirtadienio Eurolygos rungtynių tvarkaraštis:

Stambulo „Anadolu Efes“ Sankt Peterburgo „Zenit“ 20:30
Pirėjo „Olympiakos“ Kauno „Žalgiris“ 21:00
Tel Avivo „Maccabi“ Berlyno ALBA 21:05
„Barcelona“ Maskvos CSKA 22:00
„Valencia“ Vilerbano ASVEL 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius