-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 17

Eurolygos savaitė: skaudūs CSKA prisiminimai bei sugrįžęs X.Pascualis

Eurolyga sugrįžta! Taurių pertrauka baigėsi, o stipriausio Senojo žemyno klubai tęs kovą dėl atkrintamųjų. Oficialus lygos tinklalapis pristato svarbiausius šios savaitės akcentus.
Xavi Pascualis
Xavi Pascualis / nuotr. Lino Žemgulio

Sunkiasvorių akistata Stambule

Žiūrovai per pastaruosius metus galėjo pamatyti ne vieną įspūdingą Stambulo „Fenerbahče“ ir Madrido „Real“ mačą, įskaitant keturis susitikimus per penkerius metus finalo ketvertuose.

Naują įrašą ekipos pažymės artėjantį ketvirtadienį Stambule. Geros gynybos dėka Željko Obradovičiaus vyrukai laimėjo šešerias iš pastarųjų aštuonerių rungtynių, kuriose vos dukart pasiekė 80 pelnytų taškų ribą. Tuo metu „Real“ pajėgumas puolime abejonių nekelia – karališkasis klubas jau šešis kartus varžovams atseikėjo bent 90 taškų.

Tikėkitės galingo mūšio baudos aikštelėje, kurioje susitiks pagal blokuotus metimus lygoje pirmaujantis „Real“ bokštas Walteris Tavaresas ir buvęs turnyro MVP, čekas Janas Vesely. Ties tritaškio linija kausis Kostas Sloukas su Nando De Colo prieš Sergio Llullą ir Facundo Campazzo.

„Fenerbahče“ siekia įšokti į atkrintamųjų traukinį, tad „Sinan Erdem“ arenoje laukia audringas palaikymas ir labai karštas vakaras.

Euroleague.net nuotr./Rickas Pitino su Nicku Calathesu
Euroleague.net nuotr./Rickas Pitino su Nicku Calathesu

Ar gali „Panathinaikos“ įsibrauti į pirmąjį ketvertą?

Kovoje dėl pirmojo ketverto ir namų aikštės pranašumo ketvirtfinalio serijoje šiuo metu dalyvauja penki klubai: Stambulo „Anadolu Efes“, Madrido „Real“, „Barcelona“, Maskvos CSKA ir Tel Avivo „Maccabi“.

Nuo ketvirtosios vietos nėra atitrūkusi ir Atėnų „Panathinaikos“, kurią skiria dvi pergalės. Šią savaitę Graikijos čempionė namuose priims „Barcelona“ krepšininkus. Katalonai pirmajame rate „Palau Blaugrana“ arenoje triumfavo 98:86, o šį penktadienį gali stipriai sumenkinti Ricko Pitino auklėtinių šansus pasiekti pirmąjį ketvertą.

„Panathinaikos“ viliasi pratęsti namų persvaros tradiciją – pastaruosiuose devyniuose tarpusavio mačuose laimėjo namų ekipa. Vilties prideda ir tai, jog Atėnų krepšininkai OAKA rūmuose laimėjo 7 iš paskutinių 8 susitikimų.

Graikijos klubas pasitinka sunkų tvarkaraštį, jų dar laukia mūšiai su „Real“, „Olympiakos“, CSKA ir „Fenerbahče“, tad dvikova su „Barcelona“ tampa žūtbūtine.

Atkrintamųjų intensyvumas Ispanijoje

Atkrintamųjų ritmu žygiuojančių komandų akistata Ispanijoje – „Valencia“ namie priima „Maccabi“. Tai bus paskutinis 25-ojo Eurolygos turo mačas.

Jaume Ponsarnau vadovaujama komanda patyrė skaudų paskutinės sekundės pralaimėjimą 77:76 prieš „Barcelona“, tačiau prieš taurių pertrauką Vokietijoje pranoko Miuncheno „Bayern“.

„Valencia“ yra viena geriausiai dėl kamuolių puolime kovojančių komandų Eurolygoje, vidutiniškai nugriebdama po 11,5 kamuolio.

Izraelio ekipa demonstruoja geriausią gynybą turnyre, leisdama varžovams pelnyti vos po 77 taškus. Paskutiniame ture „Maccabi“ paskutinę akimirką 77:76 nukovė „Fenerbahče“ vyrus.

Ši pergalė Tel Avivo krepšininkams buvo labai svarbi, leidusi įsitikinti, jog gali laimėti ir svečiuose, nors pastaruosiuose mėnesiuose tą padaryti buvo labai sudėtinga.

Euroleague.net nuotr./Maskvos CSKA
Euroleague.net nuotr./Maskvos CSKA

Skaudūs CSKA prisiminimai iš Belgrado

Serbijos sostinė Maskvos CSKA krepšininkams nesisieja su gerais atsiminimais. Paskutinis vizitas Belgrade 2018-aisiais paženklintas pralaimėjimu Eurolygos pusfinalyje prieš „Real“. Tai bus pirmasis Rusijos superklubo sugrįžimas į „Štark“ areną, kurioje jų lauks per pergalę nuo pirmojo aštuoneto esanti „Crvena zvezda“.

CSKA sieks atsitiesti po pastarųjų pralaimėjimų „Anadolu Efes“ ir „Olympiakos“ krepšininkams. Nesėkmė prieš Pirėjo klubą Dimitrios Itoudžio vyrukams buvo labai skaudi. Jie pelnė vos 59 taškus, o tai yra prasčiausias CSKA rezultatas per beveik septynerius metus.

„Crvena zvezda“ gretose šią savaitę debiutuos naujasis jų pirkinys, gynėjas Kalinas Lucasas.

Belgrado ekipą supa keistas atsitiktinumas – paskutiniuose trijuose mačuose ji pelnė lygiai po 78 taškus. CSKA sieks sugrįžti į pergalių kelią, tad 78 taškų penktadienio vakarą šeimininkams gali ir nepakakti.

nuotr. Lino Žemgulio/Xavi Pascualis
nuotr. Lino Žemgulio/Xavi Pascualis

Prie šturvalo sugrįžęs Xavi Pascualis

Taurių pertraukos metu įvyko trenerių rokiruotė Sankt Peterburgo „Zenit“ klube – Joaną Plazą pakeitė jo tautietis Xavi Pascualis.

Rusijos ekipos vairą perėmė patyręs strategas, devynerius metus vadovavęs „Barcelona“ komandai ir dvejus su pusę metų dirigavęs „Panathnaikos“ krepšininkams.

„Zenit“ savo sąskaitoje turi 7 pergales, tad galimybės prasibrauti į atkrintamąsias yra labai menkos. Vis dėlto Eurolygos debiutantė sieks sugadinti reikalus kitiems.

Šią savaitę „Zenit“ namuose priims Berlyno ALBA, kuri pralaimėjo trejas iš ketverių rungtynių. Rusai sieks revanšuotis už nesėkmę pirmajame ture Vokietijos sostinėje, kuomet Rokas Giedraitis su kompanija triumfavo 85:65.

Ketvirtadienio Eurolygos rungtynių tvarkaraštis:

Sankt Peterburgo „Zenit“ Berlyno ALBA 19:00
Stambulo „Fenerbahče“ Madrido „Real“ 19:45
Pirėjo „Olympiakos“ Vilerbano ASVEL 19:15
Milano „Olimpia“ Maskvos srities „Chimki“ 21:45
Vitorijos „Baskonia“ Kauno „Žalgiris“ 22:00

Penktadienio Eurolygos rungtynių tvarkaraštis:

Belgrado „Crvena zvezda“ Maskvos CSKA 20:00
Miuncheno „Bayern“ Stambulo „Anadolu Efes“ 21:30
Atėnų „Panathinaikos“ „Barcelona“ 21:30
„Valencia“ Tel Avivo „Maccabi“ 22:00

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius