Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

Į Kauną sugrįžusį Justiną Dentmoną nustebino „Žalgirio“ sirgalių poelgis

Erginas Atamanas nedrąsiai žengė pro Lietuvos žurnalistų būrį Kauno oro uoste. Gaudydamas žvilgsnius jis, atrodo, tikėjosi būti pakalbintas apie būsimą Eurolygos dvikovą su „Žalgiriu“. Tačiau žurnalistai nekantriai laukė ne jo, o Justino Dentmono. Amerikiečio, kuris per sezoną užsitarnavo išskirtinę „Žalgirio“ gerbėjų meilę. Tad vos tik pasveikintas sugrįžęs į Kauną, 31-erių gynėjas nušvito: „Grįžau į antruosius namus.“
Stambulo „Galatasaray“ Kauno oro uoste
Stambulo „Galatasaray“ Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Galatasaray“ | 20:00 | „Žalgirio“ arena

Kitaip nei nepatyręs jo komandos draugas Ege Araras, kuris lyg niekur nieko žingsniavo prasisegęs striukę ir visiškai nepasiruošęs už durų laukiančiam lietuviškam šaltukui, J.Dentmonas gerai žinojo, kur nutūpė „Galatasaray“ lėktuvas.

„Pamačiau sniegą... Beprotiška“, – juokėsi J.Dentmonas, apgaubęs kaklą didelėmis ausinėmis, kapišonu, užsimaukšlinęs kepurę ir užsitraukęs storos šiltos raudonos striukės užtrauktuką iki kaklo.

Šio smagaus nediduko amerikiečio buvo neįmanoma nepamilti. Spirgėdamas aikštėje jis kiekvieną vakarą išpyškindavo bent po vieną tritaškį – ir taip visas 30 savo karjeros rungtynių Eurolygoje.

Debiutinis sezonas Eurolygoje ir „Žalgiryje“ 2013–2014 metais prabėgo su 16,8 taško (44,3 proc. tritaškių), 4,1 rezultatyvaus perdavimo ir 15,3 naudingumo balo vidurkiu.

Tai buvo vienas pavojingiausių žaidėjų visoje Eurolygoje. J.Dentmonas vilkėdamas „Žalgirio“ aprangą metė 26 taškus į Bambergo „Brose Baskets“, krepšį, 28 į Maskvos CSKA, 36 – Madrido „Real“.

Beje, paskutinėse to sezono Eurolygos rungtynėse „Žalgirio“ arenoje J.Dentmonas „Real“ krepšį suvarpė 7 tolimais metimais ir surinko net 40 naudingumo balų.

Šaras daro gerą darbą. Kiek mačiau, „Žalgiris“ žaidžia puikų krepšinį, nors ir pralaimi. Jei padarys keletą pokyčių, ateis ir pergalės.

J.Dentmonas tapo daugiausia tritaškių per vieną sezoną pataikiusiu Eurolygos krepšininku turnyro istorijoje – įmetė 74-is iš 167 (44,3 proc.).

Aktyvus jis buvo ir už aikštės ribų. Kadangi buvo labai komunikabilus ir ekspresyvus, nesunkiai Kaune rasdavo įvairios veiklos. Sezono pabaigoje susižavėjęs savo kelione „Žalgiryje“ ir Kaune, jis ėmė viską fiksuoti specialiai tam įsigytu fotoaparatu.

Legionierius verždavosi dalyvauti socialiniuose projektuose. Ar tai žaisti parodomosiose Teatro dienos rungtynėse, ar niekieno neprašytas per apšilimą dalinti kamuolius aštuoniolikmečiams jaunimo Eurolygos turnyre.

Todėl nieko nuostabaus, kad kai J.Dentmono karjera pasuko į Kiniją, net ir būdamas per 7000 km nuo Lietuvos jis sulaukė „Žalgirio“ sirgalių palaikymo žinučių.

„Čia jaučiausi lyg būčiau antroje savo šeimoje, – atvykęs į Kauną su Stambulo „Galatasaray“ simbolika į prisiminimus pasinėrė J.Dentmonas. – Bet jausmas keistas, nes žaisiu prieš „Žalgirį“. Negalvojau, kad teks grįžti žaisti prieš buvusią komandą. Bus įdomu.“

– Justinai, kokio tikitės susitikimo su „Žalgirio“ gerbėjais?

– Aš labai gerbiu „Green White Boys“. Ne tik juos, visus „Žalgirio“ gerbėjus. Jie man rodė didžiulį palaikymą net tada, kai nebežaidžiau Kaune. Net Kinijoje sulaukdavau žinučių. Tai vieni geriausių sirgalių Eurolygoje. Aš sugrįžau! Ir man gera grįžti.

– Nuo to laiko, kai palikote Kauną, nemažai kas pasikeitė. Pavyzdžiui, iš jūsų komandos draugo „Žalgiryje“, Šarūnas Jasikevičius dabar tapo komandos treneriu.

– Jau buvo keista matyti jį tampantį asistentu, bet aš jau mačiau jo tokį kelią. Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę žaisti su juo paskutinį karjeros sezoną. Tai tikra legenda.

Jo karjeroje viskas vyksta pagal planą. Ir kol kas Šaras daro gerą darbą. Kiek mačiau, „Žalgiris“ žaidžia puikų krepšinį, nors ir pralaimi. Jei padarys keletą pokyčių, ateis ir pergalės.

organizatorių nuotr./Justinas Dentmonas
organizatorių nuotr./Justinas Dentmonas

– Su kuriais buvusiais žalgiriečiais išlaikėte artimesnį ryšį?

– Martynas Pocius man kaip brolis. Dažnai pasikalbame. Nors laiko bus nedaug, bet planuoju susitikti su draugais, su kuriais susipažinau ir už komandos ribų.

– Palikęs „Žalgirį“ ne kartą minėjote, kad ateityje mielai grįžtumėte į komandą. Ar tokia galimybė buvo atsiradusi per du pastaruosius sezonus?

– Galimybių buvo, bet tada suveikė kiti faktoriai – teko pagalvoti apie šeimą, todėl tam tikru metu kitos galimybės buvo artimesnės nei žaidimas „Žalgiryje“. Tada ne pinigai buvo svarbesni. Bet negali žinoti – kitąmet ar dar vėliau... Jei bus gera galimybė ir „Žalgiriui“ manęs reikės, aš grįšiu.

Galimybių grįžti į „Žalgirį“ buvo, bet tada suveikė kiti faktoriai.

– Sezonas sunkiai prasidėjo ir „Galatasaray“. Kodėl tik praėjusiame ture šeštuoju bandymu pasiekėte pirmąją pergalę Eurolygoje prieš Pirėjo „Olympiakos“?

– Prisitaikėme ir išlikome kartu. Padarėme tam tikrų pokyčių. Iš pradžių manėme, kad esame geresni. Bet to negalima leisti sau galvoti. O dabar mes laikomės žaidimo plano ir pradedame matyti, kad gynyba svarbesnė nei puolimas. Mums to trūko pradžioje, nes gynyba buvo tikrai bloga.

– Tai turbūt gynyba „Žalgirio“ arenoje bus svarbiausias akcentas?

– Svarbiausia bus išlikti kartu ir vieningai gintis. Žinome, kaip pelnyti taškus, todėl reikia pasirūpinti gynyba. Puolime viskas bus gerai.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Galatasaray“ turi įspūdingą skaičių individualaus talento
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Galatasaray“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Galatasaray“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius