Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 19

Rusijoje atsigavęs buvęs žalgirietis siunčia žinią istoriniais laiptais žengiančiam P.Jankūnui

Rusijos žurnalistas pasistatė Jamesą Andersoną ant Mytiščių arenos parketo ir kamantinėjo apie Kauno „Žalgirį“. Buvęs žalgirietis turėjo ką pasakyti apie žaliai baltus ne tik žiniasklaidai, bet ir savo treneriui Giorgos Bartzokui. „Dar neatskleidžiau visų savo paslapčių, bet pasakiau jam kai ką apie Ulanovą“, – gudriu veidu nusišypsojo „Chimki“ legionierius, sezono pradžioje žaidžiantis efektyviausiai visoje Rusijos komandoje. Juokauti apie „Žalgirį“ ir Paulių Jankūną jam leidžia visai kitoks nei praėjęs sezonas pas NBA vicečempionų trenerį.
Jamesas Andersonas
Jamesas Andersonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Chimki“ – „Žalgiris“ | Mytiščiai | 20:00

Jamesas Andersonas dabar šypsosi kalbėdamas apie buvusius bendražygius, su kuriais kovojo petys į petį už „Žalgirį“ 2014-2015 metų sezoną.

Tada Paulius Jankūnas buvo naudingiausias komandoje (vid. 12 naud. bal.) po J.Andersono, Artūras Milaknis su 46,2 procentų tritaškių pataikymu pasidarė 10 taškų vidurkį ir karjeros kontraktą su Kazanės UNIKS, o Edgaras Ulanovas dar tik apsiuostinėjo pagrindinėje „Žalgirio“ sudėtyje.

Š.Jasikevičius tada buvo tik ką pasidėjęs į spintą krepšininko sportbačius ir užsivilkęs trenerio kostiumą.

Nepatogiai pasirangęs an Mytiščių arenos suolelio, kuris skirtas ledo ritulio žaidėjams, tuomet rezultatyviausias ir naudingiausias „Žalgirio“ krepšininkas su šypsena mena žaliai baltus laikus.

„Šaras daro, ką ir turi daryti. Tai jau labai gerbiamas treneris Eurolygoje ir tai padarė taip greitai... Jis jau buvo Eurolygos legenda kaip žaidėjas, o dabar visi jį labai gerbia kaip trenerį. Manau, kad jis bus tikrai sėkmingas šiame kelyje, – 24sek Mytiščiuose, Maskvos priemiestyje, pasakojo J.Andersonas. – Ulanovas labai patobulėjo. Jis tikrai patobulėjęs. Tada jis gal tik mokėsi, ieškojo būdų, kaip sužibėti. O dabar jis žino savo stipriąsias puses puolime, o ginasi geriausiai komandoje.

O Milas... (šypsosi.) Daro, ką daro geriausiai. Jis mėtys savo tritaškius ir jeigu leisi jam įkaisti, tai bus ilga karšta naktelė.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Andersonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Andersonas

Paulių Jankūną amerikietis pasiliko pabaigai. Ko gero, tyčia.

„Jis vienas ramiausių ir kiečiausių bičų, kokius pažinojau. Jis labai paprastas, žaidžia labai pasiaukojančiai, atlieka darbą iki galo“, – prisiminimais apie „Žalgirio“ kapitoną dalijosi J.Andersonas.

Vienas „Chimki“ atakų lyderių nežinojo, kad rungtynėse Rusijoje P.Jankūnas gali pakilti į aštuntąją vietą istoriniame rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše.

„Tikiuosi, kad neleisime jam įmesti 16-os, – šyptelėjo J.Andersonas, sužinojęs, kad tiek Jankiui beliko iki devintosios vietos. Iki aštuntosios – dar taškeliu daugiau. – Bet mūsų tikslas neleisti jam įmesti šešiolikos, kad tik nepasiektų rekordo. Gal 10, gal 8 taškelius, tik ne 16.“

„Žalgiris“ taip pat turės atidžiai skaičiuoti J.Andersono taškus, kurių VTB lygoje sezono pradžioje įmeta po 14 per 23 minutes.

Rungtynėse su Valensijos klubu pro šalį skriejo net penki J.Andersono tritaškiai, tačiau jo dvitaškių ir tritaškių taiklumas, kuris siekia 64 procentus, negali palikti abejingų. Pagal 17 efektyvumo balų Chimkuose VTB lygoje jam dar neprilygsta niekas.

Nieko panašaus kaip tą sezoną, kai Davido Blatto treniruojamoje „Daruššafaka“ ekipoje jis liko tik kitų šešėlyje su 9,2 taško ir 7,9 naudingumo balo vidurkiu.

Tai ne tie skaičiai, kokiais prieš sugrįždamas į NBA „Žalgiryje“ jis atkreipė stipriausių Eurolygos komandų dėmesį.

Dabar J.Andersonas bus gerokai pavojingesnis nei pernai, kai „Žalgiriui“ išrašė tik 12 taškų sąskaitą.

– Atrodo, jums čia Rusijoje bus sunkiau prisitaikyti prie vietos orų, negu žaidimo schemų? 24sek paklausė J.Andersono.

– O taip... Dar nebuvo taip blogai.

– Rusijoje būna žymiai blogiau nei dabar tas +5!

– Aš vis dar laukiu, kas bus. Girdėjau, snigs kitą savaitę. Tai gyvenu laukimo nuotaikomis (juokiasi.).

– Esate efektyviausias komandos žaidėjas. Kas lėmė tokį sėkmingą startą „Chimki“ klube?

Žaidžiau Kaune ir žinau, kad „Žalgiris“ visada kovoja iki galo nepaisant rezultato. Nieko kito ir nesitikiu. Jie darys viską, kad išsivežtų pergalę.

– Turiu kitokį vaidmenį nei Stambule. Aš vis dar bandau susigrąžinti pasitikėjimą savimi. Stengiuosi būti pozityvus. Stengiuosi išpildyti man sukurtas progas. Bet negalime sustoti ir turime tęsti komandinį žaidimą.

– Kas blogai buvo Stambulo „Daruššafaka“ klube, kur neatrodėte kaip tas Jamesas Andersonas, kurį pažinojome?

– Manau, tai buvo tiesiog kitoks vaidmuo. Sezono metu šiek tiek suagresyvėjau, tačiau dėl to vaidmens man pritrūko pasitikėjimo, kokį jaučiu šį sezoną.

– Prieš skrydį į Rusiją Šarūnas Jasikevičius užsiminė, kad „Chimki“ su tokia sudėtimi gali pretenduoti į Eurolygos finalo ketvertą. Ką pats galvojate apie komandos ambicijas?

– Mes tikrai turime daug potencialo. Tačiau turime kiekvienas rungtynes priimti ritmai, žaisti komandiškai ir tęsti gerą žaidimą. Jei sunkiai žaisime, išnaudosime namų aikštės pranašumą, galime bandyti patekti į ketvirtfinalį. O tada gal ir į finalo ketvertą.

– O kokios jūsų galimybės su „Žalgiriu“?

– Žaidžiau Kaune ir žinau, kad „Žalgiris“ visada kovoja iki galo nepaisant rezultato. Nieko kito ir nesitikiu. Jie darys viską, kad išsivežtų pergalę.

Žalgiriečiai turi daug naujų žaidėjų, kurie jiems gali padėti pasiekti pergalių. Patys turime vertinti „Žalgirį“ labai rimtai.

– Prieš žalgiriečius žaidėte praėjusį sezoną kaip „Daruššafaka“ narys. Kuo skiriasi praėjusių ir šio sezono „Žalgiris“?

– Dar nežaidžiau prieš naująjį „Žalgirį“ su visais žaidėjais. Negaliu lyginti tų komandų.

Šiemet jie gal kiek jaunesni. Brandonas Daviesas ir Dee Bostas jiems labai padės, tačiau manau, kad Westermanno netektis buvo didelė. Kita vertus, liko Pangosas, ir dabar jis yra didelė komandos dalis.

– Pats buvote dosnus „Žalgiriui“. Per dvejas rungtynes įmetėte tik 12 taškų. Gal galime tikėtis tokio jūsų dosnumo ir penktadienį?

– (Juokiasi.). Tai kad praėjusį sezoną tiek ir tegalėjau. Nebūsiu ultraagresyvus prieš „Žalgirį“ tik todėl, kad čia žaidžiau. Bet ką duos galimybės, tą padarysiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius