Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 07

Netikėtą „Olympiakos“ užduotį gavęs K.Kemzūra: „Man buvo šokas“

„Būk pasiruošęs“, – sekmadienį netikėtą signalą iš „Olympiakos“ vadovo gavo Kęstutis Kemzūra. Lietuvis su Davidu Blattu jau ruošė galimus pakeitimus Pirėjo „Olympiakos“ žaidime, kai juos aplenkė klubo vadovai. „Olympiakos“ vadovaujantys broliai Angelopoulai nusprendė atsisveikinti su D.Blattu ir paprašė K.Kemzūros užgesinti gaisrą Pirėjuje. „Man buvo šokas“, – apie pirmąją reakciją 15min pasakojo 49-erių specialistas, likus dviem valandoms iki komandos treniruotės sužinojęs, kad stoja prie „Olympiakos“ vairo.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Angelopoulai nusprendė nebelaukti, kai Eurolygos sezono starte Vilerbane penktadienį ASVEL nokautavo „Olympiakos“ 82:63.

Jau sekmadienį 60-metis amerikietis ėjo į treniruotę atsisveikinti su savo komanda. D.Blattas padėkojo vyrams už darbą, palaikymą, ir palinkėjo klausyti trenerių ir atiduoti visą save už „Olympiakos“. Toje treniruotėje švilpuką perėmė K.Kemzūra.

„Man buvo šokas. Manau, kaip ir visiems. Buvo netikėta, – neslėpė K.Kemzūra. – Toks jau tas sprendimas. Aišku, nauja komanda, nesužaidėme taip, kaip norėjome. Ne taip, kaip visi laukė. Nors tam buvo nemažai priežasčių.

Nieko naujo nepasakysiu – ruošėmės sezonui su puse komandos, nes vieni buvo rinktinėse, turėjome daug naujų žaidėjų. Kai visi atvažiavo, reikėjo laiko, kol visi viską supras, išsiaiškins, kas, kur, kaip...

Faktas, kad norėjosi ne tokio rezultato. Aišku, mes irgi nepatenkinti, galvojome, kokius pakeitimus daryti. Tiesiog manėme, kad turėsime daugiau laiko.

Savininkai mato kitaip. Nieko čia nepadarysi. Savininkai tam ir yra – jie priima sprendimus. O mes turime su tais sprendimais gyventi.

Nieko daugiau nepadarysi. Buvo šokas. Bet turime eiti.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Kemzūra
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Kemzūra

K.Kemzūra su D.Blattu jau dirbo Trevizo „Benetton“ ir Stambulo „Daruššafaka“ klubuose, bet jam pirmą kartą teks užimti atleisto bendražygio vietą.

„Su Davidu juokavome, kad gal buvo karštesnių momentų, bet atlaikėme. Dabar neatlaikėme, – 15min sakė K.Kemzūra. – Matyt, ir aš kažką per mažai ar ne taip padėjau, kad taip išėjo. Ne vien čia jo kaltė ar kažkas.

Bet realybė tokia, kad atsako vyriausias treneris. Tik tiek, kad labai greitai ir aš nežinau... Labai greitai viskas įvyko.“

K.Kemzūra yra vyriausiasis trenerio asistentas. Net ir jo kontrakte įrašyta sąlyga, kad kažkam atsitikus, jis turi perimti vyr. trenerio darbus ir juos tęsti.

Tad kai D.Blattas uždarė Pirėjo Taikos ir draugystės stadiono duris, K.Kemzūra turėjo likti salėje ir vykdyti įsipareigojimus.

„Manęs prašė kol kas dvejoms rungtynėms perimti komandą. Tokios mano pareigos – jei kažkas atsitinka, turiu būti pasiruošęs. Jei vyr. treneris negali dirbti, turiu perimti užduotis ir tęsti darbus.

Davidas čia mane pasikvietė ir jo dėka esu čia. Esu jam labai dėkingas. Kaip ir už daug ką savo karjeroje. Jis man labai daug davė. Bet dabar tokia situacija, kad negaliu paprasčiausiai taip išeiti ir visko mesti. Jaučiu pareigą.“

VIDEO: Gražiausių epizodų dešimtuke Roko Giedraičio krikštas, dėjimai ir blokai

Graikijos žiniasklaida skelbia, kad Giorgas Bartzokas yra pagrindinis „Olympiakos“ vadovų taikinys. Eurolyga.lt žiniomis, yra ir daugiau žinomų vardų. Dabar darbo kaip tik neturi tokie garsūs specialistai kaip Xavi Pascualis ar Nevenas Spahija.

Kas ten žino – jeigu K.Kemzūrai pavyks užgesinti gaisrą Atėnų priemiestyje, galbūt Angelopoulai patikės laikyti komandos vairą iki sezono pabaigos?

Pats K.Kemzūra negalvoja, kas jo gali laukti po artimiausių Eurolygos rungtynių su „Valencia“ penktadienį ir su Sankt Peterburgo „Zenit“ spalio 18-ąją.

„Dabar yra kitų rūpesčių – kaip geriausiai paruošti komandą ir nuteikti žaidėjus. Kaip laimėti penktadienio rungtynes. Tai didžiausi galvos skausmai, – 15min tikino K.Kemzūra. – O dėl to... Davidas visada palaikė ir yra už. Linki ko geriausio.

Mes tik išsiskyrėme darbe, bet visur kitur neišsiskyrėme. Jis žadėjo, kad jei tik reikės, galės suteikti bet kokios pagalbos. O kaip bus toliau, nežinau.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Kemzūra
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Kemzūra

Ištikimai asistavęs D.Blatto dešinėje, K.Kemzūra dabar pats turės stoti prie šoninės linijos.

Misija sudėtinga – po košmariško starto Vilerbane, „Olympiakos“ privalo reabilituotis namų tvirtovėje. Pralaimėjimų „Valencia“ ar „Zenit“ ekipoms Pirėjus tiesiog nesuprastų.

K.Kemzūra turi idėjų, kaip galėtų šiek tiek pakoreguoti „Olympiakos“ žaidimą, bet laiko labai nedaug.

„Neslėpsiu – to streso prisidėjo. Esu buvęs tokiose situacijose – man teko perimti komandas Krasnodare, Chimkuose. Bet situacija buvo truputį kitokia – dar derybų metu turėjau laiko kažką pasigalvoti. O čia sužinai likus dviem valandoms prieš treniruotę. Laikas dabar spaudžia, – tikino K.Kemzūra. – Dabar dar reikia išeiti iš šoko būsenos. Turiu daug minčių apie veiksmų planą, bet žinau, kad laiko tiek neturiu.

Suprantu, kad negaliu perkrauti žaidėjų. Kiekvienam treneriui norisi įnešti savo. Taip, žinau, mes dirbome kartu, bet kiekvienas treneris turi savų kampų. Dabar tuos kampus norisi šiek tiek sudėlioti pagal save. Kad ir aš suprasčiau, ką darau rungtynėse, ir žaidėjai suprastų, ką daro.“

Didžiausią potencialą K.Kemzūra mato „Olympiakos“ puolime. Prancūzijoje graikai pataikė tik 39 proc. metimų.

„Vilerbane mūsų bėdos buvo puolime – strigome, neįmetėme. Žaidimas netekėjo, trūko judesio. Norisi, kad komanda būtų greitesnė, būtų daugiau judėjimo. Gal tą akcentavome, bet gal kažką ne taip darėme – norisi pataisyti, – pasakojo K.Kemzūra. – Žaidėjai į permainas sureagavo profesionaliai. Negaliu įlįsti į kiekvieną, bet kol kas profesionaliai. Daro, stengiasi, jaučia, kad permainos. Bet visi supranta situaciją, nes ne vienas jų jau yra tokią perėjęs.

Matysim. Kol kas negaliu skųstis jų darbu, imlumu į naujus pakeitimus. O norisi kažko pridėti visuose momentuose. Kitokį kampą, paaiškinimus. Manau, tai natūralu.

Vienas treneris mato vienaip, kitas – kitaip. Svarbiausia, tik nesugadinti.

Nemalonu, kai atleidžia trenerį. Bet tokia mūsų duona.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius