Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 17

Graikijos žiniasklaida įsiutus: „Panathinaikos“ Kaune leido prisikelti Eurolygos numirėliui

Kauno „Žalgirio“ klubo vadovai, treneriai ir žaidėjai pagaliau lengviau atsikvėpė. Antradienio vakarą iškrapštytas pirmasis taškas Eurolygoje leido pagaliau užbaigti spekuliacijas apie grėsmingai besiartinusius Eurolygos antirekordus. Graikijos žiniasklaidoje ši Lietuvos čempionų pergalė taip pat sulaukė nemažai atgarsio. Tiesa, pripažįstama, jog vaizdas aikštėje ir rezultatas signalizuoja ne staiga prabudusią žalgirietišką galybę, bet Atėnų krepšinio milžino bejėgiškumą.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„PAO per dešimt akistatų krito aštuonis kartus. Tai yra tik skaičiai, bet vaizdas aikštėje akivaizdžiai rodo, kad ši komanda yra be pulso“, – rašo „Sport 24“ žurnalistas Aleksandras Trigas.

Jo nuomone, mačas su „Žalgiriu“ buvo lengviausia išvyka, kurią šį sezoną graikai turės Eurolygoje. „Ir patogumas čia nesusijęs su varžovų žaidimo kokybe, bet ir psichologiniais dalykais. Kauno komanda buvo prislėgta ir netgi esant tokioms aplinkybėms Dimitrio Prifčio auklėtiniai pralaimėjo aštuntą kartą“, – stebisi A.Trigas.

Žurnalisto teigimu, Eurolygos kontekstas ir Europos krepšinio žemėlapis jau yra gerokai pasikeitęs. Dabar jau Atėnų klubo negali vertinti pagal praeitį ir titulus.

„Turime pripažinti, kad kiekvieną savaitę „dobilus“ turime vertinti kaip silpniausią Eurolygos komandą ir net nesvajoti apie aštuntuką ar ką nors panašaus. Realybė tokia, kad Eurolygos rungtynių, kuriose PAO dar yra favoritas, tiesiog neliko. Net jei ir kalbame apie tokius mačus kaip „Žalgirio“ arenoje“, – liūdnai konstatuoja graikai.

„Kai leidi prisikelti net mirusiam, tai ką daugiau galima pasakyti? „Panathinaikos“ prapylė komandai, kuri į savo krepšį praleisdavo 81,4 taško ir rinkdavo 69. Kai matai šiuos skaičius ir žinai rezultatą, bet kokie žodžiai praranda vertę. Deja, „Panathinaikos“ Kaune dar kartą įrodė, kad atsigavimo ženklų nėra“, – gana kategoriškai rašo sport-fm.gr apžvalgininkas George'as Petridis.

Anot jo, šį sezoną Atėnų klubas primena vaiduoklį, kuris klaidžioja po Eurolygos arenas.

„Savo žaidimu klubas nepalieka vietos optimizmui. Užuot rodžiusi atsigavimo ženklus, komanda toliau grimzta į problemų liūną ir kelia nerimą. Lietuvoje ją sumušė blogiausia turnyro komanda, savo sirgaliams padovanojusi ilgai lauktą šventę“, – rašo graikai.

Ketvirtas Atėnų ekipos pralaimėjimas iš eilės įsiutino ir „Gazzetta“ apžvalgininką Giorgos Kouvarį.

„Mačas su „Žalgiriu“ sukėlė labai daug nerimo. Toks vaizdas, kad galėjau įkopijuoti tą patį komentarą, kaip ir po pralaimėjimo prieš Kazanės UNIKS, Vilerbano ASVEL ar Belgrado „Crvena zvezda“ ir viskas būtų tikę. Vaizdas Kaune buvo slogus ir blogiausia, kad kitose rungtynėse vėl turėsime tokį patį“, – rašo žurnalistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius