-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 24

Po fantastinės pergalės žalgiriečiai laimingi – viskas kitaip, kai kamuolys krenta

Geriausias Eurolygos rungtynes šį sezoną sužaidę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai namie 104:80 perskrido per Berlyno ALBA penktadienio vakarą. Eurolygoje septintąją pergalę per 21 mačą pasiekę žalgiriečiai neslėpė pasitenkinimo, bet net ir ir iškart po mačo žvalgėsi toliau į priekį.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgiris“ iš paskutinės 18-osios vietos šoktelėjo į 15-ąją, už savęs pastūmęs Berlyno komandą, kuriai buvo pralaimėjęs prieš pora mėnesių.

Dabar viskas apsivertė aukštyn kojomis.

„Tiesą sakant, pataikėme. To mums trūko sezono pradžioje Eurolygoje. Mes vis žaisdavome gerai gynyboje, bet vis nepataikydavome. Pirmajame rate pataikėme Berlyne 2 iš 23 tritaškių, bet pralaimėjome tik 7 taškais rungtynes, – kalbėdamas „3 sport“ kanalui 62:69 pralaimėtą mačą Berlyne prisiminė Nigelas Hayesas, penktadienį pelnęs 12 taškų ir atkovojęs 7 kamuolius. – Kaip knyga būna dviejų dalių, tai ir čia kita dalis istorijos – mes pataikome.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nigelas Hayes'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nigelas Hayes'as

Buvo smagu. Kaip Šaras mums sakė po pastarųjų rungtynių – kai padarome dalykus teisingai, kai viskas klostosi gerai, ateina ir pergalė, ir malonumas.

Smagu, kai visi sužaidžia gerai, kamuolys krenta į krepšį, publika užsikuria. Norime laimėti daugiau dėl sirgalių, nes jie mus palaiko ir tada, kai turime baisias pralaimėjimų atkarpas, ir įrodo, kad yra geriausi aistruoliai.“

Rezultatyviausiai Kauno komandos gretose žaidęs, 17 taškų pelnęs KC Riversas akcentavo gerą energiją.

„Energija buvo labai gera, padarėme daug nuostabių dalykų, visi įnešė savo indėlį, mes išvengėme klaidų ir ilgai pildėme gerai visas žaidimo detales, o tai ir atnešė pergalę, – sakė 5 iš 7 tritaškių pataikęs amerikietis. – Labai smagu, kai laimime taip, jauni vyrukai gauna daugiau pažaisti Eurolygoje. Tai puiku komandai ir tikėkimės, kad dar bus tokių rungtynių, nors Eurolyga yra sunkus turnyras."

VIDEO: Fantastiškai metęs KC Riversas sulaukė replikų dėl batų

Ir Šarūnas Jasikevičius pagaliau buvo patenkintas savo vyrais.

"Kartais mes atrodėme nuostabiai. Mums pasisekė, kad ALBA prametė kelis laisvus metimus mačo pradžioje, bet negalime neįvertinti mūsų vaikinų. Jie gerai pasirengė rungtynėms, žinojome, kad rizikuosime, bet pataikėme, o kai pataikome, krepšinis atrodo kitaip. Visiškai kitaip", – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Jis pripažino, jog neprisimena tokių rungtynių, kai ketvirtajame kėlinyje jau galėjo ramiai sėdėti ant suolo – skirtumas buvo toks didelis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Tikiuosi, kad patirsime daugiau tokių vakarų, bet šiame sunkiausiame krepšinio turnyre pasaulyje tai nenutinka labai dažnai“, – nusijuokė Šaras.

Jis mano, šios rungtynės bus tokios, nuo kurių galima spirtis tolesniam šuoliui per Eurolygą.

„Mes supratome, kad esame geresni nei buvome. Pradėjome pataikyti, bet turime prisiminti, kad vos tik prarandame susitelkimą, varžovai gali spurtuoti 5:0 ar 7:0 ir pabėgti, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Vis dar mokomės, bet jau geriau tos pamokos ateina kartu su pergalėmis, o ne pralaimėjimais.“

VIDEO: Geros nuotaikos Šaro komentarai po įspūdingos pergalės prieš Alba

Kauno komanda šiame mače ne tik sužaidė kone tobulai gynyboje, bet ir pati pataikė 14 tritaškių (iš 27), o kovą dėl kamuolių laimėjo 42:27.

Š.Jasikevičius jau po dviejų kėlinių buvo patenkintas, bet kartu ir atsargus, nors pirmąją dalį jo vyrai laimėjo įmetę dukart daugiau taškų už varžovus (54:27).

„27 taškais pirmauti yra šaunu, bet turime būti kantrūs, nes jie moka surengti spurtus ir prametė daug patogių metimų“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

ALBA treneris Aito Garcia Renesesas pabrėžė, kad „Žalgiris“ pranoko jo vyrus energija nuo pat pradžių.

„Viskas blogai – ir gynyba, ir puolimas. Pakanka pažiūrėti į švieslentę“, – buvo nusivylęs ir vienas Berlyno komandos lyderių Rokas Giedraitis, šįkart pelnęs 12 taškų.

VIDEO: Kaune skrajojęs R.Jokubaitis labai laukė šių taškų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius