Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 28

Berlyne tritaškius pro šalį švaistęs „Žalgiris“ klimpsta giliausioje duobėje per Šaro erą

Kauno „Žalgiris“ (3-8) naujojo formato Eurolygoje šįvakar sužaidė 101-ąsias rungtynes, tačiau dar nė karto kauniečiai nebuvo pralaimėję penkis kartus iš eilės. Iki šiandien. Katastrofiškai iš toli atakavęs „Žalgiris“ Berlyne 62:69 (7:15, 19:17, 20:15, 16:22) nusileido ALBA ekipai (4-7) ir klimpsta giliausiame pralaimėjimų liūne nuo 2016-ųjų.

Rungtynių aptarimą prieš mačą, per jo pertrauką ir pasibaigus susitikimui kviečiame stebėti 15min portalo laidoje „Karštomis pėdomis“.

Nuo tada, kai prie „Žalgirio“ vairo stojo Šarūnas Jasikevičius, kauniečiai penkis kartus iš eilės buvo pralaimėję tik sykį, dar senojo formato Eurolygoje 2015-2016 m. sezono pabaigoje. Nuo 2016-2017 m. sezono, kai komandos varžosi dabartiniu formatu, žalgiriečiai niekada nepralaimėjo daugiau nei keturis sykius iš eilės.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse pataikė vos 2 tritaškius iš 23, o iškovoti pergalės nepavyko net ir nepaisant solidžios gynybos – ALBA pelnė taškų mažiau, nei įprastas šios pašėlusį puolimą demonstruojančios komandos vidurkis (81,8).

Žalgiriečiai itin prastai varžovų krepšį atakavo pirmoje rungtynių pusėje, kai prametė pirmus 10 tolimų metimų ir pataikė vos 1 tritaškį iš 16.

Toks pataikymas ir ALBA žaidėjų užkimšta baudos aikštelė lėmė, jog kauniečiai po pirmojo kėlinio turėjo vos 7, o po antrojo – 26 taškus.

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ sugebėjo atsitiesti ir po spurto 14:0 persvėrė rezultatą (40:34), bet tokia pozityvumo banga tęsėsi neilgai – berlyniečiai netrukus vėl supančiojo svečius iš Kauno ir neišsigandę tūkstantinės sirgalių iš Lietuvos minios tribūnose susikrovė persvarą bei iškovojo jau trečiąją pergalę per ketverias rungtynes.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse vertėsi be skausmus pėdoje vis dar jaučiančio Mariaus Grigonio.

Jį pavaduoti mėgino pirmąsias rungtynes Eurolygoje su „Žalgirio“ apranga žaidęs KC Riversas, tačiau debiutas amerikiečiui nesusiklostė sėkmingai – snaiperis prametė visus 4 tritaškius, pelnė 4 taškus (2/2 dvit.) ir surinko -1 naudingumo balą.

VIDEO: „Ginčas“: kas nulėmė nesėkmingą „Žalgirio“ sezono pradžią?

„Žalgiris“, pralaimėjęs jau penktą kartą iš eilės, ir toliau grimzta žemyn turnyrinėje lentelėje. Dabar kauniečiai užima vos 17-ąją vietą, lenkdami tik Sankt Peterburgo „Zenit“ komandą.

ALBA: Nielsas Giffey 13, Martinas Hermannssonas 11 (4/12 dvit.), Landry Nnoko ir Marcusas Erikssonas po 10.

„Žalgiris“: Zachas LeDay 15 (6 kld.), Lukas Lekavičius 12, Nigelaas Hayesas (3/10 metimai) ir Edgaras Ulanovas po 7.

VIDEO: Š.Jasikevičius kritikavo ir save, ir žaidėjus: „Nesąmonė. Taip negali būti“
VIDEO: Susierzinęs E.Ulanovas neieškojo pasiteisinimų
VIDEO: A.Milaknis sukrėstas: mums reikia išplėšti tą pergalę
VIDEO: Žalgirio naujokas turi patarimą, kaip atsikratyti tritaškių prakeiksmo

Svarbiausius rungtynių įvykius fiksavo 15min.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Žalgiriečiams pavyko kiek apmažinti skirtumą, bet nuo nesėkmės tai neišgelbėjo – 69:62.

38 min. ALBA persvara – jau dviženklė. 67:56.

38 min. Pirmieji KC Riverso taškai Eurolygoje su „Žalgirio“ apranga, bet tuojau pat tuo pačiu atsako ir M.Hermanssonas – 62:54.

37 min. Laikas senka, o „Žalgirio“ puolimas nenustoja strigęs – 60:52.

34 min. Nielsas Giffey pataiko antrą savo tritaškį, o berlyniečių pranašumas dar labiau auga – 56:50.

32 min. ALBA pamažu kraunasi persvarą – 51:46.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Jau po trečiojo kėlinio sirenos Šaras gauna techninę. Jis nebesusitvardė nepakomentavęs teisėjų darbo. Pirmoji Šaro techninė šį sezoną!

Trečiasis kėlinys

30 min. ALBA po trijų ketvirčių turi minimalų pranašumą – 47:46.

29 min. R.Giedraitis tik dabar pelno pirmąjį savo tašką, pataikydamas vieną baudos metimą iš dviejų – 45:46.

27 min. Greitą puolimą atradusi ALBA vėl persveria rezultatą – 42:41.

25 min. „Žalgirio“ sėkminga atkarpa prasitęsia jau iki 14:0, o pakrikę šeimininkai leidžia įsisiautėti gausiai areną užplūdusiems žaliems sirgaliams – 34:40.

24 min. Lukas Lekavičius vainikuoja spurtą 8:0 ir lygina rezultatą – 34:34.

23 min. Z.LeDay verčia taškus per bet kurį ALBA žaidėją ir artina kauniečius prie varžovų – 34:32.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ sirgaliai drąsina iš rūbinės grįžusius žalgiriečius. Atrodo, „Žalgirio“ žaidėjai įsivarė kažkokį kompleksą. Kaip kitaip paaiškinti 1 taiklų tritaškį iš 16 pirmoje mačo dalyje? Prameta ne bet kas, o specialistai – Hayesas 1/6, Milas 0/3 trit., Riversas prametė du gerus tritaškius. Ne mažiau nei nepaaiškinamas netaiklumas, neramina plano nesilaikymas. Kai kurie „Žalgirio“ krepšininkai žaidžia ne pagal derinį, nors jis prieš akimirką per minutės pertraukėlę nubraižomas Šarūno Jasikevičiaus. Tai siutina Šarą. Su gynyba viskas tvarkoj – ALBA palikta vos su 32 taškais, jų pataikymo procentai <40, bet su tokiu puolimu tu nelaimėsi Berlyne.

Antrasis kėlinys

30 min. „Žalgirio“ tritaškių pataikymas ir toliau katastrofiškas (1/15), o kauniečių puolimas stabtelėjo vos ant suolo prisėdus Z.LeDay. Po dviejų kėlinių ALBA pirmauja 32:26.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Jockai, dar vienas kvailas metimas ir tu ant suolo. Negaliu daugiau su tavimi kitaip susikalbėti“, – Šaro žinutė J.Landale'ui aiškiau negu aiški.

18 min. M.Erikssonas pirmąsyk pataiko tritaškį ir vėl gerina nuotaikas Berlyno arenoje – 29:22.

16 min. Ką „Žalgiris“ šiandien daro tikrai gerai, tai ginasi prieš Roką Giedraitį. 14,7 taško vidutiniškai renkantis lietuvis prametė abu metimus, kartą suklydo ir neturi nė taško, o Z.LeDay vedami žalgiriečiai jau beveik pasivijo ALBA – 25:22.

14 min. Pirmasis „Žalgirio“ tritaškis! Ir kas gi kitas, jei ne Z.LeDay? 21:16.

13 min. Keturi iš eilės Zacho LeDay bei du E.Ulanovo taškai ir vilties blyksnis „Žalgirio“ stovykloje – 18:13.

12 min. Jonas Mattisseckas pataiko tritaškį, o ALBA vis didina savo skirtumą – 18:7.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Koks karštas momentas prie „Žalgirio“ suolo. Jockas Landale'as ne juokais supykdė Šarūną Jasikevičių. Jis pasistatė australą prie šoninės linijos ir priekaištavo aukštaūgiui už šio veiksmus po minutės pertraukėlės. Atrodo, treneris pyko, kad Landale'as visiškai nevykdė susitarimų, nors viskas vos prieš akimirką buvo nubraižyta ant lentos. Kai J.Landale'as jau ketino nueiti, Šaras susistabdė centrą ir pirštu pareikalavo grįžti. Išrašęs paskutinį baudos kvitą, treneris siuntė auklėtinį ant suolo.

Pirmasis kėlinys

10 min. 0 tritaškių iš 9, 5 klaidos ir vos 7 taškai per kėlinį – štai tokia „Žalgirio“ pradžia Berlyne. Gerai, kad bent jau ALBA kol kas nepademonstravo savo pilno puolimo potencialo – 15:7.

7 min. Martinas Hermannssonas ardo kauniečių gynybą du prieš du situacijose, o „Žalgiris“ ir toliau netaikliai švaisto tritaškius – 10:5.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Ei! Nusiraminkit, po velniais!“ – ramina žaidėjus Šaras. Iš tikrųjų, pirmosios minutės gan nervingos. Gal žaidėjus veikia toks sirgalių užnugaris. Kol kas žalgiriečių taiklumas tik 1 iš 8. Laisvas nepataiko net ir KC Riversas.

4 min. Žalgiriečiai prametė jau 6 tritaškius, taip nenubausdami ALBA už jų zoninės gynybos paliktas spragas – 4:3.

3 min. Žvėriškai dėl kamuolių kovojantys žalgiriečiai ketvirtuoju bandymu per vieną ataką atsidaro taškų sąskaitą – 2:2.

2 min. Pirmuosius „Žalgirio“ metimus prametė J.Landale'as, o ALBA į priekį išvedė Marcusas Erikssonas – 2:0.

„Žalgiris“ rungtynes pradeda tokiu startiniu penketu: Thomasas Walkupas, KC Riversas, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Jockas Landale'as.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Sveiki atvykę, Kauno „Žalgirio“ komanda!“ – sveikinosi su atvykėliais ALBA arenos pranešėjas.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Priminkit – „Žalgiris“ žaidžia namie ar išvykoje? Manau, tą reikės priminti ir ALBA krepšininkams, kurie atbėgo ant parketo palydėti švilpimu. Priešingoje aikštės pusėje aidėjo ovacijos „Žalgirio“ krepšininkams ir Šarui. „Mercedes-Benz“ arenoje turėtų būti mažiausiai 1000 sirgalių. Bus kur kas daugiau – čia tik skaičius, kuriam ruošėsi ALBA klubas. Aistruoliai plūdo į Berlyną lėktuvais, automobiliais ir mikroautobusais. Iš Lietuvos, Berlyno, kitų Vokietijos miestų ir net užsienio valstybių. Tai bus neeilinis Eurolygos išvykos vakaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius