-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24

Fantastika: „Žalgiris“ nuplėšė apsnūdusio „Real“ karūną

Karaliaus Mindaugo taurę savaitgalį iškovoję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingas nuotaikas perkėlė ir į Eurolygą. Ketvirtadienio vakarą Jure Zdovco vyrai pateikė vieną didžiausių šio sezono sensacijų, savo aikštėje 68:47 sutriuškinę vieną turnyro favoritų Madrido „Real“.

Paskutinę vietą Eurolygoje užimantis „Žalgiris“ laimėjo antrą akistatą iš eilės ir nuo artimiausio varžovo Atėnų „Panathinaikos“ atsilieka vienu tašku.

J.Zdovcas į šią akistatą stojo neturėdamas savo asistentų, nes Evaldas Beržininkaitis susirgo COVID-19, o Tautvydas Sabonis sunegalavo prieš pat mačą.

Visgi nepaisant šių nesklandumų, kauniečiai puikiai pradėjo mačą. Luko Lekavičiaus vedami šeimininkai jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą ir jį sėkmingai apgynė iki pat didžiosios pertraukos – 38:29.

Sunkiai taškus rinkę „karaliai“ per trečią kėlinį taip pat nesugebėjo nieko padaryti, tad dvylikos taškų pranašumą į paskutinę atkarpą atsinešusiam „Žalgiriui“ tereikėjo nesugriūti. Visgi per pusę kėlinio „Real“ taip ir nesugebėjo pelnyti nė taško, o du Edgaro Ulanovo tritaškiai išsklaidė paskutinę intrigą (61:41).

E.Ulanovas šiame mače pelnė 15 taškų, iš kurių 10 – ketvirtajame kėlinyje. Lukas Lekavičius, Joshas Nebo ir Joffrey Lauvergne‘as pridėjo po 10.

Ketvirtadienį kauniečiams nepadėjo operaciją sėkmingai atlaikęs Mantas Kalnietis bei į Lietuvos rinktinę išleistas Regimantas Miniotas.

Pirmajame šio sezono tarpusavio mače Ispanijoje 95:82 triumfavo „Real“.

Jei kauniečių žaidimo kreivė pastaruoju metu gerokai kilstelėjo į viršų, tai „Real“ stovykloje nuotaikos – priešingos. Didžiąją sezono dalį puikiai veikęs „karališkasis“ mechanizmas netikėtai pradėjo strigti.

Trys iš eilės Pablo Laso vyrų pralaimėjimai Eurolygoje išvertė Madridą iš turnyro lentelės pirmosios pozicijos, o dar vieną smūgį į paširdžius „Real“ gavo ir savaitgalį Karaliaus taurės finale, kai prieš principinį priešininką „Barcelona“ nesugebėjo išlaikyti šešiolikos taškų pranašumo ir pralaimėjo ketvirtą sezono „El Clasico“ iš eilės.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 15, J.Lauvergne'as 10 (6 atk. kam.), L.Lekavičius 10 (4 rez. perd.), J.Nebo 10 (9 atk. kam.), T.Cavanaugh 7 (5 atk. kam.), J.Strelniekas 6, N.Giffey 4, P.Jankūnas 4, A.Milaknis 2, T.Websteris 0, K.Lukošiūnas 0.

„Real“: W.Tavaresas 12, V.Poirier 10.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 68:47.

40 min. Pergalė! Šventė „Žalgirio“ arenoje.

38 min. Ulia karštas. Jo antras tritaškis ir „Žalgiris“ pirmauja 20 taškų persvara (61:41).

35 min. Kvepia pergale. Visiška fantastika. Edgaras Ulanovas pataiko tritaškį, o po to perima kamuolį ir vėl užbaigia ataką – 58:39.

32 min. Komandų prancūzai keičiasi metimais. Iš pradžių Vincent'as Poirier, po jo – ir Joffrey Lauvergne'as. 51:39.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 49:37.

30 min. Paulius Jankūnas taikliai meta baudas. 49:37.

28 min. Atmosfera kaista. „Žalgiris“ vėl didina atotrūkį iki dviženklio – 47:37. „Real“ šiandien ypač sunkiai organizuoja atakas.

26 min. Lukas Lekavičius vėl tempia kauniečius. Jo penktas taškas šiame kėlinyje flauteriu vėl didina kauniečių atotrūkį – 43:35.

24 min. Žalgiriečių atakos pradėjo strigti.

23 min. „Real“ pradeda aktyviau, tačiau žalgiriečiai irgi kol kas gana lengvai randa kelius prie varžovų krepšio.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 38:29.

18 min. Kauniečiai ir toliau solidžiai laikosi priekyje – 36:29.

16 min. Pablo Laso bando sukrėsti savo vyrus. Strategas susiginčija su arbitrais ir gauna techninę pražangą. Joshas Nebo krauna iš viršaus. 32:24.

15 min. Tyleris Cavanaugh verčia ypač sudėtingą metimą su Anthony Randolpho pražanga. Įsibėgėja ir Sergio Llullas su Vincent'u Poirier. 28:20.

13 min. Svečiai pelno penkis taškus be atsako, bet kauniečiai šią atkarpą nutraukia Nielso Giffey pataikymu iš vidutinio nuotolio – 22:16.

11 min. Nielsas Giffey griebia kamuolį po netikslaus Luko Lekavičiaus tritaškio ir atidaro antrą kėlinį – 20:11.

VIDEO: Prieš pergalę Kaune – „Žalgirio“ sirgalių palaikymas Ukrainai ir skanduotės V.Putinui

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Real“ 18:11.

8 min. „Žalgiris“ ir toliau ant bangos. Lukas Lekavičius pataiko pirmą mačo tritaškį, o šeimininkų persvara pirmą kartą pasiekia dviženklę žymą – 18:8.

6 min. Joffrey Lauvergne'as gauna perdavimą ir didina atotrūkį – 9:6.

4 min. Walteris Tavaresas ir Tyleris Cavanaugh apsikeitė dvitaškiais, o tada Janis Strelniekas dar pataikė ir tritaškį. Nebloga pradžia – 7:6.

2 min. „Real“ mačą pradeda Gabrielio Decko metimu, tačiau tuo pačiu kitoje aikštės pusėje atsako ir Janis Strelniekas – 2:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius