-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 25

Gynyba prieš „Žalgirį“ pasidžiaugęs „Maccabi“ treneris: „Kovosime iki pabaigos“

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį pirmavo 36 minutes iš 40, tačiau to nepakako atsirevanšuoti Tel Avivo „Maccabi“ komandai už skaudžiausią sezono nesėkmę, kai pirmajame tarpusavio mače Izraelyje žalgiriečiai krito 28 taškų skirtumu.

Martino Schillerio kariauna subliuško per paskutines 5 minutes, kurias Lietuvos čempionai pralaimėjo net 5:18.

Tai itin reta „Maccabi“ pergalė šį sezoną, kai rungtynių nugalėtojas sprendžiasi susitikimo pabaigoje – Ioannio Sfairopoulos iki mūšio Nemuno saloje net 10 rungtynių pralaimėjo 5 ar mažesniu skirtumu.

Nors mačo pradžia gerų naujienų svečiams iš Tel Avivo nežadėjo. Pastaruoju metu tuščiais šoviniais šaudęs Nigelas Hayesas rungtynes pradėjo užsidegęs, pelnė 12 taškų vien per pirmą ketvirtį, o „Žalgiris“ jau 8 dvikovos minutę turėjo 13 taškų pranašumą.

„Maccabi“ laivą išjudino šį sezoną blankiai atrodantys Omri Casspi ir Draganas Benderis. Vidurio puolėjo Othello Hunterio netektį kamšę žaidėjai kartu iki ilgosios pertraukos pelnė 15 taškų bei sumažino „Žalgirio“ persvarą iki 40:38.

Trečiąjį kėlinį Izraelio ekipa vėl pradėjo slogiai, per pirmąsias tris minutes nepelniusi taškų, tačiau per likusias septynias – net 26 taškų banga, kuri prieš lemiamą ketvirtį išvedė „Maccabi“ minimaliu pranašumu į priekį.

Nervingas mūšis nusikėlė iki pat mačo pabaigos. Nigelas Hayesas pademonstravo puikią reakciją ir greitas rankas gynyboje, o greita ataka baigėsi taikliu Roko Jokubaičio metimu, tačiau tai buvo viskas.

„Maccabi“ pelnė penkis taškus be atsako. Thomasas Walkupas suklydo po minutės pertraukėlės, o Scottie Wilbekino metimas nuskandino Kauno komandos laivą.

„Žalgirio“ neišgelbėjo ir įspūdingas rungtynes sužaidęs N.Hayesas. Rezultatyvumo ir efektyvumo asmeninius karjeros rekordus gerinęs amerikietis pelnė 24 taškus, atkovojo 5 ir perėmė 3 kamuolius, surinko 30 naudingumo balų.

„Tai buvo rungtynės, kurių nepradėjome gerai, bet kovėmės iki pabaigos, – po pergalės Kaune kalbėjo Ioannis Sfairopoulos. – Pradžioje leidome „Žalgiriui“ žaisti savąjį žaidimą ir rinkti lengvus taškus. Per pirmąjį kėlinį jie pelnė 26 taškus. Jei gerai pamenu, po ilgosios pertraukos iškart tris kartus suklydome. Po minutės pertraukėlės paskutines septynias minutes žaidėme gerai gynyboje, ištirpdėme deficitą ir laimėjome antrąją mačo dalį. Manau, kad buvo labai svarbu, jog sugrįžome į rungtynes. Per ilgąją pertrauką sakėme, kad turime tęsti žaidimą, kurį rodėme prieš pertrauką, bet to nepadarėme, tad vėl teko prašyti minutės pertraukėlės, po kurios žaidėme kur kas geriau. Pabaigoje buvo svarbu nepasiduoti, nes „Žalgiris“ turėjo 7 taškų persvarą. Tuo metu žaidėme gerai gynyboje, o puolime turėjome aiškias idėjas, žaidėme protingai, žinojome, kur norime atakuoti varžovus. Nors „Žalgiris“ pelnė 81 tašką, bet antroje mačo pusėje rodėme kur kas geresnę gynybą. Svarbi pergalė, nes buvome patyrę daug pralaimėjimų ir norėjome grįžti į pergalingą kelią. Liko penkerios rungtynės, kovosime iki pabaigos.“

Pirmajame kėlinyje atsilikote 13 taškų, tačiau komandą uždegė atsarginiai krepšininkai – Omri Casspi, Draganas Benderis ir Chrisas Jonesas. Kiek jie buvo svarbūs?

„Žiūrėkite, nuo sezono pradžios sakau, jog neskaičiuoju, kas yra startiniai, o kas atsarginiai krepšininkai. Mes esame komanda, tad visi žaidėjai yra svarbūs. Visi žaidėjai, kurie žaidė, žino, kad yra svarbūs komandai. Manau, kad visi antroje pusėje žaidę krepšininkai padėjo mums laimėti rungtynes“, – sakė „Maccabi“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius