-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 26

Prieš akistatą su „Zenit“ – Šaro liaupsės mokytojui: „Daug ko iš jo išmokau“

Antradienio vakarą – pirmajame Eurolygos trejete žengiančių „Barcelona“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ klubų akistata. Šarūnas Jasikevičius pasitinka savo mokytoją Xavi Pascualį, kurio žaidimo idėjas lietuvis perkėlė ir į Katalonijos komandą.

Keturias pergales iš eilės Eurolygoje nuskynusios „Barcelona“ komandos laukia sunkus testas – „Palau Blaugrana“ arenoje lankosi Artūro Gudaičio atstovaujamas Sankt Peterburgo „Zenit“, šiuo metu užimantis trečiąją poziciją.

Šaras pasitinka 48-erių strategą Xavi Pascualį, kurio treniruojamoje komandoje žaidė karjeros pabaigoje, prieš atvykstant į Kauno „Žalgirį“ – 2012–2013 metų sezone.

„Mūsų santykiai su Xavi yra puikūs, – sakė Š.Jasikevičius. – Žaisdamas jo komandoje, aš atkreipdavau dėmesį į detales, kurias jis akcentuodavo. Kodėl žaidžiame taip, o ne kitaip. Aš jau tuo metu galvojau apie trenerio karjerą. Buvau labai susidomėjęs, manau, kad daug ko iš jo išmokau. Mūsų žaidime yra keletas detalių, paimtų tiesiai iš Xavi. Tie metai „Barcelona“ klube buvo labai svarbūs mano ateičiai.“

Pirmajame rate Rusijoje triumfavo „Zenit“, bet tuo metu „Barcelona“ komandai vadovavo Tomas Masiulis, nes Š.Jasikevičių ir Darių Maskoliūną buvo pakirtęs COVID-19 virusas.

Praėjusią savaitę prieš Stambulo „Anadolu Efes“ laimėjęs „Zenit“ pakilo į trečiąją vietą.

Xavi Pascualio auklėtiniai šiuo metu turi 13 pergalių ir 6 pralaimėjimus, pirmąją vietą užimanti Šaro kariauna – 15 pergalių per 21 mačą.

„Manau, kad „Zenit“ žaidžia puikų krepšinį dar nuo sezono pradžios, kai laimėjo Stambule prieš „Anadolu Efes“. Žaidime matyti aiškios idėjos, visi žino savo vaidmenis bei turi patirties. Visi komandoje puikiai žino, ką aikštelėje turi atlikti“, – pridėjo „Barcelona“ strategas iš Lietuvos.

Kepurę prieš šiuo metu Eurolygoje pirmaujančią komandą nukėlė Sankt Peterburgo „Zenit“ strategas Xavi Pascualis, sudėliojęs pagrindinius būsimo mūšio akcentus.

„Jei norime laimėti prieš „Barcelona“, turėsime žaisti labai gerai, – sakė Xavi Pascualis. – Susikoncentravę žaisti privalėsime visas 40 minučių. Reikės kontroliuoti kovą po krepšiu. Reikės parodyti psichologinį tvirtumą, nes varžovai gali pasinaudoti silpnybėmis, susikurti geras progas atakuoti krepšį. Žinoma, ties kažkuriais momentais teks rizikuoti, bet reikės gero taktinio kruopštumo. Mūsų laukia viena geriausių gynybų Europoje. Manau, kad „Barcelona“ yra pirmoje vietoje pagal gynybos reitingą. Žaidėjai yra didelio ūgio, tad skirtingose situacijose jie gali naudoti skirtingas taktikas. Turime būti pasiruošę. Jie bandys sutrikdyti mūsų kūrybą. Rungtynėse bus situacijų, kai krepšį atakuosime paskutinėmis atakos sekundėmis, tad mums reikės rinkti taškus iš įvairių distancijų ir situacijų. Turime išlikti protingi ir rezultatyvūs.“

Dvikova tarp „Barcelona“ ir „Zenit“ komandų – antradienį 22 valandą Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius