-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 28

Jautri „Žalgirio“ naujoko išpažintis: „Buvau pagalvojęs apie karjeros pabaigą“

Metai ir septyni mėnesiai. Tiek praėjo nuo to karto, kai KC Riversas pastarąjį kartą atakavo Eurolygos krepšius. Ne tiek jau daug, pagalvojus, bet KC Riversui šis laikotarpis truko tarsi amžinybę. Eurolygos parketą palikęs nuleista galva, jis su didžiuliu džiaugsmu grįžta į elitinį ringą apsivilkęs Kauno „Žalgirio“ aprangą. Bet ne daug kas žino, kas toje ilgoje kelionėje vos nesibaigė 31-erių amerikiečio karjera. Tai nepaprastas KC Riverso atvejis.
Ketvirtadienis | Eurolyga | ALBA – „Žalgiris“ | 21:00 | Berlynas

Tai turėjo būti interviu apie kur kas paprastesnius ir smagesnius dalykus.

Galbūt apie per vienerias rungtynes 15 pataikytų tritaškių rekordą prestižinėje „Oak Hill“ akademijoje, kurioje KC Riversas žaidė kartu su Kevinu Durantu, Rajonu Rondo, Joshu Smithu ir Ty Lawsonu.

Galbūt apie Joną Mačiulį, su kuriuo KC dalijosi kambarį ikisezoninėse Madrido „Real“ rungtynėse.

Ar apie tą lemtingą pokalbį su Šarūnu Jasikevičiumi, po kurio pakeitęs tris komandas snaiperis sugrįžo į Eurolygą.

Bet KC Riversui sugrįžimas į Eurolygą yra daugiau nei simbolinis įvykis jo karjeroje. Tai buvo akivaizdu iš pirmųjų legionieriaus minčių dar tik apšylant prieš interviu viename Kauno viešbučių. Jos akimirksniu keitė visą interviu planą.

Kai kurie net nebesitikėjo pamatyti jo aukščiausio lygio varžybose. Kai kurie jį buvo nurašę taip, kad net pats savimi suabejojęs KC Riversas svarstė baigti profesionalo karjerą.

O viskas prasidėjo nuo to nekalto skausmo peties srityje.

Prieš KC Riverso debiutą Eurolygoje su „Žalgirio“ apranga – Eurolyga.lt pokalbis su amerikiečiu apie sunkiausią jo karjeroje laikotarpį pakeliui į Kauną.

Diagnozė, vos nepribaigusi karjeros

2018-ųjų kovo 22-oji. Prieš savaitę KC Riversas sužaidė rezultatyviausią ir naudingiausią savo karjeros mačą, kai į Malagos „Unicaja“ krepšį suvertė 24 taškus su 6 tritaškiais, ir 27 naudingumo balais prisidėjo prie Atėnų „Panathinaikos“ pergalės.

Bet prieš 28-ojo Eurolygos turo susitikimą su Tel Avivo „Maccabi“ KC pajuto keistą skausmą peties srityje.

Skausmas – krepšininkų palydovas, tad amerikietis pernelyg nesureikšmino dirgiklio. Tačiau po rungtynių Tel Avive juokai baigėsi. KC Riversas prametė visus tris dvitaškius, penkis tritaškius ir abu baudų metimus. Metiko eilutėje degė -7 naudingumo balai. Per vieną savaitę KC Riversas sužaidė geriausias ir prasčiausias savo karjeros rungtynes Eurolygoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas

Po poros dienų atėjęs į treniruotę OAKA arenoje, KC Riversas pajuto neįprastą kairės rankos silpnumą.

Jis tiesiogine to žodžio prasme paėmė kamuolį ir ėjo prie tritaškio linijos pasibandyti, ar gali pataikyti bent į lanką.

„Paimu kamuolį, bandau jį pakelti, mesti... Ir nieko neišeina“, – Eurolyga.lt pasakojo KC Riversas.

Jis turėjo atsispirti nuo žemės daugiau nei pusę metro, kad iš tos jėgos išstumtų kamuolį krepšio link.

„Nieko negalėjau pakelti. Ar tai būtų 4,5 kilogramo kamuolys, ar atsispaudimas – būčiau negalėjęs to padaryti“, – prisimena KC Riversas.

Amerikietis krapštė galvą: kas čia po galais nutiko?

Jis prisiminė keistą raumens dilgčiojimą metų pradžioje. Bandė susieti tuos skausmus su atsijungusia ranka. Galbūt raumuo tiesiog persitempė?

„Atrodo blogai“, – išgirdo jis Graikijos daktarų nuogąstavimus.

Tai buvo sunkiai paaiškinama trauma, todėl KC Riversui teko atlikti nervų testą.

„Niekada nenorėčiau to pakartoti“, – nuleidžia akis žaidėjas.

Jo metu gydytojai su adatomis liečia kiekvieną nervą ir bando atrasti skausmų priežastį. Procedūra buvo labai skausminga, tačiau neparodė jokių sutrikimų – viskas praėjo gerai.

KC Riversas manė, kad tiesiog kažkaip užsispaudė peties raumuo ir paprasčiausiai reikėjo laiko jį atpalaiduoti bei vėl atgaivinti. Bet ant nosies kalbėjo atkrintamosios.

Amerikietis praleido 29-ojo turo rungtynes su „Valencia“ ir paskutinį reguliariojo sezono mačą Milane.

„Tai negali nutikti prieš atkrintamąsias“, – nerimavo KC Riversas.

Tai buvo nesąmonė. Aš netikėjau ta diagnoze.

Jis labai laukė ketvirtfinalio serijos prieš buvusią savo komandą Madrido „Real“, su kuria 2015-aisiais laimėjo Eurolygos čempionų titulą. Krepšininkas tikėjo, kad su namų aikštės pranašumu PAO gali nukauti Luka Dončičiaus vedamus „karalius“ ir patekti į finalo ketvertą.

Bet išėjo šnipštas.

KC Riversas bandė išlikti pozityvus, darė reabilitaciją, ėjo į terapijas ir masažus, sportavo, nepraleido nė vieno tempimo pratimo, kad tik spėtų atgaivinti kairę ranką iki atkrintamųjų varžybų starto.

„Ir tada jie ištraukė autoimuninę ligą“, – diagnozę, kuri sukomplikuos KC Riverso karjerą iki siaubingo taško, prisiminė KC Riversas.

Paslaptinga liga supriešina organizmą prieš save patį. Organizmą pradeda atakuoti imuninės ląstelės, laikančios savo ląsteles priešais.

Šios ligos priežastys dar neatrastos, bet Graikijos gydytojai įtarė, kad KC Riverso ląstelės „sukilo“ prieš jo petį ir tiesiog išjungė ranką, kuri uždirbo amerikiečiui duoną.

„Bet tai buvo nesąmonė. Aš netikėjau ta diagnoze. Buvau įsitikinęs, kad neturiu autoimuninės ligos“, – Eurolyga.lt tikino KC Riversas.

Atkrintamosios, lemiamos rungtynės – tai mano metas. Bet tada aš sėdėjau ir galvojau: juk tai mano momentas, o aš nesu čia. Tai mane sukrėtė.

Nepakeliamas nuovargis, raumenų ir sąnarių skausmas, uždegimai, neatsparumas infekcijoms, miego sutrikimai, padidėjęs arba sumažėjęs svoris, kraujospūdžio pokyčiai, alergijos, nerimas, depresija – KC išsiguglino visus autoimuninės ligos požymius, bet nerado tokių, kurie tiktų jam.

Tad graikų diagnoze suabejojęs krepšininkas išvyko į Barseloną. „Panathinaikos“ treneris Xavi Pascualis rekomendavo jam gydytoją Katalonijoje, kuris galėjo pateikti antrą nuomonę.

KC Riversui vėl teko daryti nervų testą. Po jo katalonai negalėjo pasakyti, kad tai buvo autoimuninė liga. Bet Barselonos gydytojai rekomendavo užbaigti 2017–2018 m. sezoną ir gydytis.

„Bet aš kovotojas. Pelnau taškus ar ne, vis tiek galiu rasti būdų, kaip galėčiau padėti komandai. Velniop – jeigu bent galiu mesti į krepšį, rasiu būdų, kaip žaisti“, – užsispyrė KC Riversas.

Amerikietis papildomai darbavosi namuose, darė reikiamus tempimo pratimus, net miegodavo atsigulęs ant nugaros, kad tik kuo greičiau grįžtų į ritmą.

KC Riversas sugrįžo į aikštę balandžio 19-ąją – praėjus beveik mėnesiui nuo keistenybių pradžios. Tačiau PAO po triuškinančios pergalės (95:67) nebeapgynė namų aikštės pranašumo (82:89) ir atidavė iniciatyvą „Real“. KC Riversas per 13 minučių į krepšį net nemetė.

KC Riversas visą tą laiką uoliai dirbo treniruoklių salėje. Prieš trečiąsias rungtynes jis dar sykį užėjo į štanginę ir pradėjo kelti sunkesnius svorius. Sugrįžęs dar kitą dieną, jis kėlė dar didesnį svorį.

Tačiau KC Riversas pajuto, kad ranka nebebuvo tokia, kokia anksčiau.

Per trejas Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynes ir 36 aikštėje praleistas minutes, KC Riversas nepelnė nė taško ir vos du kartus metė į krepšį. „Panathinaikos“ krito serijoje 1-3 ir užbaigė sezoną Eurolygoje.

„Man tai buvo labai skausminga. Jaučiausi lyg būčiau nuvylęs visą organizaciją ir komandą. Supratau, kad tuo metu negalėsiu būti tuo, kuo turėčiau būti, – prisiminimais į atkrintamąsias sugrįžo KC Riversas. – Atkrintamosios, lemiamos rungtynės – tai mano metas. Aš būnu naudingas tokiose rungtynėse. Bet tada aš sėdėjau ir galvojau: juk tai mano momentas, o aš nesu čia. Tai mane sukrėtė.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./K.C. Riversas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./K.C. Riversas

KC Riversas užbaigė sezoną Graikijoje ir padėjo „Panathinaikos“ laimėti Graikijos čempionatą. Tačiau po sezono KC Riversas liko ant ledo. „Panathinaikos“ nerodė intereso pratęsti kontraktą ir prasidėjo sunkiausi mėnesiai amerikiečio gyvenime.

„Lyg kažkas būtų trenkęs man į pilvą. Jaučiausi siaubingai“, – pripažįsta žaidėjas.

Ką žmonės apie mane kalba tokio, kad nebesulaukiu jokių pasiūlymų?

Žemiausias gyvenimo taškas

Kažkada po to KC Riversas sykį galbūt buvo pajutęs kažkokį keistą jausmą, bet po tų keistų savaičių amerikietis daugiau niekada nepajuto jokio skausmo peties srityje. Apie tą traumą jis kartais net užmiršdavo.

Tačiau Europa neužmiršo.

Nors KC Riversas interviu „EuroHoops“ paaiškino, kad autoimuninės ligos diagnozė buvo klaidinga ir dabar jis jaučiasi visiškai sveikas, Eurolygos klubams jis tapo tarsi raupsuotuoju.

Vienas mėnuo, kitas, trečias – neatsirado jokių pasiūlymų, kokių KC Riversas buvo įpratęs sulaukti dar vasaros pradžioje.

Krepšininkas išsigando. Jis atvirai klausė savo agento: „Ką žmonės apie mane kalba tokio, kad nebesulaukiu jokių pasiūlymų?“

Iki pat žiemos KC Riversas nesulaukė nė vieno konkretaus kvietimo į Eurolygą.

„Kas su manimi blogai?“ – nesuprato KC Riversas. Nežinomybė varė jį iš proto.

„Jaučiausi pramušęs dugną, – pripažino KC Riversas. – Nepasakyčiau, kad puoliau į depresiją, bet man tikrai buvo sunku suvokti, kas nutiko. Kodėl niekas manimi nesidomi? Kodėl aš nurašomas? Daug minčių ėjo į mano galvą.“

Ieškodamas savyje priežasčių, KC Riversas darė prielaidą, kad galbūt komandų netenkina jo fizinė forma. Galbūt jis per sunkus. Todėl krepšininkas ėmėsi Keto dietos ir numetė net 12 kilogramų – nuo 105–106 kg, sulyso iki maždaug 93–94.

KC Riversas jautėsi gerai, energingai ir treniravosi du kartus per dieną. Jis filmavo savo treniruotes ir rodė jas žmonėms bandydamas įtikinti, kad su jo petimi nebėra jokių problemų.

„Ir nieko, – atsiduso snaiperis. – Pasijutau pamirštas. Ir viskas dėl tos pusantros savaitės Graikijoje. Ji pakeitė visą mano karjeros kursą. Visą. Aš jaučiausi kaip vienišas vilkas.“

„Scanpix“ nuotr./K.C. Riversas
„Scanpix“ nuotr./K.C. Riversas

KC Riversas sportavo ir laukė. Taip prabėgo rugpjūtis, netrukus ir rugsėjis. Po to spalis.

Nedidelis susidomėjimas iš šen, iš ten, bet nieko konkretaus. Taip atėjo ir lapkritis.

Metikas neatitraukė akių nuo televizoriaus, per kurį stebėjo Eurolygos ir Europos taurės kovas. KC Riversas yra krepšinio fanatikas. Stebėdamas rungtynes jis žymisi derinius, rašosi pastabas, analizuoja ir savo paties pasirodymus iš įvairių perspektyvų.

„Bet kankinausi žiūrėdamas tas rungtynes. Gailėjausi, kad dabar negaliu ten žaisti“, – teigė KC.

Ji man pasakė: ar tu išprotėjai?! Tu vos 31-erių ir kalbi apie karjeros pabaigą?!

KC Riversas nenorėjo žaisti bet kur. Jis atmetė keletą pasiūlymų, bet suprato, kad turės vėl iš naujo įrodyti žmonėms, kad jis gali žaisti.

„Kartą agentui pasakiau... Atsiprašau už mano kalbą, bet kokio velnio (keikiasi) aš turiu kažką įrodinėti, jeigu aš jau žaidžiau aukščiausiame lygyje 6 metus iš eilės? – pyko KC Riversas. – Suprantu, turėjau nedidelę traumą, kuri pasitaikė netinkamu metu. Bet tai krepšinio dalis. Negalėjau to kontroliuoti.“

Keista trauma akimirksniu nubraukė KC Riverso pasiekimus: 2015-ųjų Eurolygos čempionų titulą, kertinį 17-os taškų pasirodymą su „Fenerbahče“ pakeliui į čempionų sostą pusfinalyje, titulus Ispanijoje ir Graikijoje, karjeros įrašus „Panathinaikos“, „Bayern“, „Chimki“ ir „Lokomotiv“ klubuose.

„Vieną akimirką pagalvojau: „Gal aš tiesiog turėčiau baigti karjerą? – Eurolyga.lt atsivėrė KC Riversas. – Tuo metu jaučiausi nevertas šanso.“

Nusileidęs į žemiausią savo karjeros tašką KC Riversas staigiai išsišiepė.

„Bet tada atėjo mano žmona. O ji kieta... – juokėsi KC Riversas. – Ji man pasakė: ar tu išprotėjai?! Tu vos 31-erių ir kalbi apie karjeros pabaigą?!

Galimybė dar ateis, tiesiog lik pozityvus ir kantrus. Žmonės viską greitai supras – nenutrauk visko.“

KC Riversas liko sportuoti Kalifornijoje su geru bičiuliu NBA treneriu. Su juo kasdien eidavo sportuoti, tiesiog išsikalbėti. Jis, žmona ir agentas buvo žmonės, kurie įkvėpė jį labiausiai.

O nuvyti mintis į šalį jam padėjo vaikai.

„Turiu du vaikus. Mano sūnui – treji, dukrai – penkeri. Ji sakė, kad jai patinka krepšinis. Sūnelis dar tik kvailioja ir žaidžia, bet aš nenoriu, kad jie matytų, jog jų tėvas pasitraukė. Viską metė ir palaužtas nuleido rankas, – Eurolyga.lt teigė KC Riversas. – Man tai buvo lūžio taškas. Supratau, kad turiu tęsti sunkų darbą, likti formoje, laikytis dietos. Ir tai atsipirks.“

Vieną dieną KC Riversas taps treneriu arba eis į televiziją. Bet krepšininkas dar nenori taip anksti atsisveikinti su savo gyvenimo meile.

„Aišku, galutinį žodį taria kūnas, bet jaučiuosi, lyg dar turėčiau 6–7 gerus karjeros metus. Nepaleisiu vėjais šitos galimybės“, – gudriai šypteli KC.

Šaras man paskambino ir aš jam pasakiau: aš su tavimi.

Laukdamas kontrakto jis vis leisdavosi į 45 minučių kelionę į Riversaidą, Kaliforniją. Ten jo laukdavo tokie žaidėjai kaip Bobby Brownas ar Chrisas Copelandas, kiti vietiniai vyrukai iš Los Andželo.

KC Riversas negalėjo jiems paaiškinti, kas vyksta. Bet kasdien su jais rungdamasis krepšinio aikštėje jis bandė susigrąžinti pasitikėjimą savimi, kurį jau buvo praradęs.

„Galiu tai padaryti. Aš geras. Tik turiu dirbti“, – sau kartojo KC.

2018-ųjų gruodžio 7-ąją KC Riversas sukirto rankomis su Emilijos Redžo „Grissin Bon“ komanda. Krepšininkui prireikė laiko sugrįžti į rungtynių ritmą, todėl žaidimas iš pradžių bangavo. Bet KC vėl atkreipė į save dėmesį.

Per 10 Italijos čempionato rungtynių amerikietis rinko vid. 15,6 taško, 4,9 atkovoto kamuolio ir 2,4 rezultatyvaus perdavimo, kai paskambino Belgrado „Crvena zvezda“.

Paskutinį vakarą Italijoje, prieš pat išvykstant į Serbijos sostinę, KC Riversas sužaidė geriausią savo mačą „Grissin Bon“ klube – sumetė 30 taškų į Kantu ekipos krepšį.

„Išjungiau visas šviesas. Nors pralaimėjome, aš tada jutau, kad galėjau įmesti ir 40 taškų. Vėl pasijaučiau gerai“, – džiaugėsi KC Riversas.

Belgrade amerikietis buvo įmestas tiesiai į verdantį katilą. Kitą dieną po savo 31-ojo gimtadienio, debiutinėse rungtynėse su „Crvena zvezda“ marškinėliais, KC Riversas prametė visus 5 metimus ir liko be taško Belgrado derbyje su „Partizan“.

„Tas visas spaudimas, dėmesys... Visi tikėjosi, kad būsiu kaip burtininkas. Manau, per daug galvojau apie tai, kad turiu kažką parodyti. Buvau labai nepatenkintas savimi“, – teigė KC Riversas.

Tačiau metikui atrodė, kad su kiekvienu maču jis žaidė vis geriau. Adrijos lygos finalo serijoje su Podgoricos „Budučnost“ krepšininkas metė 16, 19, 21 tašką ir padėjo „Crvena zvezda“ laimėti svarbiausią titulą, kuris sugrąžino raudonuosius į Eurolygą.

„Gerai, aš grįžau“, – džiaugėsi KC Riversas, Adrijos lygos sezono finiše rinkęs vid. 10,1 taško.

Grįžęs namo į JAV jis dar aplankė žmonos artimuosius Rytuose, kai vos po septynių dienų nuo sezono pabaigos, amerikietis vėl atsidūrė sporto salėje.

Prasidėjo sugrįžimo į Eurolygą darbai.

VIDEO: „Eurolygos diena“: naujoko debiutas, „Žalgirio“ pralaimėjimai ir švytintis R.Giedraitis

Šaro skambutis

KC Riversas buvo griežtas sau. Jokių laisvadienių – nepailstantis darbas nuo pirmadienio iki šeštadienio. Tik sekmadieniais jis bandydavo atsivėsinti, kad neperkaistų nuo krūvio.

Treniruotės krepšinio salėje, svorių kilnojimas, penktadieniniai mačai su Los Andželo krepšinio žvaigždėmis. KC Riversas darė viską, kad būtų geros formos. Jis vėl mėgavosi procesu, suderinęs treniruotes su šeimos užsiėmimais.

KC Riversas netgi debiutavo JAV gerai žinomoje Drew lygoje, kurioje pasižaidė ir NBA superžvaigždės Jamesas Hardenas ar Trae Youngas, krūva kitų NBA krepšininkų, šalia kurių žibsėjo ir LaMelo Ballo ar Shaquille'o O'Nealo sūnaus Shareefo žvaigždutės.

KC norėjo būti pasiruošęs, jeigu kažkuri komanda paskambintų jam jau kitą rytą.

Su „Crvena zvezda“ į Eurolygą grįžęs snaiperis nesusižavėjo serbų jam siūlytomis sąlygomis. Kitų pasiūlymų siuntėjai taip pat buvo toli nuo tokių pavadinimų kaip „Real“ ar „Panathinaikos“.

„Velniop, važiuosiu į Kiniją“, – vienu metu pagalvojo KC Riversas. Jis buvo arti susitarimo su vienu Kinijos klubu, bet parašai nebuvo sudėti.

Laikas vėl ėmė tiksėti. Bičiuliai krovėsi lagaminus į savo klubų stovyklas, o KC Riversas vis dar mindžiojo vietos salių Kalifornijoje slenksčius.

Bet baisios 2018-ųjų vasaros mintys jo nebekamavo.

„Nebenorėjau grįžti į tą tamsą. Stengiausi išlikti maksimaliai pozityvus ir motyvuotas, – Eurolyga.lt teigė KC Riversas. – Kasdien sportavau, bet taip pat leidau laiką su žmona ir vaikais. Leidau laiką taip, kad net negalėčiau pagalvoti apie kažką kitą. Bėgau nuo minčių, kad negrįžčiau į tamsą.

Mane ta patirtis išgąsdino. Tai man buvo pavyzdys, kaip greitai viskas gali pasikeisti ir kaip gali pasiekti žemiausią savo tašką. Kaip gali patekti į tamsą, iš kurios negalėtum ištrūkti. Nes krenti ir viskas. O kas toliau? Ką darysiu dabar? Nenorėjau ten grįžti.“

Ir paskambino Sevilijos „Real Betis“ klubas. Ispanai pristatė gražią idėją, lankstų kontraktą su galimybe išeiti į Eurolygos klubą, bet KC Riversas dvejojo.

Jis dar laukė, kai pasižiūrėjo į kalendorių ir jį apėmė pažįstamas jausmas. Žaidėjas su nerimu žvelgė į dienas, kurios vijo rugsėjį.

„Negi viskas iš naujo? – klausė savęs KC Riversas. – Gerai, aš tiesiog pasiimsiu tai. Žaisiu kaip įmanoma geriau. Atiduosiu visą save.“ KC Riversas užsivilko „Real Betis“ aprangą.

Pasiruošimas sezonui buvo sėkmingas.

KC Riverso lemiamų sekundžių metimai atnešė Sevilijos klubui turnyro trofėjų. Amerikietis žibėjo rungtynėse su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Nebesusitvarkę su amerikiečiu, varžovai ėmė tiesiog dvigubinti krepšininką. Tad užuot medžiojęs taškų, KC Riversas ėmė daugiau žvalgytis į kitus.

Ispanijos čempionato pradžioje KC Riversas metė 26 taškus į Saragosos „Casademont“ krepšį, 18 įvertė „Barcelona“ žvaigždžių erdvėlaiviui. Tik jo komanda nieko nelaimėjo – voliojosi paskutinėje Ispanijos pirmenybių vietoje.

Pats KC Riversas rinko vid. 10,1 taško. Žmonės aplink Sevilijos klubą piktinosi – iš amerikiečio tikėjosi daugiau, ėmė kelti klausimus dėl snaiperio sportinės formos.

KC Riversas pripažįsta – toks žmogus, kuris per daug galvoja apie tai, ką apie jį galvoja kiti.

Anksčiau jis reaguodavo į viešus pasisakymus, skaitydavo internautų komentarus, straipsnius, atkreipdavo dėmesį į kiekvieną repliką tviteryje ar instagrame.

Bet pasiekęs juodžiausią tašką, jis perprogramavo save.

„Negaliu pakeisti žmonių nuomonės. Aš jiems geriausias metikas ar blogiausias – man jau tas pats. Žinau tiek, kad Sevilijoje buvau geros formos. Juk žaisdavau be keitimo visą pirmą kėlinį, atiduodavau save tiek puolime, tiek gynyboje. Akivaizdu, turi būti formoje, jeigu nori žaisti taip, kaip žaidžiau Sevilijoje, – neabejojo KC Riversas. – Visi turi savo nuomonę, bet man tiesiog nerūpi. Dienos pabaigoje aš vis tiek KC Riversas.

Gali kalbėti, ką nori, mane juodinti, bet aš esu KC Riversas ir tai nepasikeis.“

Kauno „Žalgiris“ dar prieš 2019–2020 m. sezoną buvo užmetęs meškerę krepšinio ežeruose, kuriuose plaukiojo ir KC Riversas. Kaip parodė pastarasis žalgiriečių pirkinys, „Žalgiris“ dar nuo sezono pradžios viena akimi taikėsi į 2–3 pozicijos žaidėjus.

Ir vieną dieną Šarūnas Jasikevičius paskambino nuodugniai ištyrinėtam snaiperiui.

„Šaras man paskambino ir aš jam pasakiau: aš su tavimi, – nedvejojo KC Riversas. – Man tai galimybė grįžti į Eurolygą, parodyti, kad dar galiu žaisti. Noriu išnaudoti ją kiek įmanoma geriau.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./K.C. Riversas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./K.C. Riversas

Šarūnas Jasikevičius paaiškino žaidėjui, koks jis reiklus treneris ir koks griežtas jis bus „Žalgirio“ atvykėliui.

Bet KC Riversas nieko kito ir nesitikėjo. Jis kaip tik nori girdėti argumentuotą tiesioginę kritiką ir mokytis iš savo klaidų. Amerikietis nemėgsta žmonių, kurie į akis šypsosi ir sako, kad viskas gerai, o už nugaros žaidžia slaptus žaidimus.

Šaras paprašė KC atsinešti į „Žalgirį“ savo patirtį, kurios šiame keturių pralaimėjimų iš eilės ruože taip trūko komandai. Ateiti ir aukotis dėl klubo.

„Pasakiau jam, kad ateisiu, dirbsiu ir žinau, kad nebus lengva. Bet visada darysiu viską, kad padėčiau „Žalgirio“ komandai“, – atsakė KC Riversas.

Pokalbis baigėsi.

KC pajuto mažytį palengvėjimą. Jau netrukus jam reikėjo pakuotis lagaminus ir skubėti į skrydį Sevilija–Vilnius. Maždaug iškart po „Žalgirio“ rungtynių su Belgrado „Crvena zvezda“ KC Riversas nutūpė Lietuvoje.

Kurį laiką žinojęs, kad yra „Žalgirio“ radare, KC Riversas įdėmiai stebėjo žalgiriečių žaidimą Eurolygoje.

Jam pasirodė, kad žaliai baltiems iki pergalių trūko labai nedaug.

„Mažų detalių. Kiekviena ataka yra reikšminga, – pastebėjo KC Riversas. – Kai kalbame apie „Žalgirį“, visi akcentuoja biudžetus. Rodo jų biudžetą, lygina su didžiausiais, mažiausiais. Daugelis žino, kad komandos su dideliais biudžetais turi talentingesnius žaidėjus, yra didesnės komandos. O „Žalgiris“ yra mažo biudžeto maištautojas.

Bet mes turime talentingą komandą. Mes turime kautis kaip tie „Žalgirio“ vyrukai, kurie prieš dvejus metus pateko į finalo ketvertą. Jie buvo kieti. Ir jie nepriėmė nieko kaip už dovaną. Tas pats turi būti dabar.

Taip, bus juodų dienų. Turbūt dabar kaip tik yra tokios. Bet „Žalgiris“ galėjo laimėti mažiausiai dvejas rungtynes iš tų keturių pralaimėtų. Žiūriu tai kaip į praleistas progas. Keli metimai, kelios detalės... Bet taip pat tai mokymosi procesas. Visi mokosi ir eina į priekį. Tai tik pradžia.

Turime kautis kaip nurašytieji. Kaip tikri šunys.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl naujoko: ar KC Riversas išgelbės „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje?

KC Riversas nėra labai religingas, bet jis tiki, kad Dievas siunčia išbandymus. Tuose išbandymuose jis padeda žmonėms surasti vidinę stiprybę.

Reikia laimėti sunkiausias kovas, kad eitum į priekį. KC Riversas vieną tokią jau laimėjo.

Dabar jis grįžta į Eurolygos sceną norėdamas visiems parodyti, kad jie padarė didžiulę klaidą.

Tai buvo labai keistas KC Riverso atvejis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius