-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 20

„Žalgirio“ varžovas: „smirdantis“ konfliktas su buvusiu žalgiriečiu ir 100 tūkst. dolerių kyšis

Kauno „Žalgiris“ antradienio vakarą Stambule bandys pažaboti po krepšiu dominuojantį Stambulo „Anadolu Efes“ aukštaūgį Tylerį Honeycuttą. Bet šis 26 metų amerikietis pasižymi ne tik tuo, kad yra antras daugiausiai kamuolių (vid. po 8) Eurolygoje atkovojantis žaidėjas. T.Honeycutto kelią į Europą atlydėjo ir skandalingos istorijos.
Tyleris Honeycuttas
Tyleris Honeycuttas / „Scanpix“/AP nuotr.
Eurolyga | „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ | 19:30 | Stambulas

Garsiausiai T.Honeycutto pavardė nuskambėjo prieš dvejus metus, kai paaiškėjo, kad 203 cm ūgio puolėjas dar žaisdamas JAV studentų lygoje paėmė iš agento 100 tūkst. JAV dolerių.

Tą galima traktuoti kaip kyšį, kadangi pagal taisykles, NCAA žaidėjai negali turėti agento ir uždarbiauti iš krepšinio. T.Honeycuttui padėjęs Noah Lookofsky netgi kreipėsi į NCAA su prašymu padėti, kadangi aukštaūgis negrąžino jam stambios sumos, praneša „Los Angeles Times“.

N.Lookofsky vylėsi, kad T.Honeycuttas pinigus grąžins patekęs į NBA, bet kai 2011-aisiais NBA naujokų biržoje 35-uoju šaukimu pateko į „Sacramento Kings“, staiga pasirinko kitą agentą ir N.Lookofsky paliko „ant ledo“.

Vis dėlto N.Lookofsky pritrūko įrodymų ir byla buvo užverta. Bet tai nebuvo vienintelė dėmė ant T.Honeycutto karjeros NCAA.

Pasirodo, T.Honeycuttas turi keistų sąsajų su „Žalgiriu“. Ne tik todėl, kad pernai atstovaudamas „Chimki“ į kauniečių krepšį įmetė 10 taškų, atkovojo net 17 kamuolių, perėmė 4 kamuolius (karjeros rekordas) ir tapo naudingiausiu turo žaidėju.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Psichologiškai esame pasiruošę“

T.Honeycuttas UCLA universiteto komandoje dvejus metus rungtyniavo su kitu buvusiu žalgiriečiu Reevesu Nelsonu. Tačiau jiedu netapo gerais draugais. „Žalgiryje“ 2011-2012 metų sezoną neįsitvirtinęs tiesiai iš NCAA atvykęs „peštukas“ universitete nusišlapino ant T.Honeycutto lovos ir drabužių. R.Nelsonas buvo įsitikinęs, jog T.Honeycuttas jį įskundė treneriui dėl naktinėjimo ir vakarėlio.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Jeigu apie T.Honeycutto ir N.Lookofsky finansinius saitus kas būtų sužinoję dar žaidėjui rungtyniaujant NCAA, šis būtų diskvalifikuotas. Gal todėl T.Honeycuttas nusprendė jau po dviejų sezonų UCLA pabandyti laimę NBA naujokų biržoje.

Manoma, kad jei būtų pakentėjęs dar 1-2 metus, NBA naujokų biržoje būtų pakviestas pirmajame keturioliktuke.

Tačiau aukštaūgis neturėjo kantrybės. Vis dėlto amerikietis po truputį pribrendo iki solidaus Eurolygos krepšininko.

Su skurdžiu 0,9-1,5 taško vidurkiu neįsitvirtinęs „Sacramento Kings“, T.Honeycuttas į Europą patraukė 2013-aisiais. Sužibėjęs Izraelio „Ironi“ klube (15,6 tšk.), jis patraukė Rimo Kurtinaičio dėmesį Chimkuose, kur su 5,7-7 taško vidurkiu įsitvirtino Eurolygoje.

Dabar jį po krepšiais bandys stabdyti „Žalgirio“ priekinė linija.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius