-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 29

Kas tas nelemtas Šaro „bonusas“?

„Sekančioms rungtynėms įsirašyk tą pačią video kasetę, bus lygiai tas pats. Baudos prieš bonusą ir po bonuso. Baudos žmogui metant į krepšį“, – po pralaimėjimo Pirėjo „Olympiakos“ spaudos konferencijoje drėbė Šarūnas Jasikevičius. „Bonusas“ yra labiausiai šį sezoną akcentuojamas „Žalgirio“ žaidimo elementas. Kas tai yra?
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Emporio Armani“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Milanas

Kas tas „bonusas“?

„Bonusas“ krepšinyje – tai situacija, kai komanda išnaudoja pražangų limitą, po kurio kiekviena pražanga siunčia varžovą prie baudų metimo linijos.

Europoje komandos ne metimo metu pražanga gali stabdyti varžovus keturis pirmuosius kartus. Nuo penktosios pražangos gynyboje, bet kuriuo atveju priešininkas mes baudų metimus.

Kas erzina Šarą?

„Žalgiris“ dar neturėdamas keturių komandinių pražangų, tai yra „iki bonuso“, turi ydą prasižengti metimo metu. Pavyzdžiui, Š.Jasikevičius įsitikinęs, kad „Žalgiris“ galėtų prasižengti prieš metimo fazę, taip nutraukdamas ataką ir neleisdamas varžovams nei pelnyti taškų paprastu metimu, nei baudų metimais.

Keturios komandinės pražangos yra tas rezervas, kai gali nutraukti varžovų ataką prieš priešininkams keliant krepšiui jau neatremiamą grėsmę.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Mano galva jau neišvaloma“

„Po bonuso“

Situacija „po bonuso“ – kai, pavyzdžiui, „Žalgiris“ turi surinkęs keturias asmenines pražangas ir kiekviena kita siunčia varžovą prie baudų metimo linijos. „Žalgiris“ kartais lygioje vietoje prasižengia jau išnaudojęs pražangų limitą, taip pasiųsdamas priešininką prie baudų metimo linijos, nors šis nekėlė tiesioginės grėsmės krepšiui.

Kodėl kenčia „Žalgiris“?

Baudų metimai didžiąja dalimi yra pigūs taškai, kurių ypač nori išvengti Šaras. Pavyzdžiui, kai „Žalgiris“ yra išnaudojęs pražangų limitą ir prasižengia lygioje vietoje toli nuo krepšio, varžovai gauna galimybę mesti dvi baudas.

„Žalgirio“ priešininkai prieš žaliai baltus vidutiniškai meta 26,14 baudos metimo per rungtynes ir pataiko 20,93 (80,05 proc.). Tai yra didžiausi rodikliai Eurolygoje.

Palyginimui, artimiausi „Žalgiriui“ šioje kategorijoje kas vakarą leidžia varžovams mesti bent 5 baudų metimais mažiau. O tokia „Barcelona“, palyginimui, priešininkus prie baudų metimo linijos siunčia vos 12,93 karto per rungtynes.

Tai reiškia, kad kiekvieną vakarą nuo baudų metimo linijos į „Žalgirio“ krepšį krenta 20,93 taško. Aišku, kartais kieta pražanga stabdyti varžovą metimo metu yra geriau, nei praleisti du lengvus taškus. Bet neretai „Žalgiris“ praleidžia pigius taškus prasižengęs lygioje vietoje „po bonuso“ arba laiku neprasižengęs.

„Žalgiris“ Eurolygoje vidutiniškai į savąjį krepšį praleidžia 83,21 taško. Baudų metimais žalgiriečiai praleidžia 25,15 proc. taškų.

„Bonuso“ situacijų valdymas – krepšinio IQ, disciplinos, šaltakraujiškumo ir patirties reikalaujantis aspektas. Šaras valdo jauną ir pakankamai nepatyrusią komandą, todėl šiam „Žalgiriui“ reikia perprasti „bonuso“ situacijų sistemą. Tačiau Šaras kantrus. Kantriems reikia būti ir sirgaliams.

„Orakulo“ prognozė
„Orakulo“ prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius