Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 28

Po sunkios pergalės – dvejopas jausmas ir „Žalgirio“ rekordininko padėka sirgaliams

„Žaliai baltas maras jau čia“, – skelbė plakatas „Žalgirio“ arenos balkone. Gal ne maras, o puolimo viesulas įsisuko „Žalgirio“ arenoje, pasigavęs abi Eurolygos komandas. Bet tas gan pasiutęs velniškas krepšinis į priekį išmetė žalgiriečius, kurie po pratęsimo šventė pergalę prieš Milano „Olimpia“ 105:97.

Marius Grigonis paskutinę pratęsimo minutę meldė pergalės ir Dievas išklausė jo prašymus.

Sykį ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiai jau buvo paleidę solidžią persvarą, bet per papildomą 5 minučių atkarpą varžovams nebedovanojo.

Net penki „Žalgirio“ žaidėjai pelnė 14 ir daugiau taškų bei apsaugojo namų tvirtovę.

„Tai nebuvo tikrasis mūsų veidas. Mes ne kasdien renkame po 100 taškų. Nežaidėme gerai, bet svarbiausia pergalė. Milaną turėtume stabdyti žymiai geriau. Galime mėgautis pergale, bet tai nebuvo mūsų veidas“, – po pergalės sakė geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas Edgaras Ulanovas, per 34 minutes surinkęs 16 taškų, atkovojęs 6 kamuolius ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus.

„Žalgiris“ pasiekė dvigubą pergalę – ir nugalėjo Milano klubą, ir pranoko „Olimpia“ krepšininkus didesniu skirtumu, nei pralaimėjo jiems pirmajame rate (81:85). Tai gali būti reikšminga Eurolygos atkrintamųjų varžybų lenktynėse.

„Šiuo sezono metu svarbiausia pergalė. Puolime turėjome neblogą mačą, surinkome daug taškų, bet turime žaisti žymiai geriau, jeigu norime laimėti kitas svarbiausias rungtynes“, – sakė Šarūnas Jasikevičius.

„Žalgirio“ arenoje šį sezoną tiek taškų nebuvo įmetusi jokia svečių komanda. Milano ekipa pataikė net 15 tritaškių, dvitaškius metė 59, tritaškius – 45 proc. taiklumu.

„Milanas yra labai talentinga komanda. Jie gerai judina kamuolį. Kitame mače turime pasitempti gynyboje“, – tikino E.Ulanovas.

Būtent prasta „Žalgirio“ gynyba prisileido rungtynes iki pratęsimo. Tačiau tada „Žalgiris“ atrado lyderius.

„Radome Nigelą, kuris turėjo pranašumą, svarbų tritaškį pataikė Lukas. Tokiais momentais tai niekeno rungtynės, todėl džiaugiuosi, kad laimėjome“, – teigė Š.Jasikevičius.

Nigelas Hayesas pelnė 21 tašką, pataikė 3 tritaškius iš 3, surinko 25 naudingumo balus ir sužaidė geriausią sezono mačą.

„Tiesiog daugiau metimo treniruočių. Dariau naują pratimą. Mačiau vieną vyruką, kuris mėtė į krepšį sėdėdamas ant dėžės. Patobulinau savo metimą ir turėsiu parašyti jam padėkos žinutę, – apie savo puolimo rezultatus kalbėjo N.Hayesas. – Šį kartą negalėjome paleisti rungtynių kaip Milane. Tada buvome jauna komanda. Labai gerai puolėme, nors gynyboje nebuvome tokie, kaip norėtume. Tačiau kovėmės ir išplėšėme pergalę.“

Amerikietis dėkojo 9,4 tūkst. sirgalių, kurie nepaisant Vyriausybės rekomendacijų susirinko į „Žalgirio“ areną palaikyti savo komandos.

„Turime geriausius sirgalius visoje Europoje ir buvo smagu čia grįžti. Jie mus čia palaikė ir tada, kai mums buvo sunku, todėl gera jiems suteikti pergalės džiaugsmą“, – reziumavo legionierius.

VIDEO: „Žalgirio“ sirgaliams virusas nebaisus: į areną plūsta žmonės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius