-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 09 /23:14

Šarą po pertraukos išgirdęs „Žalgiris“ iš Podgoricos grįžta su pergale

„Kokį š... mes čia žaidžiame?“, – antrojo kėlinio viduryje savo vyrams užrėkė Šarūnas Jasikevičius. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo trenerį išgirdo. Penktadienio vakarą Lietuvos čempionai sunkiai, bet sugebėjo iškovoti trečią pergalę Eurolygoje, svečiuose 72:60 (18:15, 15:18, 24:15, 15:12) pranokę ir turnyro lentelės dugne palikę Podgoricos „Budučnost“.
Marius Grigonis ir Nate'as Woltersas
Edgaras Ulanovas ir Paulius Jankūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Mačo favoritu laikytas „Žalgiris“ savo pranašumą ėmė įrodinėti jau nuo pirmųjų minučių, tačiau atitrūkti nuo kovingų varžovų taip ir nepavyko, o galiausiai kauniečiai įsivėlė į klampų ir neparankų sau krepšinį bei pradėjo dusti.

Priekinės linijos pranašumą meistriškai išnaudojęs Šaras išlaikė savo vyrus priekyje 2-6 taškų atstumu, tačiau antrą kėlinį „Budučnost“ užbaigė atkarpa 6:0 ir vėl grįžo į kovą – 33:33.

VIDEO: Pamatykite: gražuoliai B.Davieso dėjimai ir savų sirgalių nušvilpti „Budučnost“ krepšininkai

Antrąją rungtynių pusę „Žalgiris“ pradėjo kur kas agresyviau ir žaidė žymiai kokybiškesnį krepšinį, bet pajutę kraujo kvapą, „Budučnost“ laikėsi iš paskutiniųjų. Visgi kauniečiai kelis kartus inicijavo spurtą ir vieno jų šeimininkai neatlaikė. Į lemiamą kėlinį kauniečiai išėjo turėdami 9 taškų pranašumą ir jį ramiai išsaugojo.

Visgi pergalė Podgoricoje turėjo ir nemenką kainą. Kapitonas Paulius Jankūnas trečio kėlinio metu susimušė klubą ir daugiau į aikštę negrįžo.

„Žalgiriui“ tai buvo trečioji pergalė turnyre. Visus tris sykius kauniečiai laimėjo varžovų aikštėse. „Budučnost“ pralaimėjo visus šešis susitikimus.

Kitą penktadienį kauniečiai savo aikštėje priims „Barcelona“ krepšininkus.

„Žalgiris“ – „Budučnost“ 72:60 (18:15, 15:18, 24:15, 15:12).

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 20, Antanas Kavaliauskas 12, Nate‘as Woltersas 10, Edgaras Ulanovas 8, Paulius Jankūnas 7, Aaronas White'as 6, Derrickas Waltonas, Artūras Milaknis ir Marius Grigonis po 3, Thomasas Walkupas, Laurynas Birutis ir Leo Westermannas taškų nepelnė.

„Budučnost“: Alenas Omičius 16, Earlas Clarkas ir Nemanja Gordičius po 9.

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 22/41 (53,7 proc.) ir 17/40 (42,5 proc.), tritaškiai – 4/18 (22,2) ir 6/20 (30), baudos – 16/17 (94,1) ir 8/17 (47,1), atkovoti kamuoliai – 39 ir 32, rezultatyvūs perdavimai – 20 ir 12, perimti kamuoliai – 3 ir 6, klaidos – 9 ir 7.

VIDEO: Šarą tenkina tik pergalė: būsiu atviras – esu daug kuo nepatenkintas
VIDEO: E.Ulanovas nagrinėjo žalgiriečių skaudulį
VIDEO: P.Jankūno paaiškinimą apie paslaptingą traumą lydėjo pašaipos
VIDEO: B.Daviesas: apie provokacijas ir netenkinusius dalykus

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Budučnost“ 72:60 (18:15, 15:18, 24:15, 15:12).

40 min. Stebuklo šeimininkai nesukuria. „Žalgiris“ švenčia trečią pergalę.

38 min. Puikus Brandono Davieso epizodas – 67:58. Pakvimpa pergale.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pogdoricoje
Neįsivaizduoju, kaip Earlui Clarkui jaustis „Budučnost“ arenoje. Taip, amerikietis mėto bjaurius metimus per rankas, bet tokios savų sirgalių neapykantos dar nėra tekę matyti. „Žalgirio“ atakų metu šeimininkų aistruoliai taip nešvilpia, kaip E.Clarkui prisilietus prie kamuolio.

37 min. „Budučnost“ krepšininkai priversti trumpinti atakas, bet įmesti sekasi sunkiai.

36 min. Edgaras Ulanovas meistriškai išnaudoja ūgio persvarą – 65:55.

34 min. Dar vienas puikus Nate'o Wolterso perdavimas, perpjaunantis visą šeimininkų gynybą. Brandonas Daviesas trečią kartą krauna kamuolį į krepšį ir persvara vėl dviženklė – 63:53.

33 min. Gana ramios minutės Šarūnui Jasikevičiui. Laikas bėga, o pranašumas nemažėja.

31 min. Nate'as Woltersas pirmą kartą šiose rungtynėse išvedė „Žalgirį“ į priekį dviženkle persvara – 59:48.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Budučnost“ 57:48 (18:15, 15:18, 24:15).

29 min. Trečia sėkmingai šiandien žaidžiančio Antano Kavaliausko pražanga. Visgi žalgiriečiai priekyje gana saugiu atstumu – 55:48.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pogdoricoje
P.Jankūnas smarkiai pagerina „Žalgirio“ žaidimą, bet ilgai išbūti aikštėje kapitonas negali. Pastaruoju metu puolėją stabdo klubo skausmai. Apsigynęs nuo varžovų greito išpuolio, P.Jankūnas nesėkmingai nusileido ant parketo ir sukandęs dantis vis tik nebepakėlė skausmo – paprašė keitimo. Dabar žalgirietis už komandos draugų nugarų bando pravaikščioti skaudamą vietą.

Atkreipkite dėmesį, kaip agresyviai „Žalgirio“ gynyba pasitinka varžovų perimetro žaidėjus nuo pat šoninės linijos, šiems vos tik išsimetant kamuolį. Toks varžovų vaikymas gali duoti labai gerų rezultatų lemiamomis rungtynių minutėmis. Ypač, kai „Budučnost“ sezono pradžioje tragiškai žaidžia ketvirtus kėlinius ir vis paleidžia savo priešininkus per paskutinę susitikimo atkarpą.

25 min. Edgaro Ulanovo dvi baudos ir persvara didėja iki 7 taškų – 49:42.

24 min. Nate'o Wolterso pakabintas kamuolys ir Aarono White'o dar vienas dėjimas. Žalgiriečiai antrą rungtynių pusę pradėjo žymiai agresyvesni.

23 min. Nate'as Woltersas įmetė tritaškį, o Brandonas Daviesas perėmė kamuolį ir įdėjo iš viršaus. Gera atkarpa ir vėl priekyje – 43:38.

22 min. Alenas Omičius išvedė Juodkalnijos klubą į priekį, bet Nate'as Woltersas irgi įmetė.

21 min. Atsidarė Artūras Milaknis. Visgi į jo tritaškį tokios pačios vertės metimu atsakė ir Earlas Clarkas – 36:36.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Budučnost“ 33:33 (18:15, 15:18).

20 min. Aikštėje po keitimo pasirodęs Danilo Nikoličius pataikė iš toli ir „Budučnost“ atsakė atkarpa 5:0. Iš „Žalgirio“ pranašumo liko trapus taškelis. Maža to, Artūro Milaknio paskutinis tritaškis buvo netaiklus, o kovodamas dėl kamuolio Paulius Jankūnas dar ir prasižengė. Baudą įmetę „Budučnost“ atstatė pusiausvyrą – 33:33.

19 min. Nuostabus Pauliaus Jankūno epizodas ir dar nuostabesnis perdavimas Antanui Kavaliauskui. Pirmaujame – 33:27.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pogdoricoje
„Žalgiris“ įklimpo „Budučnost“ gynyboje. Per 10 minučių žalgiriečiai buvo įmetę tik 9 taškus. Ieškodamas, kas galėtų užkurti „Žalgirio“ puolimo mašiną, Šaras vis keitė įžaidėjus: Woltersui, atrodo, trūksta kvapo, o D.Waltonui nepavyko išlaikyti gero starto formos. Leo Westermanno išėjimas ant parketo padėjo žaliai baltiems numalšinti taškų troškulį.

18 min. Juodkalniečiams buvo net pavykę rezultatą išlyginti, bet tuomet vėl „Žalgirį“ į priekį išvedė veržliai po krepšiu sužaidęs Edgaras Ulanovas ir iš vidutinio nuotolio pataikęs Antanas Kavaliauskas – 31:27.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pogdoricoje
Žiūrovai dar ilgai susirūpinę pakilę iš vietų ir susiėmę už galvų stebėjo, kas prie atsarginių suolo vyko su A.Iličiumi. Labai gaila jauno 22 metų puolėjo, kuris, atrodo, patyrė rimtą traumą. Energingai sezoną pradėjęs 204 cm ūgio krepšininkas spėjo tapti sirgalių numylėtiniu.

15 min. Sunki pirmoji pusė. Žalgiriečiai įsivėlė į neparankų krepšinį ir, nors pirmauja, atitrūkti didesne persvara niekaip nepavyksta – 27:26.

14 min. Nate'as Woltersas įmetė sau būdingą metimą iš vidutinio nuotolio, bet į tai šeimininkai atsakė dviem rezultatyviomis atakomis. Pranašumas tirpsta – 25:23.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pogdoricoje
Išskyrus tas porą situacijų, kai N.Woltersas neblogai iškišo kamuolį komandos draugams, man kol kas nelabai patinka įžaidėjo žaidimas. Panašu, nepatinka ir Šarui. Jis negaili pastabų amerikiečiui, kai šis varžovų greito išpuolio metu lyg automobilis su rankiniu stabdžiu nepavijo 204 cm ūgio „Budučnost“ puolėjo.

13 min. Marius Grigonis drąsiai įsijungė į žaidimą. Tritaškis jo metimas – 23:17.

11 min. „Žalgirio“ taškų sausrą nutraukė Antanas Kavaliauskas. Jis pataikė iš po krepšio. Rungtynių pradžioje Šarūnas Jasikevičius beveik visas savo atakas stengėsi užbaigti per aukštaūgius.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pogdoricoje
Vietomis nejauku stebėti „Budučnost“ puolimą. Šeimininkų komanda pataiko tik kas trečią metimą iš žaidimo ir kas antrą nuo baudų metimo linijos. Vietos sirgaliai skėsčioja rankomis, bet sukandę dantis ploja ir ragina Podgoricos komandą užsivesti. „Žalgiris“ turi būti atsargus ir neleisti įskelti kibirkšties „Morača“ arenoje, nes skirtumas dar nesaugus. Juolab pačius žalgiriečius stabdo jau 5 klaidos.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Budučnost“ 18:15.

9 min. Kėlinio pabaigoje žalgiriečių puolimas vėl pradėjo strigti. Visgi ir „Budučnost“ užpulti sekėsi ypač sunkiai. Kol kas priekyje – 18:12.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pogdoricoje
Kai treneris keičia žaidėjus, už gerą pasirodymą jis pliaukšteli delnais, o už prastą – arba nedaro nieko, arba aprėkia prie šoninės linijos. Nors B.Daviesas su 6 taškais buvo rezultatyviausias komandos narys, Šaras taktiškai keitimo metu pradėjo kulniuoti suolo galo link ir išvengė akistatos su savo vidurio puolėju. Tai ženklas amerikiečiui, kad šis turi pasitempti gynyboje.

Kartais Šaras nori kažką paprieštarauti žaidėjams, papildyti garsiomis pastabomis, bet jau kelintą kartą pradėjęs kažką sakyti, greitai užsičiaupia. Daug pykti ant komandos jis neturi pagrindo – skirtumas solidžiai auga, o „Žalgiris“ kol kas labai pagirtinai ginasi, leisdamas šeimininkams įmesti tik labai sudėtingus metimus. Beje, treneriui patiko D.Waltono išėjimas į aikštę – amerikietis puikiai drasko „Budučnost“ gynybą, kurdamas vieną progą po kitos komandos draugams.

6 min. Suveikia ir Šaro slaptas ginklas. Derrickas Waltonas pataikė iš toli – 14:8. Dar vieną dvitaškį prideda ir 7 tašką pelno Paulius Jankūnas.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pogdoricoje
Brandonas Daviesas jau turėjo būti pakeistas, kai leido Alenui Omičiui priimti kamuolį per arti lanko baudos aikštelėje. Šaras įsiutęs jau kėlė nuo suolo Antaną Kavaliauską, bet kai amerikietis kitoje atakoje galingai sugrūdo kamuolį iš viršaus, A.Kavaliauskas jau pats neklausęs bėgo atgal į savo vietą. Š.Jasikevičiaus netenkina amerikiečių koncentracija mačo pradžioje – jis jau paleido ne vieną pastabą ir apsnūdusiam N.Woltersui.

5 min. Šeimininkus mačo pradžioje traukė Earlas Clarkas. Du iš eilės aukštaūgio metimai Podgoricos ekipą laikė šalia „Žalgirio“.

4 min. Pirmosiomis minutėmis žalgiriečių puolimas klijavosi sunkiai. Pagaliau pavyko sužaisti „du prieš du“: po Nate'o Wolterso perdavimo kamuolį į „Budučnost“ krepšį įkrovė Brandonas Daviesas – 5:3.

2 min. Chaotiška rungtynių pradžia. Abi ekipos prameta po kelis metimus, kol galiausiai su varžovo pražanga pataiko Paulius Jankūnas. Gražus startas – 3:0.

1 min. Rungtynes Šarūnas Jasikevičius pradėjo tokiu penketu: Nate'as Woltersas, Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Pogdoricoje
Linkėjimai iš Podgoricos! Kartais gerai ateiti į areną ne pro tą įėjimą. Pakeliui į žiniasklaidos vietas, likus maždaug 45 min. iki rungtynių pradžios, sutikau keletą žalgiriečių: Ulanovą, Birutį, White'ą, kurie lipo į savo rūbinę. Visi supersusitelkę mačui. Pirmą kartą „Žalgirį“ slegia favorito etiketė, tad bus įdomu pamatyti, kaip žalgiriečiai su ja susitvarkys.

Štai taip! Mažumėlę laukiau, kaip Podgorica sutiks Šarūną Jasikevičių. O sutiko labai pagarbiai: „Morača“ arenoje pasirodo Šarūnas Jasikevičius ir jam aidi plojimai. Kuklesni nei Aleksandrui Džikičiui, bet tai dar vienas įrodymas, kaip Europoje gerbiamas „Žalgirio“ treneris. Tik Pirėjuje ir Madride jam aidi ne plojimai, o keiksmai.

„Žalia balta! Žalia balta!“ – aiškiai aidi „Morača“ arenoje, kol šioje per koloneles dungsi balkaniški ritmai. Lietuvišką palaikymą gerai girdėsite ir per TV transliaciją. Podgoricoje žalgiriečius palaiko maždaug 40 „Žalgirio“ gerbėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius