Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 21

Gaisras virš „Žalgirio“ krepšio – kauniečiams pražūtinga riba

Skaičiai krepšinyje ne visada parodo tikrą veidą, bet yra vienas skaičius, kuris kol kas „Žalgiriui“ žymi pražūtingą ribą. Tris kauniečių pralaimėjimus iš eilės lydi nerimą keliantis faktorius. Ketvirtadienio mūšyje su Belgrado „Crvena zvezda“ žaliai balti privalo užgesinti supleškėjusį jų krepšį.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ | 20:00 | Kaunas

„Mes negalime žaisti prie 86 taškų. Kiek jau metų skaičiuojame tą 80 taškų ribą... 86 taškai namie? Per daug“, – Šarūnas Jasikevičius antradienį atsiduso po pralaimėjimo Atėnų „Panathinaikos“ 85:86.

Šarūnas Jasikevičius teisus.

Šį sezoną „Žalgiris“ dar nelaimėjo nė vienerių Eurolygos rungtynių, kuriose praleido daugiau nei 80 taškų. Pavyzdžiui, tik 4 iš 14 tokių taškų lenktynių „Žalgiris“ finišavo pirmas.

M.Grigonis: nežinau, kiek reikės pralaimėti, kol pradėsime kažką galvoti

Prasta gynyba yra „Žalgirio“ pralaimėjimų palydovas. Kol kas pralaimėtose rungtynėse žalgiriečiai leidžia varžovams įmesti vid. 83,2 taško per susitikimą. Kai per tris laimėtus mačus priešininkų taškų vidurkis tesiekė 68,3.

Gynyba ypač prakiuro pastarojoje trijų pralaimėjimų mačų atkarpoje.

„Barcelona“, „Olympiakos“ ir „Panathinaikos“ žaidėjai į „Žalgirio“ krepšį sugrūdo vid. net 87,3 taško per susitikimą. Palyginimui, iki tol per 6 pirmuosius sezono mačus žalgiriečiai praleisdavo tik 70,3 taško. Tai net 17 taškų skirtumas.

Šiame trijų nesėkmių ruože „Žalgirio“ gynybos reitingas – praleistų taškų skaičius per 100 atakų vidurkį, buvo vos 15-as visoje Eurolygoje.

Palyginimui, bendras „Žalgirio“ gynybos reitingas Eurolygoje yra 11-as, o puolimo – 7-as. Tai sufleruoja, kad nors daugelis „Žalgiriui“ ieško įžaidėjo ir skundėsi dėl Alexo Perezo žaidimo, didžiausios kauniečių problemos slypi kitoje aikštės pusėje.

„Puolime mes žaidėme gerai, bet gynyboje mums dar trūksta kibumo ir tvirtumo. Puolimas ateina ir išeina. Įmeti, prameti – toks tas žaidimas. Bet gynyba turi būti kieta kaip akmuo. O mūsų gynyba dabar labai banguoja“, – 15min po pralaimėjimo „Panathinaikos“ tikino Th.Walkupas.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo „Panathinaikos: „Nesuprantu tokių mūsų svyravimų“

„Tas pats per tą patį – blogai žaidžiame ir pralaimime“, – kaip visada po pralaimėjimų trumpai pyktelėjęs nukirto Marius Grigonis.

„Žalgiris“ kol kas susitvarko su varžovų snaiperiais, kurie per trejas pastarąsias rungtynes pataikė tik 34,2 proc. tolimų metimų (5 rezultatas Eurolygoje), bet į žaliai baltų krepšį krito net 54,4 proc. dvitaškių (16-as rezultatas).

„Žalgiris“ per tuos tris pralaimėjimus išprovokavo tik vid. 10,7 varžovų klaidų (17-as rezultatas) ir suteikė net 31 proc. antrųjų šansų (13-as rezultatas).

„Manau, fiziškumas, – paklaustas, kokios didžiausios gynybinės problemos kamuoja žalgiriečius, sakė Th.Walkupas. – Tai yra vieta, kur labiausiai stringame. Eurolyga yra labai fiziška ir sunki lyga, o be fiziškumo čia sudegsi.“

„Žalgiris“ sezoną pradėjo su 7 naujais žaidėjais, kuriems dar reikia laiko priprasti prie Šarūno Jasikevičiaus sistemos ir jo diegiamų vertybių. Kita vertus, treneris ne kartą pabrėžė, kad pasigenda lyderystės iš senbuvių – nebūtinai veiksmais puolime, bet protingais sprendimais gynyboje.

Dažniausiai tai yra laiku nepadaryta ir po to baudų metimus ar lengvus taškus kainavusi pražanga. Į stipriąją pusę praleistas priešininkas. Iš mėgstamo taško neišstumtas varžovas.

„Reikia pradėti nuo detalių išpildymo. Labai daug tų pačių klaidų ir niekas nieko neįsisavina. Nežinau, kiek reikės pralaimėti, kol pradėsime kažką galvoti“, – piktas M.Grigonis.

Paklaustas, kaip inspiruoti tą fiziškumą, Th.Walkupas turėjo patarimą sau ir savo draugams.

„Reikia pasižiūrėti į veidrodį. Reikia pažiūrėti į veidrodį ir paklausti savęs, ką turiu padaryti, kad būčiau fiziškesnis. Ir kalbu ne apie vieną ar kitą žaidėją – visi turime pasižiūrėti į veidrodį. Tai komandinis, ne individualus žaidimas, todėl kiekvienas turime atsinešti energijos ir žaisti fiziškai. Tada ir ateis ta gynyba“, – reziumuoja Th.Walkupas.

„Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ dvikovą ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje stebės 200 ugniagesių iš Alytaus, Marijampolės, Prienų ir Kauno. Jie bus pagerbti už 10 dienų likviduotą milžinišką gaisrą Alytuje.

Bet gaisrą virš savo krepšio žalgiriečiai turi gesinti patys. Ir nedelsiant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius