Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 12 09

J.Zdovco žinutė auklėtiniams: „Nesitikėkite pagalbos, jei patys neatiduosite visko“

Kauno „Žalgirio“ (3-10) kelyje – aukščiausius tikslus sau kelianti Maskvos CSKA (8-5), kurios raudonus marškinėlius vilki ir buvęs Lietuvos čempionų vedlys Marius Grigonis. Jure Zdovcas pasitinka neeilinį varžovą, tikėdamasis neeilinių pastangų ir iš savo auklėtinių.

Trys žaliai baltų pergalės namuose iš eilės ir į Nemuno salą atvykstantis istorinis varžovas kelia ažiotažą sirgalių gretose. 15min vakar skelbė, jog penktadienio dvikova pritrauks rekordinį skaičių sirgalių.

Kad pasitinka neeilinį varžovą, mačo išvakarėse teigė ir „Žalgirio“ vairininkas Jure Zdovcas.

„Žaisime prieš vieną geriausių Eurolygos komandų. Žiūrėjome daug CSKA rungtynių. Puiki komanda, kuri jau daugybę metų žaidžia kartu prie to paties trenerio. Gerai skaito žaidimą, staigiai pereina į greitas atakas, kuriose žaidžia puikiai. CSKA bando varžovus mušti per silpnąsias jų vietas. Jie turi daug gerų žaidėjų ir ilgą rotaciją, bet mes žaisime namuose, palaikomi savų žiūrovų. Darysime viską, kad laimėtume – žaisime kietai, aukosimės dėl kiekvieno kamuolio“, – sakė specialistas iš Slovėnijos.

Rusijos sporto pasididžiavimas sezoną pradėjo slogiai, o tam įtakos daugiausiai turėjo žaidėjų traumos. Dėl įvairių sužeidimų nemažą dalį rungtynių praleido trys svarbūs žaidėjai – Marius Grigonis, Tornikė Šengelija ir Nikola Milutinovas.

Išsiderinęs CSKA garvežys vienu metu buvo įkritęs į penkių pralaimėjimų duobę, kai po nesėkmės Taline teko klausytis „dėdžių iš viršaus pamokslų“.

Dimitrio Itoudžio kariauna įgavo pagreitį, laimėjo ketverias iš pastarųjų penkerių rungtynių Eurolygoje. Nusileista buvo tik įspūdingame mūšyje Barselonoje.

Šį sezoną CSKA rodo skirtingus veidus gindamasi ir puldama.

Žvaigždėmis nusėtas „Žalgirio“ varžovas fiksuoja ketvirtą puolimo reitingą turnyre (114,5 taško per 100 atakų), bet yra šešioliktoje vietoje pagal gynybą (115 praleidžiamų taškų per 100 atakų).

„Kiekvienoje pozicijoje prieš CSKA jaučiame deficitą – tiek pagal ūgį, tiek pagal fiziškumą, – sakė J.Zdovcas. – Matėme CSKA rungtynes, jie mus atakuos nedvejodami. Turėsime priešintis. Sakiau žaidėjams, kad nesitikėtų pagalbos, jei neatsiduos 100 proc. patys. Nesvarbu, kad esame mažesni ar silpnesni, turime priimti šias rungtynes asmeniškai. O pabaigoje būsime apdovanoti.“

VIDEO: Jure Zdovco komentaras prieš susitikimą su CSKA

Ginklų CSKA komandoje daug, bet ryškiausiai spindi Willas Clyburnas ir Tornikė Šengelija, kuriuos 15min laidoje PIKENROLAS M.Grigonis įvardino kaip pagrindinius rūbinės cementuotojus.

Penktąjį sezoną Maskvoje pasitikęs W.Clyburnas fiksuoja po 16 taškų ir 5 atkovotus kamuolius, T.Šengelija – 15,1 taško ir 4,5 sugriebto kamuolio.

Nugaros problemų kamuojamo M.Grigonio statistika krito perpus – po 13,4 taško Kauno „Žalgiryje“ rinkęs kaunietis CSKA klube vidutiniškai pasižymi po 6,7 taško.

Ruošiantis rungtynėms gelbėjo latvis Janis Strelniekas, praėjusius du sezonus rungtyniavęs Maskvoje.

„Žinoma, kad Janis suteikė informacijos. Bet tai yra kalbos, o svarbiausi dalykai vyksta aikštelėje. Ypač tada, kai intensyvumas didžiulis ir žaidėjai pavargsta, pradeda pamiršti susitarimus ir praranda koncentraciją. Turėsime reaguoti į tokias situacijas“, – teigė J.Zdovcas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Janis Strelnieks
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Janis Strelnieks

Vis dar yra nežinia dėl CSKA žaidėjų kartvelo T.Šengelijos, italo Danielio Hacketto ir vokiečio Johanneso Voigtmanno žaidimo Kaune, kuriuos praėjusią savaitę kamavo traumos.

J.Zdovcas teigė, jog rungtynėms ruošėsi įprastai, o dvikovoje padėti ir toliau negalės Joffrey Lauvergne'as, Nielsas Giffey ir Paulius Jankūnas.

„Pastaruoju metu turėjome daugiau laiko pratyboms, o pergalės suteikė pasitikėjimo jausmą. Žaidėjai pradėjo tikėti tuo, ką darome. Daugiausiai dirbame ties gynyba, bet ir puolime turime daugybę vietos tobulėjimui. Kai kurie žaidėjai yra pagavę ritmą, radome grupę žaidėjų, kurie demonstruoja pastovią gerą sportinę formą. Jie labiau supranta, ko aš noriu. Visa tai duoda mums pasitikėjimo. Tai normalu. Nežinia, kas nutiks rungtynėse. CSKA turėjo bėdų, bet dabar yra pergalingame kelyje. Tikiuosi gerų rungtynių“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA startas – penktadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius