Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 09

Kaune paliktas per klaidą? Papildomas J.Lauvergne'o COVID-19 testas – neigiamas

Izoliuotas „Žalgirio“ vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne'as galėjo būti paliktas Kaune per klaidą. 15min šaltinių teigimu, žalgirietį saviizoliacijoje palikęs COVID-19 testo rezultatas galėjo būti klaidingas ir galbūt iš tikrųjų 29-erių prancūzas neserga koronavirusu. Tokią prielaidą kelia penktadienį J.Lauvergne'ui atliktas pakartotinis COVID-19 testas, kuris buvo neigiamas.

J.Lauvergne'o testavimo istorijoje įsivėlė net dvi klaidos.

„Žalgirio“ lyderis apie teigiamą COVID-19 testą sužinojo ketvirtadienį, pakeliui į lėktuvą Kaunas – Maskva.

Kaip iš pradžių informavo „Žalgiris“, J.Lauvergne'as prieš ir po pirmojo Eurolygos turo rungtynių Pirėjuje buvo pasidaręs COVID-19 testus – abu jie buvo neigiami. Dar kartą aukštaūgis testavosi trečiadienį – tyrimai vėl parodė neigiamą rezultatą.

Bet kai J.Lauvergne'as ketvirtadienį jau krovėsi lagaminus į Rusiją, „Žalgiris“ sulaukė patikslinto pranešimo, jog legionieriaus teste įsivėlė klaida ir jis visgi buvo teigiamas.

15min žiniomis, vis dėlto šie patikslinti rezultatai galėjo būti klaidingi. Jau pranešus apie užsikrėtimą ir izoliavus žaidėją, penktadienį J.Lauvergne'ui buvo atliktas pakartotinis COVID-19 testas, kuris buvo neigiamas.

Šaltinių teigimu, šeštadienį J.Lauvergne'ui bus daromas paskutinis testas įsitikinti, ar prieš tai tyrimų rezultatuose neįsivėlė klaida ir ar užsienietis iš viso sirgo COVID-19.

Tarp kitko, pats krepšininkas penktadienį dalijosi įrašu, kad jaučiasi gerai.

„Nejaučiu jokių simptomų“, – tviteryje rašė žalgirietis.

Beje, po žinių apie J.Lauvergne'o atvejį, prieš pat kelionę į Maskvą ketvirtadienį buvo patikrinti visi žalgiriečiai. Visų jų COVID-19 testai buvo neigiami.

Krepšininkas liko Lietuvoje ir izoliavosi nuo komandos. „Žalgiris“ į mūšį su „Chimki“ išvyko be rezultatyviausio ir naudingiausio savo žaidėjo.

Panaši klaida buvo įsivėlusi Vilniaus „Riterių“ futbolininko Dominyko Barausko teste. Pirmadienį gynėjas buvo atskirtas nuo Lietuvos futbolo rinktinės ir turėjo izoliuotis dėl teigiamo COVID-19 rezultato. Bet antradienį atlikus pakartotinį testą, virusas organizme jau nebebuvo aptiktas. Kraujo tyrimas galiausiai parodė, kad D.Barauskas nei serga, nei sirgo COVID-19.

Įdomu, kad nepaisant pastarųjų testų rezultatų, remiantis Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) įsakymu bei Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) nurodymais, „Riterių“ klubo žaidėjai ir personalas privalėjo išlikti saviizoliacijoje. Klubas ir Lietuvos futbolo federacija (LFF) laukia laboratorijos mokslinio išaiškinimo, o po jo gavimo – atitinkamų NVSC leidimų, siekiant grįžti į normalų gyvenimo ritmą.

Jeigu šeštadienį testas bus neigiamas, kad J.Lauvergne'as galėtų anksčiau laiko grįžti į rikiuotę, „Žalgiris“ turės kreiptis į NVSC.

VIDEO: „urBONUSas“: gandai apie „Rytą“, nauja jėga Vilniuje ir COVID-19 „Žalgiryje“

Koronavirusas dar sykį jaukė „Žalgirio“ situaciją Rusijoje. Žalgiriečių rungtynės Mytiščiuose iš penktadienio buvo perkeltos į šeštadienį (20 val.). Penktadienį „Chimki“ stovykloje nustačius du teigiamus COVID-19 testus – susirgo Gregas Monroe ir Maksimas Baraškovas, ir nespėjus sulaukti pakartotinių visos Chimkų ekipos testų, organizatoriai nusprendė perkelti susitikimą.

Dėl J.Lauvergne'o testo rezultatų buvo nukeltos sekmadienį turėjusios vykti „Žalgirio“ ir „Nevėžio-Optibet“ rungtynės Kėdainiuose. Beje, dėl prancūzo atvejo dėl COVID-19 turėjo pasitikrinti visa Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda. Reaguodama į tvarkaraščio pakeitimus, LKL perkėlė Utenos „Juventus“ ir Alytaus „Dzūkijos“ dvikovą iš šeštadienio į sekmadienį.

J.Lauvergne'as buvo pirmas LKL krepšininkas, kuriam buvo nustatytas COVID-19.

VIDEO: „Eurolygos diena“: R.Kurtinaičio problemos ir neplanuota prognozė „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius