Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 20

Ir neraminantys, ir optimizmo suteikiantys „Žalgirio“ svyravimai

Antradienio vakarą dvikovoje su Atėnų „Panathinaikos“ išvydome du kardinaliai skirtingus Kauno „Žalgirio“ veidus, o toks svyravimas ir neramina, ir suteikia optimizmo. Nors pirmoje mačo dalyje užtikrintumo trūkumą po ilgosios pertraukos pakeitė didžiulė drąsa, tačiau trečiąjį niuksą paeiliui sugėręs Šarūnas Jasikevičius svarsto, kaip išgyvendinti blogos komandos požymius.

„Žalgiris“ trečiojo kėlinio viduryje dar sėdėjo 16 taškų duobėje, nepalūžo, ėmė atakuoti varžovus iš pirmųjų puolimo opcijų, surengė lemiamą šturmą, sugrįžo į rungtynes, tačiau perlaužti jų nesugebėjo.

Neseniai rokiruotę vyriausiojo trenerio kėdėje atlikęs Graikijos sunkiasvoris Lietuvą paliko su pergale kišenėje – 86:85. Džiaugsmu spindėjęs laikinuoju strategu paskirtas Georgios Vovoras pergalę skyrė savo pirmtakui Argyriui Pedoulakiui.

Mažiau džiaugsminga buvo Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencija.

„Mes negalime žaisti prie 86 taškų, – į nemalonų skaičių pirštu bedė Šaras. – Kiek jau metų skaičiuojame tą 80 taškų ribą? 86 taškai namie? Per daug.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo „Panathinaikos: „Nesuprantu tokių mūsų svyravimų“

Trejose šio sezono laimėtose rungtynėse žalgiriečiai varžovams leido pelnyti 68,3 taško, pralaimėjimais pasibaigusiuose šešiuose susitikimuose vidutiniškai praleista 83,2 taško.

Dar aštresnis šis skaičius yra paskutinėje nesėkmėmis paženklintoje trejų rungtynių atkarpoje su „Barcelona“, „Olympiakos“ ir „Panathinaikos“. Šios ekipos „Žalgiriui“ atseikėjo net 87,3 per mačą.

„Žalgiris“ geru puolimu gali laimėti pavienes rungtynes, tačiau ilgoje distancijoje riboto biudžeto ir talento komandai tai nebus sėkmės receptas. Ji privalo atsisukti į laiko patikrintus įrankius.

„Negalime būti ta komanda, kuri užsikuria nuo gero puolimo. Tai blogos komandos požymis. Gera gynyba, fizinis žaidimas, kamuoliai, disciplina. Tai dalykai, kuriuos galime kontroliuoti“, – po rungtynių sakė „Žalgirio“ treneris.

VIDEO: Drama iki paskutinės sekundės: „Žalgiris“ nusileido N.Calatheso vedamam „Panathinaikos“

Rungtynių startas blogos jų baigties nežadėjo. Zachas LeDay per pirmąsias penkias minutes po „Panathinaikos“ krepšiu pusryčiams valgė varžovų aukštaūgį Jacobą Wiley. Pavyzdine energija spinduliavęs amerikietis pelnė 11 iš pirmųjų 13 „Žalgirio“ taškų.

Šeštąją dvikovos minutę rezultatyviausias šio sezono Kauno komandos žaidėjas atsisėdo ant suolo, prie jo prisėdo ir Thomasas Walkupas, o ant parketo žengė 19-ąjį gimtadienį minėjęs Rokas Jokubaitis. Šie pokyčiai pažymėjo juodą penkių minučių „Žalgirio“ atkarpą 0:10.

Jaunasis įžaidėjas dukart suklydo, kartą prasižengė ir grįžo ant atsarginių suolo. „Žalgirio“ leidimo atakuoti iš toli sulaukęs „Panathinaikos“ įžaidėjas Nickas Calathesas sumetė du tritaškius paeiliui, o 23-ąją rungtynių minutę savo sąskaitoje jau turėjo karjeros rekordą – penkis pataikytus tolimus metimus.

„Negali sakyti, kad N.Calathesas negali pataikyti, – Eurolyga.lt mintimis dalijosi „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas. – Aišku, kažkiek tos rizikos buvo, nes jis gali puikiai nusimesti perdavimus, tai kažkokia rizikos dalis buvo, bet kai įmetė tuos penkis, ta rizika baigėsi. Negaliu pasakyti, kad buvo kažkoks šokas ar kad labai nustebino, juk tai aukšto lygio žaidėjas. Eurolygoje bet kas gali pataikyti penkis ar šešis tritaškius.“

N.Calathesas gali puikiai nusimesti perdavimus, tai kažkokia rizikos dalis buvo, bet kai įmetė tuos penkis, rizika baigėsi

Pirmoji mačo dalis buvo skausminga. „Žalgiris“ atrodė kaip namų darbų neparuošęs moksleivis, o treneris Š.Jasikevičius ties šonine linija vis garsiai žaidėjams apie tai pamokslaudavo. Iki ilgosios pertraukos skausmingiausi skaičiai – 10 klaidų bei 8 pataikyti dvitaškiai iš 23 (34 proc.).

„Tai yra baisūs skaičiai. Kaip mes dar išlikome rungtynėse?“, – komentavo Š.Jasikevičius.

„Pirmoje pusėje gynyboje buvo daug dalykų, kurių galėjome išvengti, bet leidome varžovams pataikyti. Puolime daug dalykų mus išmušė. Momentais buvo nemažai dvejonių, kur galėjome atakuoti, bet ieškodavome perdavimo“, – mintimis apie „Žalgirio“ žaidimą iki ilgosios pertraukos dalinosi E.Ulanovas.

Vaizdas aikštelėje ėmė keistis trečiojo kėlinio viduryje, kai dar vienas N.Calatheso tritaškis padidino „Panathinaikos“ atotrūkį iki rekordinės 16 taškų žymos.

„Pradėjome eiti „viskas arba nieko“. Pradėjome atakuoti iš pirmų opcijų, mesti daug tritaškių, ties kuriais visas rungtynes jie daugiau mažiau rizikavo“, – sakė E.Ulanovas.

Pradėjome eiti „viskas arba nieko“. Pradėjome atakuoti iš pirmų opcijų, mesti daug tritaškių

Dvejonių tuomet nebeliko. Jei pirmoje mačo pusėje „Žalgirio“ krepšininkai gerai judino kamuolį, tačiau dvejojo atakuodami krepšį, tai antroje mačo pusėje, kai buvo prispausti prie sienos, jie pasidarė drąsūs kaip liūtai.

Per pirmąją mačo dalį žalgiriečiai išmetė 5 tritaškius, per antrąją – 22, iš kurių pataikė 8. Per pirmąją rungtynių pusę „Žalgiris“ suklydo 10 kartų, per antrą – 3.

Po ilgosios pertraukos „Žalgirio“ puolimo naštą perėmė Lukas Lekavičius ir Jockas Landale'as, kurie per pirmuosius du kėlinius kartu nebuvo pelnę nė taško.

Kauno komandos įžaidėjas po ilgosios pertraukos rungtyniavo 15 minučių, puikiais reidais draskė buvusios komandos gynybą bei surinko 14 taškų ir 5 rezultatyvius perdavimus. Australas antroje susitikimo dalyje žaidė 17 minučių, pelnė 12 taškų ir atkovojo 5 kamuolius. J.Landale'as vien per ketvirtąjį kėlinį įskraidino tris tolimas bombas.

Pirmasis tikslingai ir efektyviai atakavo Jimmerį Fredette'ą, Tyrese'ą Rice'ą ar PAO aukštaūgius, tuo metu centras sėkmingai ties tritaškio linija naudojosi Georgios Papagiannio lėtumu.

Paskutinę 14 minučių atkarpą šeimininkai laimėjo 42:28. „Žalgiris“ priminė komandą, kuri pastaruosius metus gąsdina Eurolygos klubus.

„Manau, Luko ir Jocko duetas po pertraukos buvo nuostabus“, – auklėtinių žaidimą įvertino Šaras.

Luko ir Jocko duetas po pertraukos buvo nuostabus

Puikus dueto žaidimas paženklino geriausią šio sezono „Žalgirio“ kėlinį. Sausakimšai tribūnų užpildytų sirgalių užkurti žaidėjai per lemiamą ketvirtį surinko 32 taškus, o tai yra geriausias bet kurio kauniečių kėlinio rezultatas Eurolygoje.

Tačiau to buvo maža, kad „Žalgiris“ išsrėbtų per pirmąją mačo dalį užvirtą košę. „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“ kirčiai buvo skaudūs, nes Graikijos klubai išgyvena sudėtingus laikus, tačiau Eurolygos maratone laukia dar 25 rungtynės.

Jau artėjantį ketvirtadienį į Kauną atvyksta dar blogesnėje situacijoje esanti Belgrado „Crvena zvezda“. Laikas „Žalgiriui“ išmokti pamokas ir kilti į viršų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius