-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 20

Kauno „Žalgirį“ gali papildyti universalus pasaulio vicečempionas

Kauno „Žalgiris“ dairosi paskutinės dalies 2020-2021 m. sezono sudėties dėlionėje. 15min žiniomis, į Lietuvos čempionų klubą gali atvykti 27 metų puolėjas iš Argentinos Patricio Garino.

201 cm ūgio krepšininkas „Žalgiryje“ pakeistų Edgarą Ulanovą, kuris pasirašė dvejų metų sutartį su Stambulo „Fenerbahče“.

P.Garino į Kauną atvyktų po trejų metų Vitorijos „Baskonia“ klube. Pastarąjį jo sezoną sugadino kryžminių kelio raiščių trauma. Dėl jos argentinietis sužaidė tik 10 Eurolygos rungtynių ir neberungtyniavo nuo lapkričio pabaigos.

Likus savaitei iki lemtingo judesio dvikovoje su Sankt Peterburgo „Zenit“, P.Garino sužaidė geriausią savo karjeros mačą Eurolygoje – į Tel Avivo „Maccabi“ krepšį įskraidino 24 taškus ir surinko 28 naudingumo balus.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Patricio Garino
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Patricio Garino

Iš viso gaudamas pasireikšti vid. po 19 minučių, P.Garino Eurolygoje rinko vid. 6,7 taško, 3,5 atkovoto kamuolio ir 5,9 naudingumo balo.

Ispanijos čempionate jo rodikliai buvo kur kas geresni. Per 8 mačus puolėjas žaisdamas vid. po 26 minutes pelnė 10,3 taško (59,5 proc. dvit., 39,4 proc. trit.), atkovojo 2,6 kamuolio, atliko 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 10,4 naudingumo balo.

Prieš 2019-2020 m. sezoną P.Garino su Argentinos rinktine iškovojo sidabrą pasaulio čempionate Kinijoje. Jo statistika siekė vid. 8,1 taško (40 proc. trit.), 3,3 atkovoto kamuolio, 1,5 perimto kamuolio ir po 1 rezultatyvų perdavimą su 9,6 naudingumo balo per 24 minutes.

P.Garino spindėjo sensacingoje pergalėje ketvirtfinalyje prieš serbus, kur prie vienos didžiausių čempionato staigmenų prisidėjo 15 taškų (3/5 trit.).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Patricio Garino
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Patricio Garino

Argentinos ir Italijos pilietybę turintis krepšininkas 2017-aisiais buvo pasirašęs sutartį su „Orlando Magic“, bet per 5 NBA rungtynes taškais nepasižymėjo.

Profesionalo karjerą jis pradėjo 2016-aisiais, kai baigė George'o Washingtono universitetą.

Paskutiniais savo metais NCAA rinkdamas vid. 14,1 taško su 43 proc. tritaškių taiklumu, P.Garino buvo išrinktas į antrą geriausių „Atlantic 10“ žaidėjų penketą ir į geriausiai besiginančių konferencijos krepšininkų rinktinę.

Į geriausiai besiginančiųjų penketą argentinietis pateko tiek antrąjį, tiek trečiąjį, tiek ketvirtąjį savo sezoną NCAA.

George'o Washingtono universiteto komandos istorijoje P.Garino buvo trečias pagal perimtus kamuolius ir 11-as pagal pelnytus taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius