-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 24

Kartėlio po nesėkmės nejutęs Šaro mokytojas: „Daug žmonių galėjo mėgautis krepšiniu“

Sausakimšos arenos palaikomas Kauno „Žalgiris“ (7-13) penktadienio vakarą pademonstravo absoliutų krepšinį bei svečius iš Vokietijos pervažiavo su seniai nematyta jėga. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 104:80 (23:9, 31:18, 30:25, 20:28) pranoko Roko Giedraičio atstovaujamą Berlyno ALBA (7-13) ir su kaupu revanšavosi už nesėkmę pirmajame rate.

Šaras išlygino šio sezono rezultatą prieš savo mokytoją iš Ispanijos, 73-ejų metų Aito Garcia Renesesą, kuriam tai buvo didžiausia nesėkmė šį sezoną.

„Noriu pasveikinti „Žalgirį“, Šarą ir komandos sirgalius su pergale, – po pralaimėjimo sakė ALBA treneris. – Jie žaidė labai gerai. Rungtyniavo su didele energija ir gan neįprastai gerai pataikė tolimus metimus. Krepšiniui šios rungtynės yra tikrai geros, nes daug žmonių arenoje galėjo mėgautis krepšiniu, o komandoms malonumas žaisti. „Žalgiris“ rungtyniavo daug geriau už mus. Turiu juos pasveikinti.“

Kai veikia gynyba, tai atsiriša rankos ir puolime. Aikštelės šeimininkai gerą toną dvikovai uždėjo jau nuo pirmųjų mačo minučių, įsikabinę A.G.Reneseso auklėtiniams į gerklę ir dusinę juos iki pat susitikimo pabaigos.

ALBA klimpo „Žalgirio“ gynybos gniaužtuose, klydo, metimai skriejo pro šalį, o Berlyno ekipos trenerio atliekami keitimai naudos nedavė.

„Žalgirio“ vakarėlis įsisiūbavo antrajame ketvirtyje, kuriame Rokas Jokubaitis suleido tris tolimus metimus iš tiek pat bandymų, du tritaškius pridėjo KC Riversas, o ant sparnų žaidę kauniečiai po 20 minučių ALBA krepšininkus triuškino dvigubai – 54:27.

Per pirmąjį ketvirtį žaliai balti praleido 9 taškus, o iki ilgosios pertraukos – 27. Tai geriausias „Žalgirio“ gynybinis rezultatas per pirmuosius du kėlinius šį sezoną.

„Jie turi aktyvius žaidėjus ne tik gynyboje, bet ir puolime, – aiškino A.G.Renesesas. – Jie rodė labai gerą energiją. Kartais stabdė pražangomis, kartais ne. Labai svarbu žaisti su tokia energija, kaip šiandien „Žalgiris“, tačiau mums to daryti nepavyko.“

Absoliutų krepšinį demonstravęs „Žalgiris“ 23-ąją rungtynių minutę savo rankose laikė jau neiššvaistomą 36 taškų pranašumą – 63:27.

Įsibėgėjęs žaliai baltas traukinys nuvažiavo taip iki pat rungtynių pabaigos, o Martino Gebeno dėjimas paženklino naują šio sezono komandos rezultatyvumą rekordą.

Dvikovą „Žalgiris“ baigė pelnęs 104 taškus, o iki visų laikų rekordo pritrūko vos tritaškio. Didžiausią istorijoje rezultatą Kauno komanda užfiksavo prieš 16 metų, kai Tanokos Beardo naudingumo rekordu pažymėtame susitikime Bolonijoje „Žalgiris“ įmetė 107 taškus.

Pergalingame mače kauniečiai realizavo 14 tritaškių iš 27 (51,9 proc.). Tai priešingas vaizdas rungtynėms Berlyne, kuriose taikiklį išsiderinęs „Žalgiris“ įmetė 2 tritaškius iš 23 (8,7 proc.).

Kitą savaitę „Žalgiris“ svečiuose bandys antrą kartą susitvarkyti su Vilerbano ASVEL, tuo metu Aito Garcia Reneseso auklėtiniai namuose priims Stambulo „Fenerbahče“.

VIDEO: Pakrikštytas K.Lukošiūnas žalgiriečiams pirks sušių
VIDEO: Kaune skrajojęs R.Jokubaitis labai laukė šių taškų
VIDEO: Fantastiškai metęs KC Riversas sulaukė replikų dėl batų
VIDEO: Geros nuotaikos Šaro komentarai po įspūdingos pergalės prieš Alba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius