-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 16

Permainos oro erdvėje: „Žalgiris“ į Eurolygos mūšius kils be privačių sparnų

Kauno „Žalgiris“ 2020-2021 m. sezoną neteks nuosavų sparnų. 15min žiniomis, Lietuvos čempionai į Eurolygos rungtynes nebeskraidys tik privačiais reisais. Nuo šiol žalgiriečiai privačiais sparnais pakils tik į nepatogiausius Europos taškus.

15min šaltinių teigimu, visą sezoną skraidyti į Eurolygos miestus privačiu lėktuvu kainuoja apie 700 tūkst. eurų. Reguliarūs skrydžiai klubui kainuotų maždaug puse milijono eurų mažiau.

Tiesa, „Žalgiris“ dar ketina užsakyti privatų lėktuvą į sunkiausiai pasiekiamus Eurolygos taškus arba įtempto dvigubos savaitės tvarkaraščio įkarštyje.

2020-2021 m. sezono tvarkaraštyje numatytos septynios dvigubos savaitės. Tiesa, dvejos rungtynės vyks Kaune, dar vieną savaitę abu mačai vyks Rusijoje – Maskvoje ir Sankt Peterburge, kitą Ispanijoje – Vitorijoje ir Valensijoje.

VIDEO: „urBONUSas“: M.Schillerio keistenybės, nauja realybė arenose ir „Ryto“ korekcijos

„Žalgiris“ įsėdo į „KlasJet“ įmonės privatų lėktuvą 2017 metais. Šarūnas Jasikevičius tada kalbėjo, kad toks įrankis į bendrą sąskaitą padeda įnešti maždaug 2-3 papildomas Eurolygos pergales.

Toks skaičiavimas buvo pagrįstas praktiškai. Žalgiriečiams nereikėjo taikytis prie ankstyvo reguliarių skrydžių grafiko, kelionių autobusu į ir iš Vilniaus oro uosto ar skrydžių su keliais persėdimais.

„Žalgiris“ galėjo laisvai priderinti skrydžius prie savo treniruočių režimo, o tolimiausi reisai buvo pasiekiami be persėdimų, tūpiant į arčiausiai arenos esančius oro uostus, patogiai ištiesus kojas, įsitaisius plačiose kėdėse ir kelionėse be pašalinio triukšmo treneriams atliekant namų darbus. Krepšininkams tai padėjo sumažinti kelionių nuovargį ir greičiau atsistatyti iki kitų rungtynių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Žalgirio“ komandos orlaivio pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Žalgirio“ komandos orlaivio pristatymas

Privačiu lėktuvu keliauja vos keli Eurolygos klubai. Kaip kelionės oro erdvėje komplikuoja komandų tvarkaraštį, ypač COVID-19 aplinkybėmis, Kaune akcentavo Atėnų „Panathinaikos“ treneris Georgios Vovoras.

„Keliaudami į Kauną turėjome du persėdimus. Su tiek daug žmonių nebuvo lengva, – ironiškai šyptelėjo G.Vovoras. – Bet tokia realybė. Mes bandome apsaugoti savo klubą, visus žaidėjus, trenerius ir personalą, bet nebus lengva.“

„Žalgiris“ naująjį Eurolygos sezoną pradeda spalio 1-ąją išvykos rungtynėmis su Pirėjo „Olympiakos“. Svečiuose žaliai balti žais trejas pirmąsias Eurolygos rungtynes, o namuose su Eurolygos marškinėliais pirmą kartą išbėgs ant parketo spalio 15-ąją, mūšyje su Stambulo „Anadolu Efes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius