Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 27 /11:31

P.Motiejūnas: „Žalgiris“ žais su Milanu pilnoje arenoje, kitu atveju – Eurolygos baudos

Tai buvo kitokia spaudos konferencija prieš „Žalgirio“ rungtynes nei įprastai. Pirmą kartą per daugybę metų prieš ją priešais kameras stojo Kauno klubo vadovas Paulius Motiejūnas. Jam teko atsakyti į šūsnį klausimų, menkai susijusių su krepšiniu. Bet P.Motiejūnas patvirtino – Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduojamas atidėti penktadienio Eurolygos rungtynes su Milano „Olimpia“ „Žalgiris“ neketina atšaukti mačo. Kitu atveju gali grėsti Eurolygos nuobaudos.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Specialioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ arenoje dalyvavęs P.Motiejūnas kategoriškas.

Jis sako, kad rungtynės nebus nukeltos. Klubas dėl to kreipėsi į Eurolygą ir gavo aiškų atsakymą, kad mačo nukelti neįmanoma. Kitu atveju „Žalgiriui“ gali grėsti techninis pralaimėjimas prieš Milano ekipą 0-20.

„Žalgiris“ žais ir pilnoje arenoje, į kurią ketina susirinkti per 15 tūkst. žiūrovų. Bilietai į šią dvikovą buvo išpirkti dar prieš tris savaites.

P.Motiejūnas argumentuoja, kad klubas gyvuoja dėl sirgalių, todėl jų neįleisti į susitikimą būtų neteisinga.

„Norime informuoti, kad gavome raštą iš SAM su rekomendacijomis. Viena iš rekomendacijų nukelti rungtynes. Kreipėmės į Eurolygą ir gavome atsakymą, kad nukelti mačą neįmanoma.

Kitas variantas – žaisti be fanų. Manome, kad klubas gyvuoja dėl fanų ir rungtynės vyksta dėl jų. Jų palaikymas mums svarbus, todėl žaisime su fanais. Nesvarstome varianto žaisti be jų.

Imsimės visų apsisaugojimo priemonių. Kaip ir buvome informavę – prižiūrėsime ir stengsimės garantuoti visų saugų buvimą arenoje“, – spaudos konferencijoje sakė P.Motiejūnas.

– Kokių nuostolių patirtų Kauno „Žalgiris“, jeigu turėtų atšaukti rungtynes?

– Nuostoliai nemaži. Neskaičiavome, nežiūrėjome – nesvarstėme varianto.

Jeigu mačas neįvyktų, jei patys nuspręstume nesuderinę su Eurolyga, didelis šansas, kad jie nuspręstų skirti mums pralaimėjimą 0-20.

– Kuo Eurolyga motyvuoja savo sprendimą?

– Jie bendradarbiauja su pasaulinėmis organizacijomis, turi vidinį štabą ir klauso daktarų rekomendacijų.

Matydami argumentus ir tai, kad mes garantuosime apsisaugojimo priemones, jie mano, kad tai būtų geriausias sprendimas. Nes po to nukelti rungtynes, perdėlioti tvarkaraščius būtų pernelyg sudėtinga.

– Kas turi įvykti, kad tai taptų rimta priežastimi atšaukti mačą?

– Mums patiems norėtųsi, kad kuo greičiau baigtųsi apsisprendimai – žaisime ar ne. Jeigu gausime nurodymą nedaryti, jį vykdysime.

VIDEO: Koronaviruso atėjimas – tik laiko klausimas?

– Kaip žaidėjai reaguoja į tokį sprendimą? Ar jie gali pasirinkti nežaisti?

– Pas mus to nesijaučia ir nėra. Visi supranta, kad žaidžiame dėl sirgalių. Nė iš vieno neišgirdome klausimo, ar jie svarsto žaisti ar ne.

– Kaip klubas prisiimtų atsakomybę, jeigu dėl rungtynių įvyktų viruso protrūkis?

– Įstatymai yra. Visko laikomės. Bendradarbiaujame su SAM, stebime pasaulio organizacijas ir vykdysime jų rekomendacijas. O kaip bus, taip bus – čia geras klausimas.

– Kokių apsaugos priemonių bus imtasi?

– Bus papildomos pajėgos – valysime rankenas, turėklus, kur liečiasi sirgaliai. Kad būtų užtikrinta švara ir dezinfekcija, prie įėjimų bus padėtos dezinfekcijos priemonės, keisime muilą, kad jis būtų labiau pritaikytas šiai situacijai.

Tikime žmonių sąmoningumu, kad tie, kas galėtų kelti grėsmę, neitų į areną patys. Jeigu matysime, kad žmogus negaluoja, jo neleisime į areną.

– Ar arenoje ketina dirbti padidintos medikų pajėgos?

– Kalbėjome su medikais ir jie sako, kad nėra tikslo jų turėti arenoje daugiau. Jeigu jie atvažiuos, tai atvažiuos, bet čia jų sprendimas. Dabar jie sako, kad papildomų pajėgų nereikia.

– Kaip nustatysite žmonių negalavimus?

– Mes turbūt nepaaiškinsime tų smulkmenų. Neįsivaizduoju... Čiaudulys, kosulys... Gal matysis ant žmogaus, kuris serga. Bet, kaip žinote, tie simptomai gali pasireikšti daug vėliau, net jeigu žmogus jau nešioja virusą.

Nereikia prisigalvoti – gal neiname į tas smulkmenas. Įsivaizduoju, žmonės bus sąmoningi, jeigu matys, kad gali kelti grėsmę kitiems.

VIDEO: Specialistės patarimai, kaip apsisaugoti nuo koronaviruso

– Kiek Milano klubo fanų ketina atvykti palaikyti komandos?

– Labai nedaug. Po vakarykščio pranešimo Milano klubas informavo, kad visi sirgaliai, kurie turėjo skristi, neskris.

Pavieniai fanai, kurie pirko bilietus, irgi į mus kreipėsi. Bet tokių yra nedaug – vienetai. Galvojame, kad arba jų visai nebus, arba bus labai nedaug.

– Kiek tas nedaug?

– Fanų turėtų būti ne daugiau 10. Milano klubas turėjo 35 bilietus skristi kartu į Kauną ir italai visų jų atsisakė. Atvažiuos tik komanda. Tai ne ta komanda, kurią seka daug fanų.

– Ar lietuviai sirgaliai kreipėsi dėl pinigų sugrąžinimo už bilietus?

– Yra numatyta tokia galimybė – reikia užpildyti prašymą. Pinigai bus grąžinti, jeigu bus toks poreikis. Šiuo metu dėl to kreipėsi vienetai lietuvių.

VIDEO: Naujos SAM rekomendacijos dėl koronaviruso

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius