-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 09

Peštynės dėl vietos atkrintamosiose: „Žalgirio“ tvarkaraštis – antras pagal sunkumą

Iki Eurolygos reguliaraus sezono pabaigos liko šešerios rungtynės, o dėl paskutinių trijų pirmojo aštuntuko vietų šiuo metu pešasi net devyni turnyro klubai. Šios mėsmalės viduryje atsidūręs Kauno „Žalgiris“ likimą laiko savose rankose, tačiau lemiama sezono atkarpa žaliai baltiems žada sudėtingą kelią, kuriame bus daug stiprių varžovų.
„Karštasis“ Šaras rungtynėse su Milano „Olimpia“
„Karštasis“ Šaras rungtynėse su Milano „Olimpia“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lenktynėse dėl atkrintamųjų varžybų dalyvaujantys Eurolygos klubai ilgą laiką taikėsi į dvi paskutines aštuoneto vietas, tačiau pastaruoju metu neatpažįstamai atrodanti Atėnų „Panathinaikos“ ekipa leidžia artimiausiems persekiotojams tikėtis šuolio ir į šeštąją poziciją.

Ricko Pitino treniruojama Graikijos milžinė per paskutinius septynis susitikimus iškovojo vos vieną pergalę, o praėjusį ketvirtadienį patirtas 31 taško Maskvos CSKA antausis – didžiausias Atėnų krepšininkams per visą Eurolygos istoriją.

Pozityvių ženklų „Panathinaikos“ klubui nežada ir likęs šešerių rungtynių tvarkaraštis, kuriame jų laukia vos du mačai namuose bei keturi mūšiai prieš pirmojo aštuoneto komandas.

Tai trečias pagal sunkumą tvarkaraštis tarp šiame maratone dalyvaujančių ekipų, nežymiai nusileidžiantis Kauno „Žalgiriui“ bei stipriai atsiliekantis nuo Vitorijos „Baskonia“ laukiančio egzamino.

Kaip skaičiuojamas tvarkaraščio sudėtingumas?

Sudedamas visų būsimų varžovų dabar turimas pergalių skaičius, o rungtynės išvykoje dauginamos iš koeficiento 1,5, taip įvertinant teorinį oponentų namų aikštelės pranašumą.

Gera žinia ta, jog aštuonete po truputį atsiveria dar viena pozicija, o blogoji žinia ta, kad šį sezoną „Žalgiris“ abu kartus nusileido šiai Graikijos ekipai, tad sezono finiše patekimas į bendrą ratuką su „Panathinaikos“ gali Lietuvos čempionams kainuoti labai skaudžiai.

Šiuo metu net devynios Eurolygos komandos savo sąskaitoje turi sukaupusios tarp 14 ir 11 pergalių, leidžiančių tęsti kovą dėl vietos ketvirtfinalyje. Šeštoje esančią „Panathinaikos“ nuo keturioliktoje pozicijoje žygiuojančios Belgrado „Crvena zvezda“ skiria vos trys pralaimėjimai.

Dar prieš mėnesį „Žalgirio“ padėtis atrodė labai sudėtinga, bet Šarūno Jasikevičiaus kariauna iškovojo tris pergales iš eilės prieš tiesioginius konkurentus – išvykoje patiesė Vitorijos „Baskonia“, namuose susitvarkė su Milano „Olimpia“ ir Maskvos srities „Chimki“.

Netikėtas smūgis Sankt Peterburge „Žalgirį“ išstūmė iš atkrintamųjų zonos į devintąją poziciją, o lemiamoje šešerių rungtynių atkarpoje atokvėpio nematyti. „Žalgirio“ tvarkaraštis – antras pagal sunkumą tarp dalyvaujančių šiose lenktynėse.

Kokie varžovai laukia žalgiriečių per lemiamą atkrintamųjų sprintą?

Šaro vyrukai seriją pradės dviem mačais Ispanijoje prieš „Barcelona“ (22-6) ir „Valencia“ (12-16) komandas, tuomet dar vienas žūtbūtinis mūšis namuose su Stambulo „Fenerbahče“ (13-15), išvyka į karštąjį Tel Avivą (19-9), po kurio reguliarųjį sezoną žaliai balti užbaigs dvikovomis „Žalgirio“ arenoje su Maskvos CSKA (19-9) ir Miuncheno „Bayern“ (8-20) ekipomis.

„Barcelona“, CSKA ir „Maccabi“ šiuo metu užima 3–5 vietas turnyre, Željko Obradovičiaus kariauna – 8-ąją, „Valencia“ – 10-ąją, o Bavarijos krepšininkus galima įvertinti kaip lengvesnį grobį – 17-oji pozicija.

Laimėti Barselonoje ir Tel Avive pavyksta tik išskirtiniais atvejais. „Barcelona“ šį sezoną „Palau Blaugrana“ arenoje per 13 mačų pralaimėjo 2 kartus, tuo metu „Maccabi“ savų sirgalių akivaizdoje per 14 rungtynių pralaimėjo vos vieną kartą.

Vieta Balansas Komanda Tvarkaraščio sunkumas Mačai namuose
6. 14-14 Atėnų „Panathinaikos“ 119 2-4
7. 13-15 Maskvos srities „Chimki“ 111,5 3-3
8. 13-15 Stambulo „Fenerbahče“ 111 3-3
9. 12-16 Kauno „Žalgiris“ 119,5 3-3
10. 12-16 „Valencia“ 112,5 3-3
11. 12-16 Pirėjo „Olympiakos“ 112 3-3
12. 12-16 Milano „Olimpia“ 87,5 3-3
13. 12-16 Vitorija „Baskonia“ 135,5 3-3
14. 11-17 Belgrado „Crvena zvezda“ 101 2-4

Skaičiuojama, jog vietą atkrintamosiose garantuoja 50 proc. pergalių, šiuo atveju tai būtų 17. Tiesa, šį sezoną turnyre nėra išsiskiriančių autsaiderių, o 7 ir 8 vietoje esančios „Chimki“ ir „Fenerbahče“ yra iškovojusias po 13 pergalių ir patyrusios po 15 pralaimėjimų.

Vadinasi, per lemiamas šešerias rungtynes „Žalgirio“ žvilgsnis turėtų krypti bent į keturias pergales.

Teoriškai lengviausi varžovai laukia profesoriumi vadinamo Ettore Messinos. Milano „Olimpia“ sezoną užbaigs vos vienu maču prieš „Top 8“ ekipas, kuomet paskutiniame ture madų sostinėje lankysis CSKA.

Sunkiausią tvarkaraštį gavo Duško Ivanovičiaus kompanija, per šešerias rungtynes žaisianti su keturiomis pirmojo aštuoneto ekipomis, o likę du mačai bus prieš kovoje dėl atkrintamųjų vis dar tęsiančias „Olimpia“ bei „Valencia“.

Sezoną 180 laipsnių kampu apvertęs „Žalgiris“ per pastarąsias 13 rungtynių laimėjo net 9 kartus ir iš paskutinės turnyro vietos šoktelėjo į atkrintamųjų mėsmalę.

Geresnį rezultatą per šį 13 dvikovų ruožą demonstravo tik pirmieji trys Eurolygos klubai – Stambulo „Anadolu Efes“ (12-1), Madrido „Real“ (10-3) ir „Barcelona“ (10-3), o CSKA krepšininkai užfiksavo tokį patį 9 pergalių ir 4 pralaimėjimų rezultatą.

Galingas žaidimas įpučia „Žalgirio“ sirgaliams vilties, bet laukianti užduotis – ne iš lengviausių, tačiau gerokai pozityvesnė, jei lygintume su praėjusių metų scenarijumi, kai žaliai baltiems reikėjo ne tik laimėti viską, bet ir tikėtis palankių rezultatų kitose arenose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius