Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 11

Po nesėkmės „Žalgiriui“ – rusų įtūžis ir apmaudas: „Su pilna sudėtimi tokių pralaimėjimų nebūtų“

Maskvos srities „Chimki“ beveik visos dvikovos prieš Kauno „Žalgirį“ metu duso nuo ypatingai susitraukusios rotacijos, tačiau net ir tai neatbaidė Rimo Kurtinaičio karių nuo kovos kiekviename aikštės centimetre. Galiausiai Mytiščių arenos šeimininkai kapituliavo 70:84, bet šalies krepšinio spauda po mačo akcentavo ne pagirtiną kovą, o absurdiškai trumpą atsarginių suolelį.

Priminsime, kad „Chimki“ vairininkas Rimas Kurtinaitis šiai dvikovai registruoti galėjo viso labo 8 krepšininkus, tačiau aikštėje pasirodė tik 7, o vienam iš jų – 20-mečiui Vladislavui Odinokovui – tai apskritai buvo Eurolygos krikštas.

Dar praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad COVID-19 infekcija nustatyta Janiui Timmai, Jordanui Mickey ir Jevgenijui Voronovui, o penktadienio rytą „Chimki“ pranešė apie dar du infekuotus žaidėjus – Maksimą Baraškovą ir Gregą Monroe, kurio pakartotinis testas pasirodė neigiamas.

Lyg minėtųjų galvos skausmų Rimui Kurtinaičiui būtų negana, dėl traumų Rusijos ekipai padėti negali pagrindinė klubo žvaigždė Aleksejus Švedas, taip pat Stefanas Jovičius, o neseniai komandą papildęs amerikietis Errickas McCollumas vis dar yra karantine.

„Twitter“ nuotr./Sergejus Elevičius
„Twitter“ nuotr./Sergejus Elevičius

Buvęs „Chimki“ treneris Sergejus Elevičius „Match TV“ kanale liejo įtūžį dėl susidariusios nepalankios situacijos rusų klubui ir svarstė, kas klubo laukia netolimoje ateityje.

„Žinoma, kad tik problemos su žaidėjais yra vienintelės tokio sužlugimo rungtynėse priežastys. Kaip įmanoma žaisti, kai rotacijoje turi tik septynis žaidėjus? Tai tiesiog neįmanoma! O dar Eurolygos lygiu – tai visiškas absurdas!

Neįsivaizduoju, kaip jie rungtyniaus kitą savaitę. Viskas per daug komplikuota. Nėra kuo pakeisti žaidėjų. Visi vyrukai rungtynėse žaidė beveik be keitimų. Įprastai prieš rungtynes turime paruošti žaidybinį planą, tačiau su kuo jį paruošti dabar? Tam net nėra įrankių. Visur tik skylės!“, – buvo liejamas apmaudas.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Artūras Milaknis prieš Sergejų Karasiovą
Getty images / Euroleague.net nuotr./Artūras Milaknis prieš Sergejų Karasiovą

S.Elevičius pabrėžė, kad pergalę į savo kišenę įsidėjęs „Žalgiris“ iš susidariusios situacijos išspaudė maksimumą, tačiau pripažino, kad su pilna sudėtimi „Chimki“ Eurolygoje būtų startavusi visai kitaip.

„Pirmajame kėlinyje žaidėme gerai, tačiau visų rungtynių metu tiesiog pritrūkome vyrukų. „Žalgiris“ viską atliko teisingai – antrajame ir trečiajame kėliniuose, kuomet įvyko rungtynių lūžis, pasirinkę efektyvią taktiką jie spaudė mus prie sienos.

Jei būtume turėję visus krepšininkus, tokių pralaimėjimų nebūtų. Kauniečiai rungtyniavo su pilna sudėtimi ir tuo pasinaudojo. Kol kas negalime vertinti bendro ekipos paveikslo.“

VIDEO: Pergalė Rimo Kurtinaičio teritorijoje: gražiausi „Žalgirio“ momentai

Artėjanti savaitė Eurolygoje - dviguba, o pirmosios pergalės Pamaskvės ekipa galimai teks laukti ir dar ilgiau. „Chimki“ keletą dienų viešės Ispanijoje, kur susigrums su Madrido „Real“ ir Vitorijos „Baskonia“.

„Žalgirio“ antradienį laukia mūšis Belgrade su „Crvena Zvezda“, o ketvirtadienį namuose kauniečiai priims Stambulo „Anadolu Efes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius