-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 17

Rimo Kurtinaičio žodžių įkvėptas „Žalgirio“ varžovas vėl kels grėsmę Kaune

„Ginti, saugoti ir padėti“ įrašyta ne tik Lietuvos policijos šūkyje, bet ir amerikiečio Jordano Mickey instinktuose. Kovodamas su rekordine žmogžudysčių statistika, 25-erių centras Dalase investavo šešiaženklę sumą į prevencinę sistemą nuo nusikaltimų, kurios tikslas – stebėti ir fiksuoti įtartiną nusikalstamą veiką. J.Mickey patruliuoja ir aikštėje, kurioje gali blokuoti 3 metimus per 5 sekundes. Rimo Kurtinaičio žodžių pernai Pamaskvėje įkvėptas amerikietis grįžta į Kauną, kuris aukštaūgį mena slogiais prisiminimais.
Jordanas Mickey
Jordanas Mickey / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Real“ | 20:00 | Kaunas

Yra mažiausiai trys svarbios priežastys, kodėl turėtumėte daugiau žinoti apie šį 203 cm ūgio vidurio puolėją.

Pirma – praėjusiame Eurolygos ture su Tel Avivo „Maccabi“ J.Mickey per 20 minučių surinko 16 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 30 naudingumo balų.

Antra – tai yra tik vienas iš trijų Madrido „Real“ klubą papildžiusių žaidėjų, o treneris Pablo Laso jį mato kaip čempioniškos komandos detalę.

Trečia – tai Rimo Kurtinaičio mokyklą perėjęs aukštaūgis, kuris pernai du kartus skriaudė Kauno „Žalgirį“.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Jordan Mickey
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Jordan Mickey

Ir Jordanas Mickey turi mažiausiai tris ginklus, kuriuos Šarūnas Jasikevičius pristatys savo kariams per „Real“ analizę.

Pirmiausia tai įspūdingos atletinės savybės.

Deda nuo baudų metimo linijos

Praėjusią savaitę J.Mickey sudrebino feisbukus, intsagramus ir tviterius reto grožio dėjimu Ispanijos čempionate.

Skubėdamas į greitą ataką, amerikietis atsispyrė nuo baudų metimo linijos ir sugrūdo kamuolį iš viršaus.

Tai nebuvo jaunatviškas noras pasirodyti prieš Tenerifės sirgalius. Ketvirtojo kėlinio viduryje rezultatas buvo lygus, todėl nepavykusio dėjimo kaina būtų buvusi per didelė „Real“ komandai.

VIDEO: Jordano Mickey dėjimas Ispanijoje nuo baudų metimo linijos

„Net neketinau bandyti tokio dėjimo, – 15min prieš išvyką į Kauną pripažino J.Mickey. – Tiesiog taip išėjo, kad pamačiau paskui mane bėgusį varžovą. Norėjau kuo greičiau pasiųsti kamuolį į krepšį, todėl tiesiog ėmiau ir pašokau.“

J.Mickey šypsosi – jis tada net nesuprato, kad pakartojo legendinį Michaelo Jordano dėjimą. Bet greitai jam apie tai pranešė komandos draugai ir bičiuliai.

„Pasipylė žinutės ir skambučiai. Komandos draugai ėmė pasakoti: ar žinai, nuo kur tu įdėjai?! Aš buvau nustebęs, kaip ir visi“, – juokėsi J.Mickey.

3 blokai per 5 sekundes

Dievo dovanomis amerikietis naudojasi ne tik skraidydamas virš lanko puolime. Išskirtinis rankų ilgis jam uždėjo baudos aikštelės patrulio ženklelį.

J.Mickey prisijungė prie garbingos kompanijos Luizianos universitete. Kol jo kurso draugai rašė rašinius, amerikietis rekordiniu tempu NCAA išrašė daugiau nei 100 blokų per vieną sezoną. Tiek iki tol Luizianoje buvo pavykę blokuoti tik legendiniam Shaquille'ui O'Nealui.

2015–2017 m. vilkėdamas „Boston Celtics“ aprangą aukštaūgis vieneriose rungtynėse per 5 sekundes net tris kartus blokavo priešininkų metimą.

VIDEO: Trys J.Mickey blokai per penkias sekundes

Vienas iš penkių dažniausiai varžovų metimus blokavusių praėjusio sezono Eurolygos žaidėjų (vid. 1,07) neslėpė, kad labiausiai įsidėmėjo du žmones.

„Metimų blokavimas į mano žaidimą atėjo natūraliai. Per tuos metus supratau, kaip geriausia tai padaryti, – pasakojo J.Mickey. – NBA sunkiausia blokuoti Kyrie Irvingą. Jis turi tokį platų užbaigimo arsenalą, kad labai sunku jį sugaudyti.

O čia, Europoje, kiekvienoje treniruotėje su Facu (Facundo Campazzo. – aut. past.) niekada nežinai, kada jis paleis kamuolį į krepšį. Manau, tai du vyrukai iš NBA ir Europos, kuriuos blokuoti yra sunkiausia.“

Kurčio nušlifuotas ginklas

Ne tik atletiškumas ir mobilumas gintis per kelias pozicijas išskiria J.Mickey iš kitų vidurio puolėjų. Amerikietis tapo žaidėju, gebančiu išplėsti aikštę.

NBA per 64 rungtynes išmetęs 17 tritaškių vidurio puolėjas įsidrąsino atakuoti iš toli G lygoje.

Eurolygoje žalią šviesą jam degė ir Rimas Kurtinaitis – antrasis J.Mickey treneris Europoje. Prie lietuvio krepšininkas pataikė 50 proc. tritaškių (8/16). Bendras jo pataikymo procentas praėjusį sezoną Chimkuose siekė 35,1 proc.

„Jis buvo puikus treneris, – apie R.Kurtinaitį 15min kalbėjo J.Mickey. – Kurtinaitis žaidėjams suteikė pasitikėjimo. Jis vis skatindavo mesti, jei tik būdavai laisvas.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Prie R.Kurtinaičio J.Mickey savo tritaškių pataikymą pagerino 20 proc., o rezultatyvumą pakėlė per 1,9 taško.

Amerikietis baigė pasirodymą paskutinę sezono dalį rinkdamas vid. 15,4 taško (61,5 proc. dvit., 50 proc. trit.) ir 4,9 atkovoto kamuolio.

„Jis suteikė man pasitikėjimo sakydamas, kad esu vienas geriausių žaidėjų ne tik komandoje, bet ir Eurolygoje. Todėl visada nešiausi tą pasitikėjimą į aikštę ir ieškojau galimybių atakuoti krepšį, – pasakojo J.Mickey. – Jis reiklus ir savo darbui labai atsidavęs treneris. Kurtinaitis savo žaidėjams nori tik geriausio. Jis tiesiog nori, kad visi žaistų gerai.“

R.Kurtinaitis norėjo, kad J.Mickey būtų gerai Chimkuose ir vasarą siūlė amerikiečiui likti Rusijoje.

Tačiau pinigų lenktynėse nugalėjo „Real“.

„Žalgirio“ baubas

J.Mickey sprendimą palikti „Chimki“ lėmė ne tik pinigai. Eurolygoje kojas apšilusiam centrui paliko įspūdį pokalbis su Pablo Laso.

„Kai kalbėjomės su Laso, jis man pasakė jaučiantis, kad jeigu atvyksiu, turėsime gerą šansą laimėti, – tikino J.Mickey. – O mano tikslas būti geriausiu ten, kur esu – aš noriu laimėti titulų. Laso žodžiai man davė didžiulį pasitikėjimą. Todėl bandau čia tą padaryti.“

Pradžia – gera. „Real“ yra viena iš penkių pralaimėjimo Eurolygoje dar nepatyrusių komandų.

Ketvirtadienį Kaune karališkąjį klubą sutinkantis „Žalgiris“ – priešingai: startavo 0–2.

Pagrindiniai „Žalgirio“ gynybos akcentai bus sudėti ant Facundo Campazzo, Jaycee Carrollo, Anthony Randolpho, Walterio Tavareso ir daugybės kitų „Real“ galaktikos žvaigždžių.

Bet J.Mickey pernykštis prisiminimas vers Š.Jasikevičių priminti apie amerikiečio grėsmę. Abiejose dvikovose su „Žalgiriu“ J.Mickey pernai paliko aikštę surinkęs po 20 taškų, 25 naudingumo balus ir pergalę kišenėje.

„Treneriai parinko gerą planą ir tiesiog padėjau savo komandai laimėti. Buvau pasiruošęs, žiūrėjau daug video. Šiemet tikiuosi kažko panašaus. Bet žalgiriečių gynyba nesusitelks į mane, nes mano komandoje yra daug nuostabių žaidėjų. Eisiu į aikštę bandydamas skaityti žaidimą ir ieškoti, kaip galėčiau prisidėti prie komandos gerovės, – kuklinosi J.Mickey. – Madride kol kas jaučiuosi puikiai. Jie čia kaip šeima ir gražiai mane priėmė. Treneris suteikia pasitikėjimo, todėl man čia patinka.“

„Žalgiris“ bandys sugadinti šią J.Mickey patirtį, kol jis pats vėl nenuliūdino žaliai baltų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius