-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 20

Labiausiai nenuspėjamas Eurolygos mūšis: „Žalgirio“ antrininkų iššūkis profesoriui

Krepšinio žmonėms ši komanda primena 2018-ųjų „Žalgirį“, kuris visų nuostabai užkopė iki trečiosios Eurolygos vietos. Po trejų metų vokišką pasakos versiją rašo Miuncheno „Bayern“ krepšininkai su charizmatiškuoju Andrea Trinchieri priešakyje. Lietuvių Eurolygoje akimis – „Žalgirio“ antrininkų bandymas nuversti krepšinio profesorių ir pateikti dar vieną turnyro sensaciją.

15min apklausoje dalyvavo Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas, Kaune ir Chimkuose vyr. treneriams asistuojantys specialistai Evaldas Beržininkaitis bei Aurimas Jasilionis, bei sparčiai kylantys Lietuvos krepšininkai – žalgirietis Rokas Jokubaitis ir Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Tadas Sedekerskis.

Penki apklausos dalyviai gavo individualius klausimus, tačiau visi pateikė savo prognozę dėl Eurolygos atkrintamųjų varžybų serijų baigčių.

Antroji ketvirtfinalio pora 15min akiratyje – Milano „Olimpia“ ir Miuncheno „Bayern“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Titulo medžioklė – lietuvių akimis: potencialūs Eurolygos čempionai ir „Real“ išskirtinumas

„Olimpia“ – „Bayern“ tvarkaraštis
Data Vieta Laikas
Balandžio 20 d. Milanas 21.45 val.
Balandžio 22 d. Milanas 21.45 val.
Balandžio 28 d. Miunchenas 21.45 val.
*Balandžio 30 d. Miunchenas 21.45 val.
*Gegužės 4 d. Milanas 21.45 val.

Paulius Motiejūnas

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas

Kokios pirmos asociacijos kyla apie šią organizaciją ir jos išskirtinumą Eurolygoje?

„Olimpia“ – Messinos projektas. Komandos vadovas Christas Stavropoulas, kuris anksčiau dirbo „Olympiakos“, kartu su Messina bando gražinti pergales į Milaną.

„Bayern“ – stabiliai į priekį einantis klubas su vokiška tvarka. Marko Pešičius kasmet augina klubą ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Ir jie turi skautą, kuris sugeba rasti tokius žaidėjus, kurie atsiskleidžia kiekvieną sezoną.

Tarpusavio rungtynės (Milanas 2-0)
„Olimpia“ – „Bayern“ 75:51 Sausio 21 d.
„Bayern“ – „Olimpia“ 79:81 Spalio 2 d.
Pergalių santykis Eurolygoje „Olimpia“ – 21:13 „Bayern“ – 21:13

Evaldas Beržininkaitis

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Evaldas Beržininkaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Evaldas Beržininkaitis

Kai išgirstate šio trenerio pavardę, kokia pirma mintis kyla apie jo pamatinę filosofijos taisyklę, kuri labiausiai kalba apie šį specialistą?

Ettore Messina – patirtis ir autoritetas. Treneris su aiškiomis taisyklėmis gynyboje. Reiklus ir išreikalaujantis. Teko jį skautinti dar kai jis dirbo CSKA. Tai palyginus jį tuomet ir dabar, sugrįžusį iš NBA – nežinau, ar tai dėl JAV krepšinio įtakos, ar dėl skirtingų žiadėjų, bet jo žaidimas iš akademiško, su ilgomis atakomis, tapo greitesnis ir su daugiau ankstyvų atakos užbaigimų, didesne laisve žaidėjams. Tai jau vyresnės kartos treneris, bet nesustojęs laike – prisitaiko prie šiandieninio krepšinio tendencijų, mėgsta viską keistis gynyboje. Gerai reaguoja į įvykius aikštėje, daro pakeitimus, kai to reikalauja situacija.

Andrea Trinchieri – kylantis treneris. Po truputį savo darbu įrodantis savo vertę ir atkreipiantis didžiųjų klubų dėmesį. Matosi, kad reiklus, griežtas, sugebantis išspausti iš savo žaidėjų kietą kovą ir atsidavimą aikštėje.

„Olimpia“ Statistikos palyginimas „Bayern“
81.4 Taškai 78.2
31.0 Atk. kamuoliai 32.5
8.2 Puol. atk. kamuoliai 9.3
16.3 Rez. perdavimai 16.4
6.2 Perimti kamuoliai 8.1
2.3 Blokai 2.2
51.8% Dvitaškių proc. 51.0%
41.6% Tritaškių proc. 38.4%
89.1 Naudingumas 84.6

Aurimas Jasilionis

VTB-League.com nuotr./Aurimas Jasilionis
VTB-League.com nuotr./Aurimas Jasilionis

Artėja Eurolygos rungtynės su būtent vienu iš šių varžovų. Kuo ypatingas bus pasiruošimas šiam mačui?

„Olimpia“ turi aiškias taisykles ir bando jų laikytis. Bet kai turi Sergio Rodriguezą, Keviną Punterį ar Malcolmą Delaney... Jiems turi duoti daugiau laisvės. Puolime Messina duoda daugiau laisvės žaidėjams nei buvusiose komandose. Yra rėmas, tačiau labai svarbu ir iš žaidimo skaitymo einanti improvizacija. Milanas iš to labai neblogai daro daug dalykų.

„Bayern“ man labai patinka, nes kaip ir ASVEL, jie išsiskyrė kova iš visų jėgų. Jie niekada nepasiduos. Atrodo, neturi jie supertalentų, bet turi išskirtinį pasitikėjimą. Turbūt Trinchieri įpūtė jį komandai. Trinchieri mėgsta žaisti per stipriąsias savo puses ir pasitikėjimą. Geras to pavyzdys – Lučičius. Jis gali žaisti ne geriausią savo mačą, bet mačo pabaigoje gauti lemiamą derinį. O jis iš to pasitikėjimo ims ir pataikys. Tas pats pasitikėjimas perduotas Baldwinui, Reynoldsui.

Eurolygos mačo išvakarėse turite galimybę 15 minučių pabendrauti su varžovų komandos treneriu. Apie ką kalbėtumėtės?

Messiną palyginčiau su Itoudžiu, kuris irgi turi ką pasakyti ir kuo pasidalinti. Į bet kurį su krepšiniu susijusį klausimą jis turėtų, ką atsakyti. Esu matęs nemažai Messinos seminarų. Jis labai pasikaustęs – dėl to jį ir vadina profesoriumi. Ir jis moka išreikalauti. Turi savo matymą ir bando išreikalauti. Laikas su juo neprailgtų.

Trinchieri klausčiau, kaip jis išlaikė tokį komandos agresyvumą, kolektyvą. Ir kaip jo žaidėjai atrodo tokie alkani visą sezoną. Kaip jis juos motyvuodavo, kad į kiekvieną mačą išeidavo kaip alkani šunys – sudraskyti varžovą.

Komandų lyderiai
„Olimpia“ „Bayern“
K.Punteris 15 tšk., 12,6 naud. W.Baldwinas 15,2 tšk., 3,1 kam., 3,9 perd., 13,4 naud.
Sh.Shieldsas 13,5 tšk., 3,9 kam., 15 naud. J.Reynoldsas 14,1 tšk., 5,9 kam., 16,3 naud.
M.Delaney 10,8 tšk., 3,7 perd., 10,5 naud. V.Lučičius 13,8 tšk., 4,8 kam., 1,3 perd., 17,7 naud.
Z.LeDay 10,3 tšk., 4,5 kam., 12,7 naud. P.Zipseris 9 tšk., 2,9 kam., 9,4 naud.
S.Rodriguezas 9,6 tšk., 4,7 perd., 11,2 naud. DJ Seeley 7,8 tšk., 2,4 perd., 7 naud.

Tadas Sedekerskis

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Tadas Sedekerskis
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Tadas Sedekerskis

Sustabdyk šį žaidėją, ir neutralizuosi likusios komandos žaidimą. Nuo kurio žaidėjo ši komanda priklauso labiausiai?

„Olimpia“: Kevinas Punteris.

„Bayern“: Vladimiras Lučičius.

Paskutinė rungtynių ataka, paskutinės sekundės, lygus rezultatas ir po išsikeitimo atsiduriate vienas prieš vieną prieš žaidėją X. Kuris šios poros varžovas būtų sunkiausiai uždengiamas vienas prieš vieną, bet kaip vis tiek bandytumėte jį stabdyti?

Vladimiras Lučičius. Subrendęs žaidėjas, žaidžia geriausią karjeros sezoną ir gali daryti visko po truputį – labai universalus. Sunku visiškai išjungti tokius žaidėjus iš žaidimo. Bet stengčiausi neleisti pelnyti lengvų taškų nuo rungtynių pradžios – bandyčiau atimti laisvus metimus iš distancijos arba įkirtimus palei galinę liniją.

Rokas Jokubaitis

Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis

Kuris šios poros žaidėjas, nepriskiriamas prie komandos lyderių, gali pakeisti serijos tėkmę?

Miunchene – Paulas Zipseris. Geras metikas, gali žaisti 3-4 pozicijose, išplečia žaidimą, gali keistis ginamaisiais. Stabilus pataikymas, o visa tai gali padėti komandai svarbiausiais sezono momentais.

Milane – Luigi Datome. Beveik visada nuo suolo kylantis, bet daug patirties šioje sezono stadijoje turintis žaidėjas. Su labai stabiliu pataikymu, žaidimo skaitymu. Jis žino, kaip žaisti svarbiausiomis akimirkomis. Tas „X faktorius“ gali būti būtent jis.

Po rungtynių turite galimybę apsikeisti marškinėliais su vienu atkrintamųjų poros žaidėju ir prieš einant į rūbinę, trumpai su juo pasikalbėti ir paklausti patarimo. Koks tai bus žaidėjas ir ko jo klausite?

Wade'as Baldwinas – su juo būtų įdomu padiskutuoti, kaip jam pavyko padaryti tokį didelį žingsnį, palyginus su praėjusiu sezonu.

Sergio Rodriguezas – labai šaunus vyrukas. Ne kartą yra tekę su juo šiek tiek pabendrauti. Tai norėčiau tiesiog pasikalbėti apie gyvenimą ir paklausti, kaip jam taip pavyksta, kad visas jo žaidimas, atrodo, išeina taip natūraliai ir paprastai.

VIDEO: „Eurolygos diena“: naujos komandos, bręstanti revoliucija ir ketvirtfinalio prognozės

Prognozės

Paulius Motiejūnas: Milanas 3-1. „Olimpia“ yra „Final 4“ komanda. „Bayern“ laimės vienerias rungtynes dėl atsipalaidavimo.

Evaldas Beržininkaitis: Tarpusavio dvikovas nedideliu skirtumu laimėjo Milanas. Manau, kad serija bus įtempta, bet namų aikštės pranašumas ir daug kam neparanki visko keitimosi gynyba leis „Olimpia“ laimėti seriją 3-2.

Aurimas Jasilionis: Milanas 3-1. Labai lygi sudėtis ir labai geras žaidimas šį sezoną. Aišku, sudėliota, su konkrečiais puolimo lyderiais. Milane labai aišku, kas meta, kas sukuria, o kas prideda. Ir gynyboje jie visai neblogai susidirbę. Manau, „Bayern“ užsikabins į vienas rungtynes. Nenustebčiau, jei paimtų būtent pirmąsias. Bet bus įdomu stebėti seriją, nes abi komandos šį sezoną rodė gero lygio krepšinį.

Tadas Sedekerskis: 3-2 „Bayern“. Miuncheno klubas pateiks staigmeną, nes, atrodo, demonstravo geresnį žaidimą sezono pabaigoje nei Milanas.

Rokas Jokubaitis: „Olimpia“ 3-2. Įdomi pora, kurios nugalėtojas spręsis paskutinėse rungtynėse. Messina ir Milano komanda bus geriau pasiruošę žaisti ilgą seriją. Todėl manau, kad lemiamais momentais jie atrodys solidžiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius