-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 15

Istorinį pažeminimą Stambule patyręs R.Kurtinaitis: „Buvome per lėti“

Rimui Kurtinaičiui ne tik nesiseka sustabdyti du mėnesius trunkančio Maskvos srities „Chimki“ kraujavimo, bet Rusijos klubo duobė su kiekvienu maču tik gilėja. Stambule kritę R.Kurtinaičio vyrai įsirašė 12-ąją nesėkmę iš eilės Eurolygoje, o pralaimėjimas „Anadolu Efes“ komandai – didžiausias klubo istorijoje.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Euroleague.net nuotr.

Svečių arenoje žaidusi Maskvos srities „Chimki“ pralaimėjo 39 taškų skirtumu – 60:99. Tai naujas klubo antirekordas, ankstesnis blogiausias rezultatas buvo užfiksuotas prieš 12 metų, kai Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams „Chimki“ nusileido 35 taškų deficitu.

12 pralaimėjimų iš eilės – pakartotas šiuolaikinės, nuo 2016-ųjų metų skaičiuojančios Eurolygos antirekordas.

Janio Timmos, Jono Jerebko ir Grego Monroe savo sudėtyje neturėjęs Rimas Kurtinaitis po pralaimėjimo Stambule pirštu bedė į auklėtinių energiją ir prastą kovą dėl atšokusių kamuolių, kurią „Anadolu Efes“ laimėjo 41:26.

„Noriu pasveikinti „Anadolu Efes“ su tikrai puikiu darbu. Šįvakar jie žaidė nuostabiai, o mes buvome per lėti. Rodėme dvigubai mažiau energijos už varžovus. Per tokį trumpą laikotarpį negalėjome sutvarkyti problemų, ypač kovos dėl kamuolių. Tai buvo didžiausia bėda šio vakaro rungtynėse. Nusiėmėme 15 kamuolių mažiau nei varžovai. Tai yra priežastys, kodėl mes pralaimėjome“, – sakė Rimas Kurtinaitis.

Tuo metu „Anadolu Efes“ vairininkas Erginas Atamanas akcentavo nesavanaudišką puolimą bei gynybą prieš Aleksėjų Švedą, kuris rungtynes baigė pelnęs 13 taškų (3/5 dvit., 2/7 trit., 1/2 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 5 kartus suklydo ir surinko 5 naudingumo balus.

„Žaidėme gerą krepšinį, – konstatavo E.Atamanas. – Žinoma, „Chimki“ turi problemų gynyboje. Bet mes gerai judinome kamuolį, žaidėjų išsidėstymas „du prieš du“ situacijose buvo geras, radome laisvus žmones ir atlikome papildomus perdavimus. Turėjome geras progas atakuoti krepšį, puolime žaidėme įspūdingai, tačiau pagrindiniu raktu į pergalę tapo gynyba. Nuopelnai keliauja Dogušui Balbay. Aleksejus Švedas gerai pradėjo rungtynes, bet Dogušas jį vėliau išjungė iš žaidimo, o kai A.Švedas sustabdytas, „Chimki“ turi didelių problemų. Tuomet radome lengvus kelius link varžovų krepšio, o ketvirtajame kėlinyje į aikštelę leidome jaunus žaidėjus.“

Po šios pergalės „Anadolu Efes“ pakilo į aštuntąją vietą (11-9), o „Chimki“ baigia pramušti dugną – 2 pergalės ir 18 pralaimėjimų.

Kitą savaitę „Chimki“ keliaus į Atėnus ir susitiks su Odedo Kattasho treniruojama „Panathinaikos“, tuo metu „Anadolu Efes“ laukia išvyka į Sankt Peterburgą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius