-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 14

Eurolygos išgelbėjimo scenarijumi tikinčiųjų gretos toliau mažėja

Vitorijos „Baskonia“ prezidentas Jose Antonio Querejeta atviras – išgelbėti šį Eurolygos sezoną šansų beveik nėra. Baskų klubo vadovo teigimu, po šios krizės krepšinio klubai jaus kur kas didesnius padarinius nei stipriausios futbolo komandos.
Eurolyga: „Baskonia“ – „Žalgiris“
Eurolyga: „Baskonia“ – „Žalgiris“ / Getty Images/ Euroleague nuotr.

Funkcionieriaus nuomone, kur kas didesnė tikimybė, jog vienokiu ar kitokiu būdu bus pratęstas Ispanijos čempionatas. Tuo tarpu apie Eurolygos perspektyvas baskas kalba labai pesimistiškai.

„Man atrodo, kad situacija yra labai sudėtinga, nes kiekvienos šalies situacija yra skirtinga. ACB lyga turi daugiau perspektyvų, nes būtų galima žaisti viename mieste. Eurolyga – visai kas kita. Kai turnyras turi tiek daug šalių, tiek daug komandų ir visos jos yra skirtingose situacijose, viską sukontroliuoti yra labai sudėtinga. Esu pesimistas dėl Eurolygos sezono pratęsimo“, – „El Transistor“ teigė J.A.Querejeta.

Euroleague nuotr./Jose Antonio Querejeta
Euroleague nuotr./Jose Antonio Querejeta

Jis taip pat prasitarė, kad Ispanijos čempionate ir toliau turėtų likti 18 komandų, o ne būti 20, kaip buvo skelbta prieš kelias savaites.

„Pastarojoje asamblėjoje ACB prezidentas pažadėjo, kad turėsime 18 komandų. Būtent dėl to klubai ir sutiko užbaigti sezoną dviem grupėmis po šešias komandas. Bet žinau, kad čempionatą pratęsti taip pat nebus lengva: kol kas neturime nei datų, nei galimybių. Manau, kad sistema liks tokia pati, kaip iki šiol – turėsime dvi iškrentančias ir dvi pakylančias komandas“, – savo nuomonę dėstė „Baskonia“ vadovas.

Getty Images/ Euroleague nuotr./Eurolyga: „Baskonia“
Getty Images/ Euroleague nuotr./Eurolyga: „Baskonia“

J.A.Querejeta taip pat vadovauja ir Ispanijos „Primera“ lygoje rungtyniaujančiam Vitorijos „Deportivo Alaves“ klubui. Funkcionieriaus nuomone, Ispanijos futbolas po krizės turėtų atsitiesti greičiau.

„Man dabartinėje situacijoje daugiau nerimo kelia krepšinis, nes jis turi mažiau galimybių generuoti pajamas. Futbolas turi didelį pranašumą – televizijų teises, iš ko uždirba labai daug pinigų. Krepšinyje viskas gerokai skiriasi. Šiemet turėjome 17 mln. eurų biudžetą, bet jis buvo sukrapštytas iš komercijos, bilietų pardavimų, televizijos transliacijų pardavimo, Eurolygos ir ACB paramos. Televizijos įplaukos krepšinyje nėra tokios svarbios, taigi šiuo atveju nukentėjo beveik visos išteklius generuojančios sritys“, – svarstė J.A.Querejeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius