-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 22

Pamatykite: Kšištofo Lavrinovičiaus drama 2008-ųjų Eurolygos pusfinalyje

Kšištofas Lavrinovičius 2008-aisiais padarė viską, kad jo komanda žaistų Eurolygos finale. Tačiau jis negalėjo atlaikyti tos bangos, kuri smogė kaip cunamis. Eurolygos žiniasklaidos partneris 15min kviečia į krepšinio vakaro seansą, kuris primins permainingą 2008-ųjų Eurolygos pusfinalį tarp Sienos „Montepaschi“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

Rungtynes galite stebėti 15min feisbuke arba šioje 15min naujienoje, transliacijos pradžia – 17 val. 45 min.

Tai buvo pirmas K.Lavrinovičiaus sezonas Italijoje. Po penkerių metų Rusijoje – Permės „Ural Great“, Maskvos „Dinamo“ ir Kazanės UNIKS komandose, Kšištofas 2007-2008 m. sezoną debiutavo Eurolygoje.

Beje, pirmosiose savo karjeros rungtynėse Eurolygoje 28-erių aukštaūgis pelnė 21 tašką ir surinko 30 naudingumo balų su Liublianos „Union Olimpija“.

K.Lavrinovičius žaisdavo nedaug, bet labai rezultatyviai – štai ketvirtfinalyje dvejose rungtynėse su Stambulo „Fenerbahče“ jis rungtyniavo vid. tik po 17 minučių, bet pataikė net 7 tritaškius iš 8 ir rinko vid. po 17 taškų.

Debiutinį sezoną Eurolygoje K.Lavrinovičius per 21 minutę pelnė vid. 12,7 taško (62,6 proc. dvit., 57,9 proc. trit.), atkovojo 4,2 kamuolio ir rinko 15,5 naudingumo balo. Eurolyga išrinko sunkųjį kraštą į antrą simbolinę geriausių Eurolygos krepšininkų komandą – pirmą iš dviejų kartų per Brolio karjerą.

VIDEO: „urBONUSas“: TOP 10 geriausių Lietuvos trenerių

Sienos „Montepaschi“ prasibrovė į finalo ketverto varžybas. Turėjo prasibrauti ir į finalą.

„Montepaschi“ galingai pradėjo pusfinalį su „Maccabi“ ir jau 16-ąją minutę pirmavo net 36:18.

Tačiau solidžią persvarą sukaupę italai jos neišlaikė. „Maccabi“ stebuklą sukūrė du atsarginiai gynėjai – visiems gerai pažįstamas Derrickas Sharpas bei Alexas Garcia, sužaidę geriausius sezono mačus ir pelnę atitinkamai 17 bei 19 taškų.

„Montepaschi“ atsilaikyti pritrūko didesnio rotacijos žaidėjų indėlio. Štai K.Lavrinovičius pelnė 17 iš 25 visų „Montepaschi“ atsarginių surinktų taškų.

Lietuvis per 25 minutes įmetė 7 dvitaškius iš 11 ir 3 baudas iš 4, prametė visus keturis tritaškius, atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį bei surinko 7 naudingumo balus.

Sykį Kšištofas netgi buvo nubaustas technine pražanga už vaidybą, o mačą baigė su 5 asmeninėmis pražangomis.

„Maccabi“ šventė pergalę 92:85 ir pateko į finalą, kuriame vėliau nusileido Maskvos CSKA su Ramūnu Šiškausku.

Finalo ketverte Madride būtų žaidęs ir Rimantas Kaukėnas, bet gynėjas reguliariajame sezone patyrė sunkią traumą ir puikus jo sezonas su 14,1 taško vidurkiu baigėsi labai anksti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius