-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 05

Po skausmingo kirčio Maskvoje Šaras gyrė savo karius

Šarūnas Jasikevičius jau 4 valandas ir 5 minutes Eurolygoje nepatyrė pergalės džiaugsmo. Kauno „Žalgirio“ treneris paliko Maskvą į kišenę gavęs įsidėti bilietą namo su ilgiausia pralaimėjimų serija karjeroje. „Žalgiris“ po paskutinio pratęsimo metimo krito prieš Eurolygos čempionus 82:85. Bet po šešto pralaimėjimo iš eilės Šaras jau įžvelgė ir nemažai gerų dalykų.

Jeigu Eurolygos treneriai turėtų žingsniamačius, Šarūnas Jasikevičius turėtų būti skelbiamas daugiausiai žingsnių turnyre suskaičiavusiu strategu.

Pirmosiomis rungtynių minutėmis jis lakstė paskui visą „Žalgirio“ komandą, kuri žaibišku tempu bandė pramušti ledus užšalusiame žaliai baltų puolime.

Vėliau jis jau lakstė gainiodamas klystančius savo auklėtinius, mosikuodamas bizūnu palei šoninę liniją, kai antrajame kėlinyje žalgiriečiai paleido dviženklę persvarą ir galbūt lūžio momentą.

Po to Šarūnas Jasikevičius sprintavo priešais atsarginių suolą pagautas entuziazmo dėl gero saviškių žaidimo, bandydamas juos nukreipti į teisingas pozicijas.

Vieną akimirką Šaras staugė ant Jocko Landale'o pykdamas dėl neprotingos pražangos metimo metu. Bet po akimirkos jis ragino komandą plojimais.

Man buvo svarbiausia, kad žaidėjai eitų ne pasižiūrėti, kas čia bus, o varžytis su tiesioginiu varžovu, kaip komanda. Ėjo laimėti ir man tai buvo maloniausia.

Šarūnas Jasikevičius išgyvena visą emocijų paletę stebėdamas slogų „Žalgirio“ žaidimą. Bet ilgai kentėjęs „Žalgirio“ specialistas po 45 minučių kovos dar neišgyveno to jau primiršto jausmo.

Vis dėlto po per ilgai užsitęsusio trilerio, kuris užtruko beveik pustrečios valandos, Šaras nurijo karčią piliulę su taikliu Mike'o Jameso metimu.

Bet tas vaizdas, kurį jis išvydo „Megasport“ arenoje prieš Eurolygos čempionus, paliko neblogą skonį.

Kalbėkite, ką norite – aš netikiu sėkme.

„Tie pralaimėjimai ir pergalės ne visada atspindi. Bet, manau, tikrai galime džiaugtis šios dienos rungtynėmis.

Daug dalykų padarėme gerai. Labai skausminga pralaimėti tokiu stiliumi paskutiniu metimu. Kovojome prieš labai gerą komandą iki pat galo. Turėjome savo šansų, neišnaudojome.

Mano manymu, kažkiek blogai sužaidėme antrą kėlinį, kai CSKA buvo labiausiai pažeidžiami. Padarėme aibę taktinių klaidų, kur truputį pataikius buvo galima nueiti gerokai virš 10 taškų. Tada kontroliavome rungtynes. Bet, kaip visada, nieko nepataikėme, davėme daug taškų už dyką. Kai kuriose detalėse vėl palikome daug taškų.

Antra pusė buvo graži. Ir mes, ir CSKA pataikė sunkių metimų. Prasileidome žymiai mažiau kvailų dalykų, bet reikia juos mažinti, jeigu norime kovoti su geriausiomis komandomis.

Bet šiaip, manau, aš patenkintas žaidėjais. Man svarbiausia, kad po tiek pralaimėjimų jie čia atvažiavo laimėti. Tai tikrai matėsi ir man tai buvo svarbiausia.

Jie neatvažiavo pasižiūrėti, kaip čia bus, ir gal užsikabinti. Jie atvažiavo kovoti tikėdami, kad galime laimėti. Tai svarbiausia. Einame toliau“, – po pralaimėjimo kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

– Ar buvo įmanoma kitaip dengtis prieš paskutinį Mike'o Jameso metimą?

– Ne, nežinau. Tas paskutinis metimas man absoliučiai neįdomus. Prieš tai dar buvo 45 minutės, kai turėjome išspręsti reikalus. Statėme vieną geriausių savo gynėjų, aukštesnį. Žinojome, kad mes. Įmetė – sveikinu.

– Kokie buvo didžiausi „Žalgirio“ žaidimo postūmiai lyginant su ankstesnėmis rungtynėmis?

– Pataikėme. Antroje pusėje ypač.

Mūsų žaidimas nėra blogas. Pirmoje pusėje – kiek laisvų metimų. 0/8 – kiek laisvų metimų...

Ir mes padarėme aibę taktinių klaidų, kur jie mums įmetė, ir dar nepataikėme. Pirmoje pusėje, man atrodo, galėjome dar labiau pažeisti komandą, kuri šiuo metu galbūt nėra geriausios savo formos. Iš pradžių jie atrodė nervingi.

Bet po tų pralaimėjimų... Man buvo svarbiausia, kad žaidėjai eitų ne pasižiūrėti, kas čia bus, o varžytis su tiesioginiu varžovu, kaip komanda. Ėjo laimėti ir man tai buvo maloniausia.

– Labai agresyviai atakavote varžovus pirmosiomis rungtynių minutėmis. Namų darbai, žaidimo plano dalis ar puolimo korekcijos?

– Nesinori daužyti galvos į sieną. Jeigu nekrenta tritaškiai, bandai rasti kitokių sprendimų – greitas puolimas, daugiau centravimo. Bandai priimti kažkokius sprendimus, kad neužliptum ant to paties grėblio.

Krepšinis susideda iš kamuolio judėjimo. Gerai jis judėjo pirmoje pusėje. 0/8 yra tikrai skausminga. Bet be to 0/8, ko negalime kontroliuoti, pridarėme labai daug taktinių klaidų. CSKA atsigavo ir t.t.

– Nemažai kalbame apie tą pataikymą. Kai varžovai laimi tokiu metimu, galima kalbėti apie sėkmės trūkumą?

– Kalbėkite, ką norite – aš netikiu sėkme.

– Starto penkete mačą pradėjo LeDay ir Landale'as. Ar likote patenkintas?

– Gerai buvo. Paulius kažkiek jaučia kojos traumą, Gebenas gerai įėjo į rungtynes. Idėja buvo – susirasti, kur galime atakuoti, bandėme atakuoti kai kuriuos žaidėjus. Dar bandėme užpulti greičiau. Vyrai gerai treniravosi. O Jockas ir Zachas yra greičiausi mūsų aukštaūgiai – tokia ir idėja buvo.

– Kiek Walkupo taškai ir taiklūs tritaškiai šį kartą buvo svarbūs komandai?

– Jis žaidžia solidžiai. Jis gali žaisti blogiau, geriau, bet jis viską supranta. Labai mažai taktinių klaidų. Walkupas viską išpildo ir jūs jau tą žinote.

Komanda su juo funkcionuoja neblogai. Dar jei jis pataiko tris tritaškius... Tas jo metimas man gražėja. Jis tikrai tobulėja, daug su tuo dirba. Tegul tik meta.

– Ar toks Gebeno pasirodymas yra paraiška ateičiai, ar tiesiog žaidimo plano dalis?

– Nežinau... Paraiškų man nėra.

Ateina kitos rungtynės ir joms ruošiesi. Analizuoji, ką darai gerai, ką blogai. Kitos rungtynės prasideda nuo nulio.

Bet mes juo tikime, tikrai.

– Kaip paaiškinti faktą, kad su favoritais „Žalgiris“ žaidžia geriau?

– Nežinau... Nemanau, kad čia kažkokie dalykai. Gal taip sukrenta.

Man net neįdomu aiškintis. Ateina rungtynės ir mes joms ruošiamės. Kai kurių dalykų negalime kontroliuoti – varžovo žaidimo, savo pataikymo. Kol mes susikuriame tuos metimus, turime tikėti ta sistema ir nieko joje nekeisime.

Tas pats buvo pernai. Pernai komentarai buvo tokie pat. Viskas labai paprasta. Jei žaidėjai pataiko, tai „Žalgiris“ disciplinuota komanda, jei ne – treneris duoda per daug disciplinos.

Kaip sakoma, tokių situacijų nepakeisime.

– Tai ilgiausia pralaimėjimų serija jūsų eroje. Ar kai komanda taip pralaimi, kažkiek keičiasi bendravimas?

– Toks pat. Treneris kasdien reikalauja to paties. Jie mane mato tokį pat per rungtynes, treniruotes, video ir t.t. Niekas nesikeičia ir negali keistis.

Gali būti tik detalės, kurias keiti, bet visumoje viskas yra tas pats. Ir bus tas pats.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius