-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 19

Gintaras Krapikas: „Atidavėme skolą sirgaliams“

Gal tai nebuvo pati gražiausia Kauno „Žalgirio“ pergalė, tačiau ji buvo labai reikalinga. Ypač po tokio skaudaus sutriuškinimo Atėnuose. Be to, žalgiriečiai savo sirgaliams padovanojo pirmąją pergalę Eurolygoje „Žalgirio“ arenoje. „Buvome skolingi sirgaliams“, – po mačo pripažino Gintaras Krapikas.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Norėtųsi pasveikinti komandą ir sirgalius, kurie jau nusipelnė Eurolygoje matyti pergalę. Ne tik stebėti ekranuose. Du pirmieji bandymai namuose buvo ne pergalingi, todėl svarbu, kad nugalėjome priešininką ir įsirašėme trečiąją pergalę.

Kita vertus, visi komandos nariai buvome skolingi sirgaliams už praėjusią savaitę, kai neparodėme tikrojo veido.

Džiugu, kad kietai susikovėme. Galima drąsiai sakyti, kad iškovojome pergalę“, – spaudos konferencijoje kalbėjo G.Krapikas.

– Taškų praleidote nedaug, bet ar esate patenkintas komandos gynyba? Lenkai dažnai atakavo netrukdomi.

– Tai tegul pataiko (Šypsosi.). Mes irgi nepataikėme. Galime spekuliuoti labai daug. Lenkai turėjo galimybių įmesti. Bet tai yra tokios rungtynės. Ne savi krepšiai. Ačiū Dievui, mūsų aktyvi publika trukdo ir tai jaučiasi. Tam ir yra namų pranašumas.

– Pirmoje pusėje žaidėjai dvejodavo mesti į krepšį. Atrodė, kad buvo daug nereikalingų perdavimų.

– Mačą pradėjome truputį linksmiau. Kai susikrovėme šiokią tokią persvarėlę, lyg ir pradėjome saugoti tą rezultatą. Tai vienu driblingu, tai vienu perdavimu per daug. Ieškojome kažko geriau ir truputį strigome. Varžovai pasinaudojo ir grįžo į rungtynes. Bet kontroliavome rungtynes.

– Brockas Motumas galingai pradėjo sezoną, bet pastaruoju metu, atrodo, sėdęs. Kas nutiko?

– Sako, kai pirmą kartą šokį iš parašiuto, nėra taip baisu. Vėliau jau žinai, kaip baisu. Taip ir Brockas pradėjo aktyviau galbūt negalvodamas, kas laukia. O po to pamatė, kokio kietumo ir atsakomybės tos rungtynės. Gal tai jį slegia. Man norisi pasakyti, kad bandome jam visapusiškai suteikti pagalbą ar žodžiu, ar minutėmis. Kol kas nelabai sekasi, bet galvoju, kad sezonas tikrai ilgas. Ne tik LKL, bet ir Eurolygoje jis dar padės tiek, kiek iš jo tikimės.

– Kokias pagrindines korekcijas „Žalgiris“ turi padaryti iki mačo su „Lietuvos rytu“ sekmadienį?

– Tai – išskirtinės rungtynės. Nors tai eilinės LKL rungtynės, bet nereikia slėpti – jos turi išskirtinį atspalvį. Norime tinkamai joms pasiruošti, todėl laisvų dienų neturėsime. Kasdien treniruosimės. Manau, tikrai sugebėsime ir suspėsime pasiruošti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius