-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 16

Prieš mačą Kaune konfliktą CSKA klube pakomentavo V.Gomelskis

Maskvos CSKA klubo vadovai atsitvėrė tyla dėl konflikto, įvykusio tarp trenerio Dimitrio Itoudžio ir vieno komandos lyderių Mike'o Jameso. Bet progos pasisakyti apie konfliktą nepraleido Rusijos krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis.

V.Gomelskis pareiškė, kad nepavydi Maskvos CSKA prezidentui Andrejui Vatutinui, kuriam teko spręsti incidentą tarp M.Jameso ir D.Itoudžio.

„Aš įprastai ginu trenerio pusę. Komandos viduje dėl konflikto įprastai būna kaltos abi pusės. O štai konflikte treneris-žaidėjas – ne visada, – savo interneto svetainėje parašė V.Gomelskis. – Šioje situacijoje mes nežinome, kokią pastabą pasakė Itoudis, kokia forma, kokiu tonu.

Gauti pastabą iš trenerio komandos draugų akivaizdoje yra labai apmaudu. Žinau iš savo patirties. O tai, kad žaidėjas treneriui atšovė, mano manymu, kalba apie tai, kad treneris perlenkė lazdą.

„Scanpix“ nuotr./Dimitris Itoudis
„Scanpix“ nuotr./Dimitris Itoudis

Treneris privalo nuodugniai žinoti kiekvieno savo komandos žaidėjo psichologiją, įvertinti faktą, taikyti asmeninę auklėjimo taktiką. Taip, kad aš nepavydžiu Vatutinui, kuriam teko spręsti šią problemą ir konfliktą.

Man neįdomu, kokia konflikto esmė. Man daug svarbiau kryptinga santykių tarp trenerio ir žaidėjo kūryba, trenerio gebėjimas kiekvieną konfliktą išspręsti komandos labui. Užsispyrimo ir nepamatuotų ambicijų rodymas bet kokiame reikale, bet kokiame darbe yra netikslingas.“

Euroleague.net nuotr./Mike'as Jamesas
Euroleague.net nuotr./Mike'as Jamesas

Konfliktas tarp M.Jameso ir D.Itoudžio kilo praėjusią savaitę, kai CSKA pralaimėjo „Chimki“ klubui VTB Jungtinės lygos rungtynes, o kitą dieną per treniruotę treneris rėžė pastabą 30-mečiui gynėjui.

M.Jamesas nepasirodė Maskvos arenoje per CSKA sunkiai laimėtas rungtynes prieš „Baskonia“ praėjusį ketvirtadienį.

D.Itoudis po mačo atsakė paaiškinti, kodėl salėje nebuvo M.Jameso. Klubo prezidentas A.Vatutinas irgi nekomentavo konflikto.

Nors Graikijos portalas gazzetta.gr kėlė versiją, kad CSKA gali atsisakyti žaidėjo, kuris Eurolygoje renka po daugiau nei 16 taškų per rungtynes, regis, konfliktas buvo užgesintas.

M.Jamesas ruošėsi artimiausioms rungtynėms ir atvyko į Kauną, kur antradienį nuo 20 val. CSKA žais su „Žalgiriu“.

VIDEO: „urBONUSas“: aliarmas M.Schilleriui, „Ryto“ įdomybės ir nemokami pasiūlymai TOP3 klubams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius