Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 03

Š.Jasikevičius – apie pirmo testo pavojus, A.Perezą ir varžovų prakeiksmą

Bumbt bumbt, ir skrodžiamo krepšio tinklelio garsas. Bumbt bumbt, tinklelis ir vėl spurda. Lukas Lekavičius nepramesdamas pro šalį pasistatęs po krepšiu kamuolių šaudyklę vieną po kito rinko taiklius baudų metimus. Kai aparatas suskaičiavo 240, įžaidėjas baigė apšilimą prieš „Žalgirio“ treniruotę. Edgaras Ulanovas jau irgi trypčioja, nesulaukdamas Eurolygos starto. Šarūnas Jasikevičius penktadienį išrikiuos savo vyrus pirmajam Eurolygos testui ir jam bus labai įdomu pamatyti, kaip atrodo jo komanda.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Baskonia“ | 20:00 | Kaunas

Kai „Žalgiris“ vidutiniškai 30,3 taško skirtumu triuškino varžovus iš Šiaulių, Pasvalio ir Kėdainių, Vitorijos „Baskonia“ gerai pasitikrino prieš išvyką į Kauną.

„Baskonia“ nepaliko vilčių Madrido „Estudiantes“ 105:82, o antrajame ture tik po pratęsimo užleido „Barcelona“ žvaigždžių erdvėlaivį į priekį 87:95.

„Gerai – jie žaidžia daugmaž panašiai: labai svarbus greitas puolimas, tritaškiai. Tiek Henry, tiek Šengelijos ir Shieldso lengvi taškai greitajame puolime yra vienas pagrindinių faktorių – ar jie įmes tuos lengvus taškus, ar priversime juos žaisti pozicinį krepšinį, kuriame mes jau turėtume daugiau šansų“, – priešininkų formą apibūdino Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šaras: apie pirmo testo pavojus, A.Perezą ir solidų varžovą

Per dvejas rungtynes rezultatyvumu Vitorijoje išsiskiria po 17 taškų renkantis Tornikė Šengelija, bet grėsmių bus gerokai daugiau. Net 8 baskų žaidėjai renka vidutiniškai po 8 taškus ir daugiau.

„Baskonia“ atvyksta į Kauną pasikeitusi.

Vitorijos ekipos priekinėje linijoje nebematysime ilgamečių jos lanko sargų Vincent'o Poirier ir Johanneso Voigtmanno. Juos pakeitė 221 cm ūgio milžinas Youssoupha Fallas ir už jautį tvirtesnis Michaelas Ericas.

„Dabar mažiau centravimo, išskyrus Fallą, – pasikeitusią baskų priekinę liniją lygino Šaras. – O Šengelija kaip Šengelija – taip ir liko vienas geriausių ketvirtų numerių Europoje. Jis dabar geros formos. Jo bėgimas į greitą puolimą pasiėmus kamuolį yra kažkas unikalaus – tą turėsime akcentuoti. Baskų priekis labai didelis, bet realią grėsmę centruojant kelia tik Šengelija.“

„Scanpix“ nuotr./Tornikė Šengelija
„Scanpix“ nuotr./Tornikė Šengelija

Gynėjų liniją sustiprino prieš porą metų „Žalgirį“ dominęs atakų organizatorius Pierria Henry, o tritaškę artileriją papildė lietuvių kilmės kanadietis Nikas Stauskas. Tiesa, dėl traumų sezono pradžią praleidęs snaiperis turėtų nežaisti prieš „Žalgirį“.

Beje, prieš metus pats „Žalgiris“ teiravosi P.Henry kainos, ieškodamas sau įžaidėjo.

„Daug komandų domėjosi Henry. Solidūs jo sezonai Bursoje, Kazanėje... Jis vienas iš tų, kurie gali pasiimti kamuolį į rankas ir gali daug ką nuspręsti į abi puses. Tikėsimės, kad mes sugebėsime ateiti į pagalbas, nes vienas prieš vieną jį stabdyti sunku“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Nors turi nemažai naujų veidų, „Baskonia“ nekeičia savo žaidimo braižo, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodo toks nepalankus „Žalgiriui“. Vitorijos krepšininkai žalgiriečius skriaudžia jau dvejus metus – laimėjo visas 4 pastarąsias akistatas.

Tačiau Šarūnas Jasikevičius nemano, kad „Baskonia“ yra „Žalgiriui“ nepatogus priešininkas.

„Nemanau. Dar teko peržiūrėti paskutines pralaimėtas praėjusio sezono rungtynes Vitorijoje. Ten buvo labai daug gerų dalykų. Kartais tiesiog taip susideda, kad gal viena komanda gerai prieš tave sužaidžia. Bet po tiek daug dvikovų neakcentuočiau tų pralaimėjimų. Nors jau būtų malonu juos nugalėti“, – šyptelėjo Š.Jasikevičius.

VIDEO: „Ginčas“: kaip toli šį sezoną Eurolygoje gali žengti „Žalgiris“?

Į pirmąjį mūšį strategas galės eiti su visais turimais žaidėjais.

Pastarosiomis savaitėmis daug buvo kalbama apie Alexo Perezo žaidimo formą ir sveikatos problemas jo šeimoje. Jos trukdė meksikiečiui greičiau įsilieti į „Žalgirio“ žaidimą.

Bet Š.Jasikevičius džiaugiasi matydamas vis geriau atrodantį atakų organizatorių, kuriam prieš sezoną buvo numatytas pirmo numerio vaidmuo.

„Treniruojasi gerai, – A.Perezo būseną įvertino Š.Jasikevičius, – Kai žaidėjai ateina iš žemesnio lygio, iš jų nereikia tikėtis ypatingų dalykų. Jie turi būti proceso dalimi ir tobulėti, įsilieti į komandą.

Sezono pradžioje, kaip ir sakiau, reikia, jog temptų tie žaidėjai, kurie supranta sistemą ir Eurolygos intensyvumą. Kurie gal net supranta mūsų arenos atmosferą ir kas jų laukia. Žiūrėsime, stengsimės reaguoti, kaip kas žaidžia, ir pasirinksime tuos, kurie tą vakarą yra geresni.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Alexas Perezas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Alexas Perezas

Trimis pergalėmis LKL sezoną pradėjęs „Žalgiris“ visai patenkintas demonstruojama forma, bet jis dar sunkiai gali pamatuoti savo galimybes turbūt stipriausios Eurolygos istorijoje fone.

Į daug klausimų Šarui atsakys pirmasis susirėmimas su „Baskonia“.

„Net sunku atsakyti, – paklaustas, kiek arti komanda yra formos, kurią norėtų matyti prieš sezono startą Eurolygoje, atsakė treneris. – Pirmose LKL rungtynėse atrodėme visai normaliai, bet čia visai kitas lygis ir kitos situacijos. Todėl nelabai ir aš galiu daug ką pasakyti.

Laukiame penktadienio, kad pasižiūrėtume, kaip mes atrodome tų labai gerų komandų fone. Ką galime ir ko ne.

Žiūrėsime, kaip susitvarkysime su startiniu jauduliu. Yra daug faktorių ir daug ką tos pirmos rungtynės parodys. Sekmadienį laukia irgi rimtos rungtynės su „Lietkabeliu“.

Taip kad po šios savaitės galėsime spręsti kažką daugiau apie save.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius