-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 16

Sensacija Maskvoje: ALBA pirmą kartą istorijoje nukovė CSKA

Penktadienio vakaras Eurolygoje prasidėjo bene skambiausia sensacija šį sezoną. Iki tol be pergalių buvusi Berlyno ALBA (1-3) svečiuose 93:88 (17:19, 30:32, 21:14, 25:23) patiesė vienus turnyro favoritų Maskvos CSKA (2-2) krepšininkus.
Luke'as Sikma
Luke'as Sikma / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Vokietijos čempionai pirmuosius tris mačus Eurolygoje pralaimėjo vidutiniu 15,3 taško skirtumu, bet šį kartą atrodė kaip kardinaliai skirtinga komanda.

Įspūdingo puolimo rungtynėse CSKA dar pirmavo pirmoje rungtynių pusėje, kurią laimėjo 51:47, bet po ilgosios pertraukos berlyniečiai perėmė iniciatyvą į savo rankas.

Trečiojo kėlinio pabaigoje Aito Garcia Reneseso auklėtiniai spurtavo 9:1, o lemiamą ketvirtį pradėjo dviem tritaškiais ir atitrūko 9 taškais – 74:65.

CSKA po septynių iš eilės pelnytų taškų likus mažiau nei keturioms minutėms sugebėjo sušvelninti atsilikimą iki 2 taškų (78:80), o tokiu pačiu atstumu priartėjo ir po Willo Clyburno tritaškio prasidėjus paskutinei minutei (85:87).

Bet užsikabinti už pergalės Dimitrio Itoudžio komandai nepavyko – Nielsas Giffey likus 28 sek. pataikė dvitaškį po atkovoto kamuolio, CSKA suklydo ir ALBA žaidėjai šoko pergalės šokį.

Tai buvo tik pirmoji ALBA pergalė prieš CSKA šių komandų tarpusavio rungtynių istorijoje. Maskviečiai buvo laimėję visas penkias ankstesnes dvikovas.

CSKA neišgelbėjo net ir spindėjęs lyderių tandemas – Mike'as Jamesas ir W.Clyburnas kartu sudėjus pelnė net 52 taškus.

Laimėjus berlyniečiams, Eurolygoje liko tik dvi dar pergalės skonio neragavusios komandos – Maskvos srities „Chimki“ ir Vilerbano ASVEL. Tiesa, abi jas kamuoja bėdos dėl COVID-19 – chimkai dėl užsikrėtusių žaidėjų pastaruoju metu rungtyniauja itin praretėjusia sudėtimi, o ASVEL dėl koronaviruso protrūkio šią dvigubą Eurolygos savaitę apskritai nežaidė.

CSKA: Mike'as Jamesas 27 (7/10 dvit., 4/8 trit., 6 rez. perd.), Willas Clyburnas 25 (5/8 dvit., 4/6 trit.), Tornikė Šengelija 9 (7 atk. kam.).

ALBA: Simone Fontecchio 20 (7/11 dvit.), Maodo Lo 15, Marcusas Erikssonas 13 (3/7 trit.), Peytonas Siva 12, Luke'as Sikma 11 (9 atk. kam., 5 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius