Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 12

Kosminio M.Grigonio kontrakto detalės: nusileis tik Sabui ir J.Valančiūnui

Trejus metus Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs Marius Grigonis palieka gimtąjį miestą ir keliasi į Rusijos superklubą Maskvos CSKA, kuriam dėl 27-erių lietuvio parašo teko kaip reikiant papurtyti kišenes. Kaip praneša 15min šaltiniai, abi pusės sutarė dėl garantuoto trejų metų kontrakto, kurio vertė – 4 milijonai eurų.

Fantastiškai praėjusį sezoną rungtyniavęs Marius Grigonis nusikalė įspūdingą sutartį ir tapo brangiausiai apmokamu lietuviu Senajame žemyne, o pasauliniame kontekste jį lenkia tik NBA spindėję bokštai Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

15min šaltiniai informuoja, jog per pirmuosius dvejus metus Maskvoje kaunietis uždirbs po 1,3 mln. eurų, o trečiajame jo sąskaitą papildys dar 1,4 mln. eurų injekcija.

Palyginimui, „Žalgiryje“ praėjusį sezoną M.Grigonis uždirbo 600 tūkst. eurų. Kaip skelbia 15min šaltiniai, kaunietis ilgai laukė Kauno klubo pasiūlymo ir būtų sutikęs likti už gerokai mažesnius pinigus, nei kad pasiūlė CSKA, bet „Žalgiris“ ėjimo taip ir nepadarė.

Daugiau už M.Grigonį lietuvių gretose kitą sezoną uždirbs tik „Memphis Grizzlies“ dičkis Jonas Valančiūnas (15 mln. JAV dolerių) ir „Indiana Pacers“ veidu tapęs Domantas Sabonis (18,5 mln. JAV dolerių).

Praėjusį sezoną Europoje daugiausiai uždirbo Sankt Peterburgo „Zenit“ centras Artūras Gudaitis, kurio sąskaitą, 15min žiniomis, papildė 1 mln. eurų. Lietuvis su klubu dar turi pliusą ir kitam sezonui.

Tuo metu Kinijoje rungtyniavęs Donatas Motiejūnas prieš du mėnesius pasibaigusiame sezone uždirbo apie 2-2,5 mln. JAV dolerių. Bet jis sutarties kitam sezonui neturi.

Eurolygoje spindėjęs ir ne vieną pergalę „Žalgiriui“ nukalęs M.Grigonis rinko po 13,4 taško (50,6 proc. dvit., 45,6 proc. trit., 94,4 proc. baud.), 2,1 atkovoto kamuolio, 3,3 rezultatyvaus perdavimo 13,7 naudingumo balo.

Naujoji lietuvio komanda CSKA nuo 2003-ųjų metų tik kartą nesivaržė Eurolygos finalo ketverte. Šįmet stipriausiame Europos turnyre Dimitrio Itoudžio kariauna užėmė 4-ąją vietą, bet vėl triumfavo VTB Jungtinėje lygoje.

VIDEO: „Žalgirio“ lyderis išvyksta: įspūdingiausi Mariaus Grigonio sezono momentai
VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Stonkus – apie „Žalgirio“ rekonstrukciją ir epinius šventimus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius