Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 04

Šaras gailisi dėl praleistos progos: „Jei būtumėte pasakę, kad baskai laimės su 70 taškų...“

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje Šarūnas Jasikevičius šluostydamasis veidą nerimastingai mynė „Žalgirio“ arenos šoninę liniją. Vasarą ambicingai surinkta jo kareivių kompanija darbingai prakaitavo pirmajame sezono mūšyje, kad pagaliau nutrauktų tą nemalonią seriją su Vitorijos „Baskonia“. Tačiau nepadėjo nei nauji ginklai, nei įspūdingas postūmis iš tribūnų. „Žalgiris“ penktą kartą paeiliui nusilenkė baskams 58:70.

Kai „Žalgiris“ trečiojo kėlinio pradžioje krito į dviženklį 12 taškų deficito nokdauną (34:46), Šaras skubiai sušaukė minutės pertraukėlę.

Treneris sodino ant suolo Alexą Perezą, kurį pats kėlė į aikštę dar vos prieš minutę. Atgal į aikštę jis stūmė senus patikrintus kareivius – Marių Grigonį ir Thomasą Walkupą, kurie turėjo atlaikyti didžiąją Eurolygos starto naštą.

Marius griūdamas ant parketo išplėšė žalgiriečiams kamuolį. Atsisėdęs ant žemės jis staugė iš pasitenkinimo. „Žalgiris“ nagais įsikibo į tašką, kurio po keturių pastarųjų pralaimėjimų jau nebenorėjo atiduoti baskams.

Šarūnas Jasikevičius negalėjo palikti ant suolo Mariaus ir Thomaso ant suolo nė akimirkai. Prie šio patikrinto dueto prisidėjo senas vilkas Artūras Milaknis. Kai jis meta tritaškį, 15 tūkst. žmonių akimirkai nutyla. Du staigūs tritaškių medžiotojo šūviai pirmąją ketvirto ketvirčio minutę sugrąžino žalgiriečius į kovą 55:59.

Bet vos 34 proc. tikslumu metęs „Žalgiris“ taip ir nesukilo į pergalingą šturmą. Trūko paprasčiausio tikslumo – žalgiriečiai susikūrė nemažai gerų progų, bet tiesiog neįkišo kamuolio į skylę.

„Gana tipiškos pirmos rungtynės. Labai daug neaiškumų, nesusikalbėjimo. Deja, iš mūsų pusės labai daug prarastų galimybių. Jeigu būtumėte pasakę prieš mačą, kad „Baskonia“ įmetusi 70 taškų laimės mačą...

Taip, sustabdėme jų greitą puolimą. Susikūrėme laisvų metimų ir būčiau patenkintas. Bet taip jau yra. Šiandien buvo vienos tų rungtynių, kai varžovams įkrito labai sunkūs metimai. Mes gavome išsimesti nemažai gerų metimų ir nesugebėjome to paversti taškais. 17 klaidų mus labai baudė. Kažkiek akcentavome kai kurių žaidėjų pernelyg agresyvią gynybą, kuo galėjome pasinaudoti. Bet mes nepasinaudojome.

Esu patenkintas labai daug kuo. Nesu labai nusivylęs. 17 atkovotų kamuolių puolime parodo vyrų nusiteikimą, kovą. Jų galėjo būti dar net daugiau, nors tai jau įspūdingas skaičius.

Mus vėl nubaudė, kaip ir kasmet kalbu, nepadarytos baudos. Mes tų baudų ir nepadarėme, o jei padarėme, jos buvo ties metimu. Varžovas ėjo mesti du baudos metimus. Daug pramestų tritaškių, pramestų baudų. Tai kažkiek logiška, nes nei mums, nei varžovams nelengva žaisti prie tokios fantastinės atmosferos, už kurią reikia padėkoti sirgaliams“, – spaudos konferencijoje sakė Šarūnas Jasikevičius.

– Kiek šį vakarą Fallas savo gynyba pridarė problemų?

– Jis yra faktorius. Bet mes turime žaidėjų, kurie gali jį ištraukti toliau nuo krepšio. Ir čia nereikia sudėtingo krepšinio. Neturiu pretenzijų žaidėjams už kelis puikius metimus. Jei būtų įkritę, Fallas būtų sėdęs ant suolo. Bet kartais krepšinis paprastas – reikia pataikyti, kai būni laisvas.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencijoje – klaidų aptarimas

– Buvo akcentuojama, kad naujokų reikės laukti, jiems įsivažiuoti. Kiek trūko iš įžaidėjų, kurie žino sistemą?

– Trūko labai. Akcentavome Henry ir Vildozos gynybą. Ji nėra tokia solidi – turi viską labai gerai paruošti, įvesti juos į vietas, kur jie prastai atrodo. Bet mums daug kartų išmušė kamuolį, daug kartų išmušė iš mūsų pozicijų.

– Kiek senų blogų įpročių į „Žalgirį“ atsinešė naujokai, kuriems reikia prisitaikyti prie naujos sistemos?

– Čia yra logiška. Kiekviena sistema, kiekvienas treneris turi savus pliusus ir minusus. Dabar žaidėjai žaidė rinktinėje. Rinktinės trenerio sistema turi savus pliusus, minusus. Kaip ir mano. Kiti žaidėjai ateina su savo idėjomis. Čia logiška – reikia tai praeiti.

Gaila, kad buvo toks šansas. Momentais tikrai gerai atrodėme, bet kažkur nepersilaužėme. Buvome sugrįžę ir galėjome padaryti dalykus, kuriuos galime kontroliuoti.

Kaip ir tas nenusibostantis bonusas ar ne bonusas. Per pirmas tris trečio kėlinio minutes jie pelnė 9 taškus, iš kurių 7 tikrai buvo galima išvengti.

VIDEO: „Karštomis pėdomis“: tušti įžaidėjai, pasimetę naujokai ir kritika
VIDEO: Po pralaimėjimo - Jocko Landale’o pažadas
VIDEO: Edgaras Ulanovas po pirmų Eurolygos rungtynių: „Jie sugrąžino mus į realybę“
VIDEO: Nigelas Hayesas kapstė žalgiriečių pralaimėjimo priežastis
VIDEO: Zachas LeDay: nežaidėme blogai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius