-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 15

Šaras subtiliai sureagavo į „Barcelona“ trenerio gnybtelėjimus

Kol Svetislavas Pešičius kandžiojasi, Šarūnas Jasikevičius ramiai pasitinka principinę dvikovą. Kauno „Žalgirio“ treneris ramiai nuleido į klozetą buvusio savo trenerio bandymus sumenkinti LKL prestižą ir keistus būdus motyvuoti savo auklėtinius minint Šaro vardą. Š.Jasikevičius raitojasi rankoves ne špaguotis su S.Pešičiumi, o sukurti pergalingą planą penktadienio mūšiui su „Barcelona“.
Svetislas Pešičius ir Šarūnas Jasikevičius
Svetislas Pešičius ir Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Barcelona“ | 20:00 | Kaunas

Birželį, prieš trečiąsias Ispanijos čempionato pusfinalio serijos rungtynes, kurios galėjo užbaigti „Barcelona“ sezoną, S.Pešičius savo žaidėjams rūbinėje rėžė kalbą.

„Mundo Deportivo“ cituoja tokį S.Pešičiaus pareiškimą savo krepšininkams: „Jeigu Jasikevičius atvyks į Barcą, tai nebent bus trečias mano asistentas.“

„Barcelona“ pranoko Vitorijos „Baskonia“ ir sušvelnino serijos iki 3 pergalių rezultatą 1-2, bet vėliau vis tiek krito po baskų kojomis 1-3.

Tomis savaitėmis Europoje kaip tik buvo spekuliuojama dėl Š.Jasikevičiaus ateities. „Barcelona“ buvo viena iš komandų, kuri potencialiai galėjo pervilioti „Žalgirio“ vyr. trenerį.

Tiesa, S.Pešičius tuo metu vedė derybas su „Barca“ dėl naujo kontrakto ir turėjo tvirtą klubo prezidento Josepo Maria Bartomeu užnugarį.

Bet S.Pešičiaus pasisakymas signalizavo apie labai mažą tikimybę katalonams išvysti Šarą prie „Barcelona“ vairo. Nors daugelis būtent ir svajojo apie tokį scenarijų.

„Turite suprasti kontekstą ir kaip tas vyksta, – situaciją Lietuvos žurnalistams komentavo Šarūnas Jasikevičius. – Pešičius taip sakė rūbinėje. Kas sakoma rūbinėje – neturiu problemų. Ir aš gal kartais pasakau dalykų žaidėjams motyvuoti.

Blogiausia problema ne tai, ką jis pasakė, o kad tai išėjo iš rūbinės. Tikrai nenorėčiau, kad taip būtų mūsų komandoje. Mes esame šeima ir problemas sprendžiame viduje.

Jau sakiau ispanams – su tais pareiškimais neturiu problemų. Kiekvienas turi savo nuomonę. Jei jūs, žurnalistai, einate jo klausti tos nuomonės, tai reikia parašyti tą nuomonę (šypsosi.).“

VIDEO: „Eurolygos diena“: ar „Žalgiriui“ pavyko pakeisti į Barseloną išvykusį K.Pangosą? (1/4)

Bet S.Pešičius žnaibytis nenustojo.

69-erių serbas prieš išskrisdamas į Kauną užsiminė, jog „Žalgiriui“ lengviau pasiruošti Eurolygos mačams, nes LKL lygis leidžia jiems taupytis jėgas svarbiausioms kovoms tarptautiniame fronte.

Šias replikas Š.Jasikevičius priėmė ramiai ir subtiliai.

„Barcelona“ Eurolygoje pasiekė 4 pergales ir 2 pralaimėjimus, o Ispanijoje per 8 mačus suklupo tik vieną sykį. Tą nesėkmę prieš porą savaičių patyrė prieš Ispanijos vidutiniokę Fuenlabrados „Montakit“.

„Tarp mūsų niekada nebuvo fantastinių santykių, – šypsodamasis neslėpė Šarūnas Jasikevičius. – Bet su juo niekada neturėjau problemų. Mes normaliai su juo bendraujame. Visada remiuosi filosofija žiūrėti į savo lizdą ir stengiuosi tam koncentruotis. Jeigu jam nepatinka LKL lygis, mes stengsimės jį kelti, kad jam tik būtų geriau.

Tegul šneka... Čia jo nuomonė. Bet man atrodo, kad Lietuvoje yra aibė komandų, tikrai geresnių už „Fuenlabrada“. Visada reikia žiūrėti į save. Stengiuosi taip gyventi.“

– Kokios jūsų įžvalgos apie „Barcelona“ žaidimą?

– Kaip ir kasmet, „Barcelona“ surenka labai gerą sudėtį. Aišku, šiemet treneris dirba nuo pat sezono pradžios, todėl komanda geriau įsisavina sistemą. Ji gana paprasta, bet žaidėjai priversti sunkiai dirbti. Talento toje komandoje niekada netrūko. Ir šiemet jo netrūksta.

Jie aiškiai dominuoja kovoje dėl atšokusių kamuolių. Tai pagrindinis rungtynių akcentas, su kuriuo turime susitvarkyti.

O paskui jau eina aibė detalių, kaip gintis prieš kiekvieną žaidėją, kaip neleisti eiti į stipriąsias puses.

Varžovas tikrai rimtas. Kaip ir kasmet, jie surenka įspūdingą komandą. Tikimės sunkių rungtynių.

– Kaip Kevinui Pangosui sekasi įsivažiuoti Barselonoje?

– Nėra lengva ateiti į naują komandą ir iš karto pradėti dominuoti. Šiandien jis kažkiek banguoja, bet daugumoje situacijų matome Keviną, kurį matėme pernai.

Manau, su kiekvienais mėnesiais ar savaitėmis jo vaidmuo vis didės. Jis parodys tą žaidimą, kokį demonstravo „Žalgiryje“. Barselonoje jam bus sukurtos visos sąlygos tą daryti.

– Heurtelis pasakė, kad Pangoso žinios gali padėti įveikti „Žalgirio“ gynybą. Kiek tas Pangosas jums gali pakenkti?

– Pangosas gali pakenkti labai daug. Mes kalbame apie antro Eurolygos penketo žaidėją. Vieną geriausių įžaidėjų. Jis tikrai yra faktorius.

Aišku, sistemos žinojimas gali padėti, bet daug trenerių patys viską supranta. Mes aiškiai suprantame jų sistemą, jie – mūsų, tad dar yra klausimas, kaip viską perteiksi žaidėjams ir kaip jie sužais.

Ateidami į rungtynes žinome kiekvienos komandos sistemą, idėjas ir ką jie nori tuo pasiekti.

View this post on Instagram

???????????? #forçabarca

A post shared by Kevin Pangos (@kpangos) on

– „Barcelona“ šventė keturias pergales iš eilės. Tai signalizuoja apie gerėjančią komandos formą ar parankų tvarkaraštį?

– Nelabai svarbus man tas jų tvarkaraštis. Tai tiesiog gera komanda su patyrusiu geru treneriu.

Aibę metų jie pretenduoja į aukščiausius tikslus. Kartais jiems sekasi, kartais ne, bet „Barcelona“ yra tikrai stiprus varžovus.

– „Barcelona“ stiprybė yra gynyba. Kokios yra pagrindinės Pešičiaus gynybos taisyklės?

– Gynyba yra sunkus darbas. Pešičius priverčia savo komandą sunkiai dirbti. Jie turi atletiškų žaidėjų. Vienas jų pliusų yra centimetrai. Jei pradeda su Claveru trečioje pozicijoje ir Tomičiumi, jie labai aukšti. Tai prisideda prie atšokusių kamuolių.

Tai ilga, didelė komanda. Prieš ją žaisti labai sunku. Turi žaisti labai mobiliai, daug judinti žaidėjus ir kamuolį, kad jie nespėtų panaudoti to savo ūgio. Jie bando įspausti žaidėjus į kairę ranką. Reikia neleisti jiems to daryti.

Elitinė komanda...

– Ką į „Barcelona“ gynybą įnešė Adamo Hangos sugrįžimas?

– Jis yra puikiai besiginantis žaidėjas – juk ne veltui buvo išrinktas geriausiai besiginančiu Eurolygoje. Tai dar vienas kozirių – tikrai.

– Tomičius yra naudingiausias „Barcelona“ žaidėjas, bet tokius bokštus „Žalgiris“ mėgsta atakuoti puolime. Ar galima tikėtis agresyvaus puolimo būtent prieš 217 cm ūgio centrą?

– Galbūt, nežinau. Turime mes tų variantų. Yra, ką atakuoti, tik reikia gerai žaisti. Turime žaisti labai intensyviai ir kovoti.

Esu įsitikinęs, kad ir jie matė tas rungtynes su Madridu ir bus tam pasiruošę. Žiūrėsime. Į daug ką reikia reaguoti rungtynių metu.

– Kaip vertinate „Barcelona“ pasikeitimus vasarą ir kas kelia didžiausią grėsmę?

– Kalbame apie Pangosą ir Singletoną, kurie buvo didžiausi „Barcelona“ vasaros pasirašymai. Be kalbų, tai yra Top 10-15 Eurolygos žaidėjai. Kai į gerą komandą ateina du tokie žaidėjai, automatiškai pakelia jos pajėgumą.

VIDEO: „Ginčas“: kiek realu Šarą išvysti vyr. trenerio poste NBA?

– Woltersas su Jankūnu nežaidė Alytuje. Kokia jų sveikata?

– Vakar abu treniravosi. Praėjo treniruotę, jei praeis ir vėl, turėtų žaisti.

– Ar ta mįslinga Pauliaus Jankūno trauma aiškėja?

– Nežinau... Nenoriu lįsti į medikų pusę. Kiek žinau, ten... Tyrė, kažką surado. Labai daug protingų medicininių frazių, kurių aš tikrai neišmanau, todėl nenoriu čia ir jums perteikti, kad paskui nebūtų problemų (juokiasi.).

VIDEO: „Ginčas“: K.Maksvytis vertas treniruoti „Žalgirį“ ir „Rytą“?
VIDEO: „Ginčas“: ar pasiteisino Luko Lekavičiaus sprendimas palikti „Žalgirį“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius