-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 11

Staiga miręs krepšininkas greičiausiai persirgo COVID-19

Penktadienį treniruotėje gyvybės netekęs 27-erių krepšininkas Michaelas Ojo prieš pat mirtį galėjo būti persirgęs COVID-19, atskleidė praėjusiais metais nigeriečio atstovauto Belgrado „Crvena zvezda“ klubo prezidentas Nebojša Čovičius.
Michael Ojo
Michaelas Ojo / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Duodamas interviu Serbijos televizijai „Sportklub“, klubo vadovas patvirtino gavęs leidimą iš M.Ojo artimųjų ir agento bei pradėjęs tyrimą dėl 216 cm žaidėjo, dar pernai rungtyniavusio Eurolygoje, staigios mirties.

Pagal pirmuosius pranešimus, M.Ojo patyrė širdies smūgį ruošdamasis naujam sezonui.

Per 140 kg svėręs vidurio puolėjas iš Nigerijos dalyvavo Belgrado „Partizan“ pratybose individualiems žaidėjams. Jis suklupo bėgdamas per aikštę.

Krepšininkas buvo nuvežtas į Belgrado ligoninę, bet nuo suklupimo akimirkos nerodė jokių gyvybės ženklų.

Serbijos žiniasklaida iš karto po mirties rašė, kad anksčiau M.Ojo nesiskundė jokiomis širdies ydomis, tačiau N.Čovičius atskleidė kitas nigeriečio sveikatos problemas, kurios jį kamavo šią vasarą.

Pasak serbo, M.Ojo dar priklausydamas „Crvena zvezda“ klubui atliko tris koronaviruso testus, kurie visi buvo neigiami, tačiau klubo duomenimis, birželio pabaigoje arba liepos pradžioje M.Ojo ėmė skųstis kosuliu ir temperatūra bei sulaukė teigiamo COVID-19 testo rezultato.

„Ėmė sklisti neteisinga informacija, į kurios sūkurį mes patekome. Tuomet ėmėme ją tikrinti. Sulaukėme skambučio iš pagalbos centro, kad kažkuris iš mūsų patvirtintų asmens tapatybę. Komandos direktorius ir gydytojas išvažiavo ir, deja, atpažino mūsų buvusį žaidėją, – pasakojo N.Čovičius. – Po to paskambino jo šeimos nariai. Turėjome moralinį įsipareigojimą daryti viską, ko jie prašė, tad ėmėme tikrinti. Tik tada sužinojome, kad ankstyvą liepą Ojo ėmė jausti krūtinės skausmus, kosėti, karščiuoti.“

Tik tada sužinojome, kad ankstyvą liepą Ojo ėmė jausti krūtinės skausmus, kosėti, karščiuoti.

Pasirodo, liepos 6-ąją M.Ojo buvo nustatytas dešiniojo plaučio uždegimas, o jau po savaites jis apėmė abu krepšininko plaučius.

Žaidėjas tikrinosi privačioje Belgrado klinikoje, kurioje jam buvo patarta atlikti COVID-19 testus Belgrado infekcinėje ligoninėje. Vis dėlto M.Ojo atsisakė.

Kad pagytų, krepšininkui buvo išrašyti vitaminai ir antibiotikai, bet dar liepos 29-ąją jo būklė buvo prasta.

Situacija ėmė taisytis tik rugpjūčio pradžioje – rugpjūčio 5-ąją, dvi dienos prieš mirtį, tyrimas parodė, kad plaučių uždegimas traukiasi. Be to, M.Ojo organizme susiformavo antikūnai, kurie rodė, jog krepšininkas greičiausiai pagijo nuo koronaviruso, o jo imunitetas ėmė taisytis.

Getty Images/ Euroleague nuotr./Michaelas Ojo
Getty Images/ Euroleague nuotr./Michaelas Ojo

Tą pačią dieną M.Ojo gavo leidimą užsiimti lengva fizine veikla, tačiau jam buvo nurodyta sustoti vos pajutus nuovargį. Visgi pasirodo, jog nigerietis sportavo dar iki šio gydytojų leidimo.

Pasak N.Čovičiaus ir „Crvena zvezda“ ekipos, M.Ojo prasitarė gydytojui, jog sportavo dar iki jo leidimo, o treniruodamasis labai greitai pavargdavo. Teigiama, kad vidurio puolėjas treniruotėse dalyvavo liepos 31-ąją, rugpjūčio 1-ąją ir 4-ąją dienomis, kol galiausiai suklupo per treniruotę rugpjūčio 7-ąją.

„Po to, kas nutiko rugpjūčio 7-ąją, nematau priežasčių, kodėl kas nors turėtų būti slepiama. Jo šeima ir Nigerijos ambasada ieško visiškos teisybės“, – sakė N.Čovičius, pridūręs, kad tyrimui vadovauja vietinis tyrėjas, o jam padeda ir tiesos ieškantys ambasados atstovai.

„Crvena zvezda“ prezidentas pridūrė, jog gydytojai žaidėjams, persirgusiems plaučių uždegimu, įprastai pataria vengti fizinės veiklos bent tris, o kartais net ir šešias savaites.

Be to, jis pridūrė, kad krepšininką kankinęs plaučių uždegimas, kartu su koronavirusu, galėjo gerokai susilpninti krepšininko širdies veiklą.

Pranešama, kad po tyrimo rezultatų per M.Ojo skrodimą bus atliktas ir COVID-19 testas, kuris patvirtintų, ar žaidėjas iš tiesų persirgo šia pavojinga liga.

Nigerijos krepšininkas į Serbiją žaisti atvyko 2017 metais po studijų JAV.

Pastaruosius dvejus metus vidurio puolėjas atstovavo „Crvena zvezda“ klubui.

Eurolygos rungtynėse jis pelnė po 4,1 taško ir atkovojo po 3 kamuolius.

M.Ojo lankėsi ir Kauno „Žalgirio“ arenoje – joje per 16 min. pelnė 4 taškus ir atkovojo 5 kartus kamuolį. Visą sezoną jis praleido tik kelis Eurolygos mačus, pasirodęs 22-ejose Belgrado komandos rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius