-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31

Eurolygos intrigos: kritinės „Panathinaikos“ rungtynės ir V.Micičiaus sugrįžimas

22-ąjį Eurolygos turą penktadienio vakarą užbaigs dvejos rungtynės. Atėnų „Panathinaikos“ su „Valencia“ susikibs reikšmingoje kovoje dėl vietų atkrintamosiose, tuo metu Belgrado „Crvena zvezda“ bandys prigesinti siautėjantį Shane'ą Larkiną ir pergales skinančią Stambulo „Anadolu Efes“, kurios gretose pasirodys ir po traumos sugrįžęs Vasilije Micičius. Eurolyga.lt pristato didžiausias šių mačų intrigas.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Euroleague.net nuotr.

„Valencia“ (10-11) – Atėnų „Panathinaikos“ (13-8)

Lentelės kaimynių akistata. „Valencia“ buvo pergalių kelyje, tačiau praėjusią savaitę 70:81 krito Maskvoje prieš CSKA. „Panathinaikos“ laimėjo pastarąsias trejas rungtynes iš eilės.

Tai bus šeštasis komandų mūšis Eurolygos istorijoje, o Atėnų klubas yra laimėjęs tris kartus. Pirmajame rate OAKA arenoje DeShauno Thomaso (19 tšk. ir 5 atk. kam.) vedina „Panathinaikos“ laimėjo 91:80.

Pagrindinė mikrodvikova: Milžinų akistata baudos aikštelėje – Bojanas Dubljevičius prieš Georgios Papagiannį. „Valencia“ lyderis praėjusią savaitę sugrįžo po traumos. Juodkalnietis šį sezoną renka po 14,2 taško ir 7 atkovotus kamuolius per 23 minutes. Graikas yra startinis „Panathinaikos“ centras, renkantis po 6,5 taško ir 4,3 atkovoto kamuolio per 17 minučių.

„Kaip ir daugelis Ispanijos komandų, „Valencia“ puikiai žaidžia puolime, – prieš dvikovą mintimis dalijosi „Panathinaikos“ bosas Rickas Pitino. – Jie puikiai atakuoja iš toli, gerai kovoja puolime dėl kamuolių, tad turėsime juos ne tik išstumti iš baudos aikštelės, bet ir sustabdyti toliašaudę artileriją. Tuomet galėsime turėti įtemptą mačą ir laimėti jį pabaigoje. Būsimi du susitikimai mums yra kritiniai. Jei norime siekti vietos ketverte, tuomet artėjančios dvejos rungtynės mums yra svarbiausios šį sezoną.“

Belgrado „Crvena zvezda“ (9-12) – Stambulo „Anadolu Efes“ (18-3)

Serbijos sostinės krepšininkais sieks nutraukti trijų pralaimėjimų seriją, bet tą padaryti bus sudėtinga, nes į Belgradą atvyksta Eurolygos klubų košmaru tapusi „Anadolu Efes“. Spindinčio gynėjo Shane‘o Larkino, kuris laimėjo keturis turo MVP titulus paeiliui, traukiama Turkijos ekipa fiksuoja šešių pergalių atkarpą, o per pastarąsias 15 rungtynių pralaimėjo vos kartą.

„Anadolu Efes“ laimėjo keturis iš paskutinių penkių mačų prieš „Crvena zvezda“, įskaitant 85:70 pergalę pirmajame rate. Tuomet Ergino Atamano vadovaujamos komandos gretose išsiskyrė buvęs žalgirietis Vasilije Micičius, pelnęs 26 taškus ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

Pagrindinė mikrodvikova: Šį sezoną kiekvienių „Anadolu Efes“ rungtynių pagrindinė mikrodvikova yra susijusiu su Shane‘u Larkinu ir juo ginančiu žaidėjų. „Crvena zvezda“ turi du puikiai perimetre besiginančius žaidėjus – Branko Lažičių ir Charlesą Jenkinsą, kurie sieks apkartinti Stambulo žvaigždės gyvenimą. Prasčiausias sezono rungtynes Sh.Larkinas sužaidė būtent prieš „Crvena zvezda“, realizavęs 2 metimus iš 10 ir susitikimą baigęs 11 naudingumo balų kišenėje. Ar sugebės serbai pridaryti siautėjantį gynėją dar kartą?

„Pasipildžiusi Vladimiru Štimacu ir Kevinu Punteriu „Crvena zvezda“ tapo visiškai kitokia komanda, – prieš mačą kalbėjo „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas. – Tai pavojinga ekipa, turinti plačią sudėtį, lyderį Lorenzo Browną ir norą būti atkrintamosiose. Namuose jie žaidžia kietai, palaikomi 20 tūkstančių sirgalių. Turime kontroliuoti mačo tempą ir išpildyti rungtynių planą. Galvojame, kad žais Stratos Perperoglou ir Dejanas Dovidovičius, kurie išsigydė traumas. Mes bandysime į aikštelę išleisti Vasiliję Micičių.“

Penktadienio Eurolygos rungtynių tvarkaraštis:

Belgrado „Crvena zvezda“ Stambulo „Anadolu Efes“ 20:00
„Valencia“ Atėnų „Panathinaikos“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius