-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 06

Pirmąjį mačą Eurolygoje prisiminęs P.Laso: „Dirbti Madride – ypatingas iššūkis“

2011-ųjų vasarą Pablo Laso buvo patyrusi ir žinoma Europos krepšinio figūra. Kaip žaidėjas jis turėjo ilgą ir sėkmingą karjerą, įžaidėjo pozicijoje rungtyniavęs baskas daugiausiai laiko praleido gimtojo miesto Vitorijos „Baskonia“ ekipoje. Prieš baigdamas karjerą jis po migravo per kelis Ispanijos klubus, tarp kurių buvo ir Madrido „Real“.
Pablo Laso
Pablo Laso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trenerio karjerą P.Laso pradėjo 2003-aisiais pradėjo Kasteljon de la Plana ekipoje, tuomet Europos taurėje žaidusi „Valencia“ bei ketveri metai San Sebastiano „Gipuzkoa“.

Prieš 2011–2012 metų sezoną P.Laso sulaukė galimybės perimti vieno didžiausių Europos klubų vairą – su Emanuele Molino išsiskyręs Madrido „Real“ ieškojo naujo trenerio.

Karališkasis klubas jau buvo stipri komanda, savo sudėtyje turėjusi Sergio Llullą, Sergio Rodriguezą, Nikolą Mirotičių, Felipę Reyesą ir Antę Tomičių. „Real“ buvo tik pasiekusi Eurolygos finalo ketvertą, o pusfinalyje nusileido Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkams, tad P.Laso žinojo, kad klubo lūkesčiai yra dideli. Naujai paskirtas specialistas sustiprino komandą įsigijęs tokius aukšto kalibro žaidėjus kaip Jaycee Carrollas bei Rudy Fernandezas.

Pasitikdamas pirmąjį sezoną Madride P.Laso jautėsi užtikrintas dėl komandos kokybės ir potencialo, bet jis suprato, koks didelis laukia iššūkis.

„Treneriu dirbau daugybę metų, turėjau patirties tarptautiniame turnyre su „Valencia“, bet tai Madride situacija buvo kitokia, nes iškeltas tikslas buvo laimėti Eurolygą, – sakė P.Laso. – Pamenu, kad kai tapau treneriu, iškart supratau, kad turime būti pasiruošę kautis prieš geriausias komandas Europoje.“

Debiutinės P.Laso rungtynės Eurolygoje prie „Real“ vairo buvo Belgijoje, kuomet Šarlerua mieste 2011-ųjų spalio 20-ąją susitiko su vietos „Spirou“.

VIDEO: Best Moments: Belgacom Spirou-Real Madrid

„Pirmąsias rungtynes žaidėme Šarlerua, – prisiminė „Real“ strategas. – Turnyro formatas tuomet buvo kitoks, turėjome patekti į kitą etapą. „Spirou“ nebuvo didžiausias vardas turnyre, žinojome, kad labai svarbu sezoną pradėti gera banga bei iškart pristatyti save kaip stiprią komandą Eurolygoje.“

Nepaisant pirmojo Eurolygos mačo jaudulio, 25-erių metų P.Laso patirtis būnant krepšininku bei treneriu jam leido startuoti sėkmingai. Tai jam leido tikėti žaidėjais bei būti psichologiškai pasiruošusiam būsimam susitikimui Belgijoje.

„Žinoma, kad spaudimo kažkiek buvo, nes treniruoti Eurolygos komandą pirmą kartą karjeroje yra ypatingas dalykas. Žinojimas, kad žaisime prieš stipriausias komandas Europoje. Pirmasis kartas Šarlerua buvo ypatingas“, – prisimindamas debiutą sakė P.Laso.

„Aš žinojau, kad mes esame pasiruošę, – apie pirmąsias rungtynes Eurolygoje sakė dabar jau ilgametis Madrido specialistas. – Kaip treneris tu stengiesi žiūrėti į priekį ir suprasti, kad grupės etapas trunka 10 rungtynių. Debiutuodamas nebuvau ypač nervingas, daugiau nerimavau dėl to, kaip mums seksis viso sezono eigoje. Žinojau, kad laukia tai sudėtingas turnyras, bet tuo pačiu, žinojau, kad mes esame pasiruošę.“

„Real“ iškart parodė savo jėgą dvikovoje su „Spirou“ pelnydamas po 22 taškus kiekviename kėlinyje. Karališkasis klubas iškovojo įtikinamą pergalę 100:76.

„Žaidėme labai susikaupę, – prisiminė P.Laso. – Atlikome puikų darbą bei iškovojome įtikinamą pergalę. Pamenu, kad Rudy ir Carrollas žaidė gerai, tai buvo labai svarbu, nes tai buvo debiutinis jų mačas. Pamenu, kad ir F.Reyesas žaidė gerai.“

F.Reyesas su R.Fernandezu buvo rezultatyviausi P.Laso kariaunos žaidėjai, pelnę po 19 taškų. J.Carrollas pridėjo 14 taškų, pataikęs 3 tolimus metimus iš 5. Tai buvo ženklas. P.Laso treniruojama ekipa 100 taškų ribą Eurolygoje pasiekė 100 kartų, o šis skaičius dar gali išaugti.

P.Laso era Madride vis dar tebevyksta. Per aštuonerius metus „Real“ ekipoje jis iškovojo du Eurolygos titulus, dukart tapo geriausiu turnyro strategu, o aukštus tikslus Ispanijos sostinės komanda kelia ir šiam sezonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius