-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 30

Mirtinas Luko Lekavičiaus ginklas, pagal kurį jis pirmauja Eurolygoje

Kauno „Žalgirio“ vijurkas Lukas Lekavičius pastaruoju metu demonstruoja puikią sportinę formą bei tapo vedančiu Šarūno Jasikevičiaus žaidėju puolime. Tinklalapis „basketballguru.gr“ paskaičiavo, jog 25-erių metų įžaidėjas aikštelėje turi tašką, iš kurio atakuoja efektyviausiai tarp visų Eurolygos krepšininkų.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

180 cm žalgiriečio ginklu tapo įėjimai į baudos aikštelę pro kairę pusę, dažnai atakas užbaigiant iš vidutinio nuotolio ar aukštos trajektorijos metimais („floateriais“) baudos aikštelės prieigose.

Iš šios zonos L.Lekavičius šį sezoną pataikė jau 16 metimų, o tai yra didžiausias skaičius tarp visų turnyro krepšininkų. Žalgirietis iš šio taško realizavo 59,3 proc. metimų, pagal efektyvumą gerokai lenkdamas likusius turnyro krepšininkus.

basketballguru.gr / youtube.com stopkadras/Luko Lekavičiaus efektyvumas
basketballguru.gr / youtube.com stopkadras/Luko Lekavičiaus efektyvumas

L.Lekavičiaus traukiamas „Žalgiris“ iš šios zonos iš viso pataikė 29 metimus, o tai yra didžiausias rezultatas tarp Eurolygos klubų. Tiesa, bendras komandos pataikymo efektyvumas nėra pirmoje vietoje, į priekį užleidęs Milano „Olimpia“ ir Madrido „Real“.

Šį sezoną nedidukas „Žalgirio“ įžaidėjas rungtyniauja po 20 minučių, pelno po 10,5 taško (58,2 proc., 40 proc. trit., 87 proc. baud.), atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja po 10,4 naudingumo balo.

Per pastarųjų penkerių rungtynių atkarpą L.Lekavičius fiksuoja po 16,2 taško, 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 16,4 naudingumo balo.

Gero „Žalgirio“ įžaidėjo žaidimo labai prireiks dvikovoje Lione su Vilerbano ASVEL. Zvezdano Mitrovičiaus auklėtiniai namuose šį sezoną laimėjo 7 kartus ir patyrė 4 pralaimėjimus.

Rungtynių Lione startas – 21.45 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius