-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 02

Europos taurės finalo herojus kitą sezoną debiutuos Eurolygoje

„AS Monaco“ klubą link triumfo Europos taurės finale atvedęs Robas Gray'us lieka Eurolygoje debiutuosiančioje komandoje.

„Sportando“ praneša, kad 27-erių 185 cm ūgio gynėjas susitarė dėl naujo dvejų metų kontrakto su Monako klubu. Abi pusės pasiliks galimybę kitą vasarą sutartį nutraukti.

Nuo praėjusios vasaros Prancūzijos čempionato klube rungtyniaujantis R.Gray'us spindėjo viso sezono metu.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Robas Gray'us
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Robas Gray'us

Europos taurėje jo rezultatyvumo vidurkis per 17 rungtynių siekė 17,3 taško per susitikimą, atakuojant 51,4 proc. tikslumu iš trijų taškų zonos (38/74). R.Gray'us taip pat vidutiniškai atkovojo po 2,3 kamuolio, atliko po 1,1 perdavimo ir rinko po 14,6 naudingumo balo.

Pagal rezultatyvumą „AS Monaco“ lyderis buvo trečias Europos taurės turnyre, pagal pataikytus tritaškius (vid. 2,2) – devintas, o pagal tolimų metimų taiklumą – penktas.

Ypač stipriai gynėjas atsiskleidė finalo serijoje prieš Kazanės UNIKS, į kurios krepšį per dvejas rungtynes metė po 24 taškus ir buvo pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju. Jo komanda seriją laimėjo 2-0 ir pirmą kartą iškovojo tarptautinį trofėjų.

Po penkerių metų koledže 2018-aisiais profesionalo karjerą pradėjęs R.Gray'us pirmą sezoną žaidė NBA G lygoje, o po metų patraukė į Europą.

Jis trumpai žaidė Buržo „Basket“ klube Prancūzijoje, o 2019-2020 m. kampanijos metu gynė Paryžiaus „Metropolitans 92“ garbę. Galiausiai, 2020 m. vasarą jis susiviliojo „AS Monaco“ pasiūlymu ir pranešė apie save Europai įspūdingu žaidimu Europos taurėje.

Monako komanda kitą sezoną debiutuos Eurolygoje, į kurią pateko ir kita Europos taurės finalininkė UNIKS.

Pajėgiausiame žemyno turnyre dar žaidžia Prancūzijos čempionė Vilerbano ASVEL. Dvi Prancūzijos čempionato komandos Eurolygoje rungtyniaus pirmąsyk nuo 2015-2016 m. sezono, kai turnyre dar žaidė 24 ekipos.

VIDEO: Čempioniškos ašaros: „Monaco“ žaidėjų triumfas po iškovotos Europos taurės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius