Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 28

Eurolygos intrigos: Željko prieš R.Kurtinaitį bei sugrįžęs „Panathinaikos“ gelbėtojas

Ketvirtadienį laukia penkerios Eurolygos rungtynės, tarp kurių – Kauno „Žalgirio“ bandymas atsitiesti Berlyne. Aleksejaus Švedo netekęs Rimas Kurtinaitis vyksta į Stambulą, Rickas Pitino grįžta ant atsarginių „Panathinaikos“ suolelio, pergalingą žygį siekianti pratęsti „Valencia“ bei ASVEL pasitinkanti „Maccabi“. Eurolyga.lt pristato didžiausias šių mačų intrigas.

Stambulo „Fenerbahče“ (3-7) – Maskvos srities „Chimki“ (6-4)

Dviejų galingų klubų, turinčių gilias ir universalias sudėtis, mūšis. „Fenerbahče“ rungtynes pasitinka po pergalės Vilerbane. Sirgalių padedama Turkijos ekipa siekia kilti lentelėje į viršų. „Chimki“ pralaimėjo pastarąsias dvejas rungtynes išvykose, tad pasitikėjimas jėgomis svyruoja.

Prieš mačą paaiškės ar rungtyniaus Nando De Colo, kuris yra rezultatyviausias jų žaidėjas (vid. 20,9 tšk.). Derrickas Williamsas prideda po 10,9 taško, o Kostas Sloukas – po 8,9. „Chimki“ neturės puolimo mašinos Aleksejaus Švedo, kuris pajautė nugaros skausmus. Rusas šį sezoną rinko po 19,3 taško. Devinas Bookeris prideda po 12,7, o Janis Timma – po 12,7 taško.

„Fenerbahče“ dar niekada namuose nėra pralaimėjusi „Chimki“ krepšininkams, o bendras pergalių balansas per dešimt rungtynių yra 7-3. Šios komandos pernai pasidalino po pergalę – Željko auklėtiniai Stambule laimėjo 93:85, tačiau Mytiščiuose krito per pratęsimą – 72:84.

Seni pažįstami. „Fenerbahče“ centras Joffrey Lauvergne‘as yra žaidęs „Chimki“ komandoje 2014-2015 metų sezone, tačiau ekipą paliko prieš jai iškovojant Europos taurės trofėjų. „Chimki“ žaidėjai Devinas Bookeris ir Stefanas Jovičius kartu su Derricku Williamsu buvo komandos draugai praėjusiame sezone Miuncheno „Bayern“.

„Ruošiame rungtynių planą, bet dar nežinome kurie „Fenerbahče“ žaidėjai nežais, tai sukuria papildomų sunkumų, – prieš rungtynes sakė Rimas Kurtinaitis. – Kaip bebūtų, mes pasiruošėme, žinome, kaip „Fenerbahče“ žaidžia. Sezono starte jie turėjo sunkumų, bet laimėjo Vilerbane prieš ASVEL, o tai nėra lengva užduotis, nes prancūzai namuose žaidžia labai fizine jėga paremtą krepšinį. Dabar „Fenerbahče“ atrodo kur kas geriau, nei sezono starte. Jie žais savo sirgalių akivaizdoje, o mes žinome, kaip stipriai fanai palaiko komandą. „Fenerbahče“ turi nuostabų trenerį, kuris iš komandos išspaudžia 150 proc. krepšininkų galimybių. Laukia sudėtingas mūšis.“

Belgrado „Crvena zvezda“ (3-7) – „Valencia“ (4-6)

Pakilime esančios ekipos surems ginklais Serbijoje. „Crvena zvezda“ iškovojo pergalę Kaune, o tai buvo pirmoji pergalė šį sezoną išvykoje. Namuose ji iškovojo dvi pergales per penkerias rungtynes, tačiau pralaimėjimai buvo nedideli. Serbijos čempionai turėtų būti motyvuoti, nes komandos vairą po pergalės prieš „Žalgirį“ perėmė naujas treneris Draganas Šakota.

„Valencia“ laimėjo keturis kartus per penkis pastaruosius mačus, tačiau šį sezoną ji dar nėra laimėjusi svečiuose.

Vanja Marinkovičius atranda savo vietą Ispanijos komandoje. Gynėjas varžovus skandina tritaškiais, o pastaruosiuose dviejuose susitikimuose rinko dviženklį taškų skaičių. Geresnio laiko sugrįžti į gimtąjį Belgradą ir kovoti prieš buvusį aršiausią varžovą nėra. V.Marinkovičius yra „Partizan“ sistemos produktas, tad šilto „Crvena zvezda“ sirgalių sutikimo neturėtų laukti.

Pagrindinė mikrodvikova: Billy Baronas ir Jordanas Loydas yra puikūs metikai, galintys patys išspręsti rungtynių likimą. Abu jie yra pataikę bent po 3 tritaškius penkiuose šio sezono mačuose. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas B.Baronas yra rezultatyviausias „Crvena zvezda“ žaidėjas, renkantis po 11,7 taško. Amerikietis J.Loydas „Valencia“ komandoje yra antras pagal rezultatyvumą – 12,1 taško per rungtynes. Panašūs skaičiai, tad laukia įdomi akistata aikštelėje.

„Turime atsižvelgti į varžovų sportinę formą, – prieš dvikovą sakė naujasis „Crvena zvezda“ treneris Draganas Šakota. – „Valencia“ laimėjo trejas pastarąsias rungtynes iš eilės, tad turime tai gerbti. Stipriame turnyre „Valencia“ surado raktą į pergales. Žinome ispaniškų komandų stilių, jie puikiai žaidžia greitame žaidime, tad pergalę galime pasiekti tik gera gynyba.“

Euroleague.net nuotr./Tornikė Šengelija
Euroleague.net nuotr./Tornikė Šengelija

Atėnų „Panathinaikos“ (6-4) – Vitorijos „Baskonia“ (5-5)

Komandos, praėjusią dvigubą Eurolygos savaitę pažymėjusios dviejomis pergalėmis. Atėnų komandos vairą perėmė sugrįžęs Rickas Pitino, kuris jau vadovaus „Panathinaikos“ krepšininkams ketvirtadienio rungtynėse su „Baskonia“. Vitorijos krepšininkai patiesė du Rusijos klubus paeiliui – CSKA ir „Zenit“, o pergalių seriją bandys pratęsti Graikijoje.

Tai bus jau 26-asis komandų mūšis istorijoje. Šiuo metu „Panathinaikos“ pirmauja turėdama savo sąskaitoje 13 pergalių. Praėjusiame sezone komandos pasidalino po pergalę namuose. Paskutinę dvikovą Atėnuose nulėmė pergalingas Nicko Calatheso metimas, atliktas likus 4 sekundėms iki dvikovos pabaigos.

Pagrindinė mikrodvikova: Nickas Calathesas ir Pierria Henry yra svarbiausi komandų žaidėjai organizuojant žaidimą. „Panathinaikos“ legenda tampantis graikas renka po 14 taškų, 4,7 atkovoto bei 1,3 perimto kamuolio, 9,1 rezultatyvaus perdavimo. Pastarasis rodiklis yra geriausias Eurolygoje. Vasarą prie „Baskonia“ komandos prisijungęs P.Henry yra įvairiapusis žaidėjas – 8,6 taško, 3,7 atkovoto ir 1,6 perimto kamuolio, 3 rezultatyvūs perdavimai per 23 minutes. Laukia karšta įžaidėjų akistata.

„Baskonia“ yra viena talentingiausių Eurolygos komandų puolime, – sakė prie „Pao“ vairo sugrįžęs R.Pitino. – Puolimas vyksta per Tornikę Šengeliją, jis yra rezultatyviausias žaidėjas turnyre bei potencialus turnyro MVP. Nikas Stauskas yra puikus snaiperis, jis naudojasi varžovų dvigubinimu gynyboje. T.Šengelija visada dvigubinimas, tačiau jis gerai mato aikštę, gali atlikti perdavimą tiek snaiperiams, tiek po krepšiu laukiančiam aukštaūgiui.“

VIDEO: „Ginčas“: kas nulėmė nesėkmingą „Žalgirio“ sezono pradžią?

Tel Avivo „Maccabi“ (6-4) – Vilerbano ASVEL (5-5)

Sugrįžti į pergalių kelią siekiančių komandų akistata. „Maccabi“ šešių pergalių serija nutrūko per dvigubą savaitę, kuomet išvykose patyrė du pralaimėjimus. Vis dėlto ji išlieka nepralaimėjusi Tel Avive. ASVEL pergalių seriją namuose nutraukė „Fenerbahče“, bet prieš šią dvikovą prancūzai pasiekė pirmąją pergalę svečiuose, kai Serbijos sostinėje įveikė „Crvena zvezda“.

„Maccabi“ generalinis direktorius Nikola Vujčičius labiausiai žinomas savo pasiekimais vilkint geltonai-mėlynus Tel Avivo ar Splito komandų marškinėlius. Vis dėlto Eurolygoje jis debiutavo atstovaudamas ASVEL komandai, kai 2001-2002 metais „Maccabi“ turėdama aukštaūgių perteklių išnuomojo N.Vujčičių Vilerbano komandai. ASVEL ekipoje kroatas rinko po 18 taškų ir 7,4 atkovoto kamuolio. Vasarą jis sugrįžo į Tel Avivą bei stipriai prisidėjo prie dviejų Eurolygos titulų 2004 ir 2005-aisiais.

Pagrindinė mikrodvikova: Mėgstantiems senosios mokyklos kovą baudos aikštelėje, laukia tikras krepšinio desertas. ASVEL aukštaūgis Tonye Jekiri pirmauja komandoje pagal taškus (vid. 11,2) ir atkovotus kamuolius (vid. 10). Galbūt „Maccabi“ negali jam atsakyti ūgiu, T.Jekiri siekia 212 cm, tačiau ji turi Tariką Blacką ir Othello Hunterį. „Maccabi“ treneris Ioannis Sfairopoulos turi 40 minučių jėgos ir agresyvumo, kad sulaikytų ASVEL centrinį žmogų. Jei reikia, tai šis Tel Avivo aukštaūgių duetas gali aikštelėje žaisti ir kartu.

„Laukia solidi komanda, kuri gerai kovoja dėl kamuolių puolime, – sakė „Maccabi“ įžaidėjas Nate‘as Woltersas. – Turime spausti jų gynėjus, išmušti iš komforto zonos, o tai padės mums ir sėkmingiau užpulti patiems. Žaidžiame namuose, tikiuosi, kad rodysime gerą energiją, kuria mus maitins sirgaliai. Kovosime ir žaisime kietai.“

Ketvirtadienio rungtynių tvarkaraštis:

Stambulo „Fenerbahče“ Maskvos srities „Chimki“ 19:45
Belgrado „Crvena zvezda“ „Valencia“ 20:00
Berlyno ALBA Kauno „Žalgiris“ 21:00
Atėnų „Panathinaikos“ Vitorijos „Baskonia“ 21:00
Tel Avivo „Maccabi“ Vilerbano ASVEL 21:05

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius