-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 01 /23:32

Po paskutinių sekundžių pergalės – švytintis R.Jokubaitis ir pirmas toks kartas karjeroje

19-metis „Žalgirio“ didvyris švytėjo po fantastiško Eurolygos sezono atidarymo. Pergalingus taškus baudų metimais įridenęs Rokas Jokubaitis tapo rungtynių herojumi Pirėjuje, kur žalgiriečiai 68:67 išlindę iš pasalos patiesė „Olympiakos“.

Rokas Jokubaitis švytėjo po pergalės. Per 16 minučių jis pelnė 12 taškų (3 perd., 15 naud.) ir pasiekė asmeninį Eurolygos rezultatyvumo rekordą.

Jaunasis žalgirietis lemiamomis akimirkomis drąsiai ėmėsi iniciatyvos ir atnešė „Žalgiriui“ sunkią pergalę. Martinas Schilleris nepabijojo tokiu atsakingu metu laikyti savo jaunąjį auklėtinį aikštėje.

Lemiamas baudas Rokas įmetė po krepšiu po netaiklaus Mariaus Grigonio metimo išprovokavęs Vassilio Spanoulio – 19 metų vyresnio priešininko, pražangą.

VIDEO: Roko Jokubaičio žvaigždės valanda: lemiami 19-mečio metimai, atnešę „Žalgirio“ pergalę

„Treneris akcentavo, kad turime susitelkti po pertraukos. Trečiame ketvirtyje atsilikome dviženkliu skirtumu, bet į ketvirtą kėlinį atėjome su dviguba energija. Mūsų suolas, visi visi, mus nuolat palaikė. Nuostabus jausmas. Tas sugrįžimas atnešė fantastiškų emocijų, – džiūgavo R.Jokubaitis. – Rungtynės tikrai nebuvo gražiausios akiai ir žiūrėsime, kas buvo blogai. Dar nespėjau suvokti, kas čia įvyko. Bet svarbiausia sezoną pradėti pergale.“

VIDEO: R.Jokubaitis: „Net akyse buvo aptemę“

R.Jokubaitis „Žalgiris TV“ pasakojo, kad pirmą kartą karjeroje pataikė tokios svarbos baudas: „Komandos vadovui sakiau, kad man dar nėra buvę tokios situacijos, jog mano dvi baudos lemtų pergalę. Ir dar pirmose Eurolygos sezono rungtynėse... Tai buvo geras psichologinis išbandymas, bet nuo suolo jaučiau palaikymą. Visi sakė, kad aš galiu – ranka nesudrebėjo ir įmečiau.“

Jaunasis įžaidėjas „Žalgiris TV“ kaip raktą į pergalę išskyrė gerą žalgiriečių gynybą: „Gerai atrodėme gynyboje. 67 praleisti taškai yra tikrai solidžiai, palyginus su rungtynėmis sekmadienį LKL. Gerai, kad nepasimetėme prie minus vienuolikos. Puolime neatrodėme solidžiai, bet šį kartą gynyba nugalėjo rungtynes.“

VIDEO: „Žalgirio“ grožybės: skrydžiai, blokai ir drąsūs R.Jokubaičio yriai pergalės link

„Mes atsilikome 10 taškų, bet nuolat kalbėjome, kad turime kautis. Galiausiai laimėjome. Kiekviena pergalė suteikia pasitikėjimo, bet tai tik viena pergalė. Turime dar smarkiai patobulėti. Tačiau aš labai laimingas, kad pabaigoje išplėšėme tą pergalę“, – sakė mačo žaidėju išrinktas Marius Grigonis, kurio sąskaitoje buvo 15 taškų, 6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 17 naudingumo balų.

„Manau, svarbiausia buvo tai, kad išlaikėme varžovus vos su 9 taškais ketvirtajame kėlinyje. Turime analizuoti savo žaidimą ir atsispirti nuo šio mačo. Bet šiaip aš labai laimingas dėl šios pergalės“, – pergalę reziumavo Martinas Schilleris.

Ketvirtąjį kėlinį „Žalgiris“ laimėjo 21:9. įdomu, kad žalgiriečiai lemiamą rungtynių atkarpą pradėjo atsilikdami 47:58.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius