Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31

Prancūzijos spaudai gaila slystančių vilčių: ASVEL pražudė Luko Lekavičiaus strėlė

„Fatališkas finišas“, – Prancūzijos čempionams nelaimingą rungtynių pabaigą skelbė „L'Equipe“ laikraščio antraštė. „Juoda serija nesibaigia – ASVEL įveiktas Kauno „Žalgirio“, – pabrėžė „Le Figaro“. Po ketvirtadienio Eurolygos rungtynių Vilerbane, kur Kauno „Žalgiris“ 79:74 palaužė ASVEL, Prancūzijos leidiniai sutartinai priminė, kad ASVEL tai buvo šeštasis pralaimėjimas iš eilės Eurolygoje, kuris „beveik sugriovė viltis dėl atkrintamųjų varžybų“.

Naujiena apie žalgiriečių pergalė neaplenkė futbolo naujienų, bet Prancūzijos krepšinio apžvalgininkai meistriškais potepiais nutapė ketvirtadienio rungtynių vaizdą savo skaitytojams.

„L'Equipe“ vertinimu, ASVEL surado gražių žaidimo elementų.

Pirmiausia, kova, gynyba. Prancūzijos čempionato lyderiams trūko poros traumuotų žaidėjų Charleso Kahudi ir Amine'o Noua, o bene žinomiausi Prancūzijos rinktinės žaidėjai Antoine'as Diot ir Edwinas Jacksonas vėl buvo menkai naudingi (per abu – 8 žaidimo minutės ir bendras minusinis naudingumo balas (-5).

Bet po to, kai „Žalgiris“ buvo įgijęs 11 taškų pranašumą (51:40), Zvezdano Mitrovičiaus komanda rado energijos sugrįžti į rungtynes.

„Jau praradę dėl čiurnos Charlesą Kahudi, Vilerbano klubas neteko ir … savo trenerio Zvezdano Mitrovičiaus, pašalinto dėl pykčių paskutinio rungtynių ketvirčio viduryje“, – aprašė „Le Figaro“.

VIDEO: „Karštom pėdom“: dar vienas L.Lekavičiaus šou ir antra „Žalgirio“ pergalė iš eilės

„L'Equipe“ pažymėjo, kaip likus žaisti 47 sek. po vienos nepataikytos Tonye Jekiri baudos, atkovoto kamuolio ir iškart sekusio Jordano Tayloro tritaškio, įsiveržė į priekį vienu tašku.

„Bingo – 74:73“, – trumpą džiaugsmą priminė „L'Equipe“, pagyręs Vilerbano komandą, kad net ir po trenerio Z.Mitrovičiaus antros techninės pražangos, reiškusios diskvalifikaciją likusiai mačo daliai, šeimininkai rado būtų kautis.

„Tačiau tada Šarūnas Jasikevičius nubraižė mirtiną derinį, kuris buvo puikiai išpildytas ir baigėsi Luko Lekavičiaus tritaškiu“, – lemtingą ataką, po kurios „Žalgiris“ vėl įgijo persvarą (76:74) aprašė Prancūzijos sporto portalas, skyrelį pavadinęs „Lekavičiaus strėlė.“

VIDEO: Mačo didvyriu tapęs L.Lekavičius šypsosi: karjeros metimas

„Nuostabus tritaškis“, – pripažino ir rungtynių eigą detaliai aprašęs „Le Progres“.

Nuo L.Lekavičiaus atakų Vilerbano komanda kentėjo visų rungtynių metu.

„Jis visą vakarą kėlė galvos skausmą Vilerbane, tolimais metimais ir „floateriais“ atakavęs preciziškai taikliai (9/14 dvitaškių ir tritaškių, 21 taškas), – L.Lekavičiaus žaidimą aukštino „L'Equipe“. – Tuo tarpu australas Jockas Landale'as ir amerikietis Zachas LeDay buvo svarbūs po krepšiais (21 taškas ir 10 atkovotų kamuolių per abu). Jie visi užtikrino penktą pergalę per pastaruosius septynis mačus lietuviams ir pralenkė ASVEL lentelėje.“

VIDEO: Patenkintas Šaras parodijavo ir Luką Lekavičių

„Le Figaro“ pabrėžė komandų taiklumo skirtumus.

„Puolimo bėdos, 41 proc. metimų (dvitaškių ir tritaškių) prieš 57 proc. „Žalgirio“ galiausiai kainavo pergalę, – rašė sporto24.lefigaro.fr. – Lietuviai buvo tikslesni ir labiau agresyvūs, kaip ir jų treneris Šarūnas Jasikevičius, karštligiškai vadovavęs savo žaidėjams ant aikštės krašto linijos.“

Jaunasis Prancūzijos krepšinio talentas, 18-metis Theo Maledonas pelnė 13 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus ketvirtadienį, bet po L.Lekavičiaus tritaškio jo ataka nebuvo sėkminga – prasiveržęs pro Artūrą Milaknį prancūzas iš kairės pusės atakavo dešine ranka ir nepataikė.

„Esame Eurolygoje ir žinome, kad negalime tikėtis jokios pagalbos iš arbitrų, – kalbėjo Th.Maledonas. – Jų spaudimas neleido mums žaisti savo krepšinio, mes įmetėme mažai per pirmąją rungtynių dalį, bet patys gerai gynėmės, kovojome dėl kamuolių (ASVEL laimėjo kovą po lenta 33:29).

Įdėjome daug pastangų, kad išlygintume rezultatą, įsiveržtume į priekį, bet kelios detalės mums skaudžiai kainavo. Esame sunkiame ruože Eurolygoje, bet dar per anksti daryti galutines išvadas.“

Tačiau Prancūzijos spauda išvadas jau darė. Ir jos nebuvo linksmos.

„Tai šeštasis pralaimėjimas Eurolygos scenoje Prancūzijos čempionato lyderiams, kurie be dvejonių gali tarti „viso gero“ paskutinėms atkrintamųjų varžybų viltims“, – rašė „L'Equipe“.

Ir į tryliktą vietą tarp 18 komandų pakilęs „Žalgiris“, ir į penkioliktąją poziciją nusileidęs ASVEL klubas turi po 8 pergales ir 14 nesėkmių.

„Le Figaro“ pažymėjo, kad po gero starto Eurolygoje Vilerbano krepšininkų viltys patekti į atkrintamąsias varžybas buvo išaugusios, tačiau dabar jos slysta iš Prancūzijos čempionų rankų.

„Viltys lieka slidžios dėl komplikuoto tvarkaraščio – likę 5 namų mačai ir 7 išvykoje, o Tony Parkerio klubas patiria daug problemų rungtyniaudamas už savo arenos ribų, – nagrinėjo „Le Figaro“. – ASVEL laimėjo tik vieną mačą ir patyrė devynias nesėkmes per 10 išvykų karališkose Europos krepšinio varžybose.“

VIDEO: Milo pokštų fone - santūrus P.Jankūno džiaugsmas
VIDEO: A.Milaknio džiaugsmas: dėl Luko, kapitono ir Žalgirio
VIDEO: E.Ulanovas – su šypsena apie lemiamą Luko sprendimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius